Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Alcatel OneTouch Pop C7

Review: Alcatel OneTouch Pop C7

>Met €139 is hij buitengewoon cheap, maar toch krijg je een quad-core processor en niet eens zo’n heel langzame. De afgelopen tijd heb ik de nieuwe Alcatel OneTouch Pop C7 mogen testen. Hoe fijn is deze goedkope smartphone voor de multimedia junk?

Uitrusting

Qua uitrusting is hij niet heel bijzonder. Je krijgt een netstroom lader, een USB kabel en een headset. Zoals bij zoveel smartphones is de headset bagger, dus die kun je gewoon in het doosje laten zitten. Onze collega’s van GadgetGear plaatsten de volgende unboxing op YouTube.

Design

Aan de voorkant valt de Alcatel OneTouch Pop C7 niet op. Waar de goedkope Androids uit China vrij schreeuwerig kunnen zijn, is de Pop C7 gewoon een nette smartphone. Aan de achterkant heeft de Pop C7 een rubber finish meegekregen. Voor een budget smartphone ligt hij gewoon erg lekker in de hand. Goed bezig die jongens!

Specs

Onder de motorkap van de Alcatel OneTouch Pop C7 ligt een quad-core processor die op maximaal 1.3GHz loopt. Het toestel beschikt over 1GB aan werkgeheugen en voor grafisch werk is de chipset uitgerust met een dual-core Mali-400 MP GPU. Qua specs kunnen we zeggen dat we met een klein werkpaardje te doen hebben.

Display

Je krijgt touch knoppen onder het display, dus daar hoef je geen displayruimte aan op te offeren. Dat heeft altijd wel mijn voorkeur bij smartphones. Zeker wanneer de resolutie wat beperkt is. Ondanks het formaat van 5 inch, krijg je maar 480×854 pixels of 196 pixels per inch. Die 196 pixels per inch halen het natuurlijk niet bij de high-end modellen, maar toch heb ik niet heel veel te klagen over het display. De zwartweergave is namelijk best goed en alleen in de verticale kijkhoek heeft het display echt wat problemen. Toch is het lang niet zo rampzalig als bij de vele budget smartphones uit China die ik voorbij zie komen. Ik zou me hier echt niet voor schamen.

Muziek luisteren

Zoals bij vele smartphones, is de standaard headset waardeloos. De speaker in de smartphone is een ander verhaal. Tijdens gesprekken is deze mooi duidelijk. Zet je muziek op de speaker, merk ik wat manipulatie in de lage tonen en wat afkapping op de hoge tonen. Je merkt nog wel dat je met een enkele, kleine speaker te doen hebt. Toch is het geluid beter dan ik had verwacht.

Films kijken

Maar hoe is het om films en series te kijken op het scherm? Wanneer je hem horizontaal gebruikt, is de beperkte kijkhoek merkbaar. Het ene oog krijgt een net wat lichter beeld dan het andere oog. Het is lang niet zo slecht als bij andere toestellen in deze prijsklasse, maar je merkt het wel. Is dit belangrijk voor je, dan is dit niet het toestel voor jou.

Gaming

Speel je games in de horizontale houding, heb je hetzelfde probleem als bij het kijken naar films. Ieder oog krijgt een net iets ander beeld binnen en dat is jammer. Gelukkig is dat bij games vaak net wat minder spannend. Speel je verticaal (bijvoorbeeld Candy Crush), heb je niets te klagen. Dat is prima te doen. Qua grafisch geweld is de Mali-400 MP GPU echt een middenklasser, maar… we hebben te doen met een scherm met een lage resolutie en dat levert prettige plaatjes en een aangename snelheid op.

De benchmarks

Ik heb de nodige benchmarks op het toestel losgelaten. Onder 3D Mark weet hij geen enkele test te maxen. Voor zware 3D games is het toestel dan ook minder geschikt. AnTuTu plaatst de OneTouch Pop C7 tussen de Galaxy SIII en de Nexus 4. Toch ook niet echt slecht.

Camera’s

Qua camera’s merk ik weer dat we een budget toestel in handen hebben. Hoewel… je krijgt toch 720p HD beelden van de camera aan de voorkant. Leuk tijdens videochats. En aan de achterkant vinden we nog eens een 5 megapixel model. Mooi meegenomen.

Met €139 is hij buitengewoon cheap, maar toch krijg je een quad-core processor en niet eens zo'n heel langzame. De afgelopen tijd heb ik de nieuwe Alcatel OneTouch Pop C7 mogen testen. Hoe fijn is deze goedkope smartphone voor de multimedia junk? Uitrusting Qua uitrusting is hij niet heel bijzonder. Je krijgt een netstroom lader, een USB kabel en een headset. Zoals bij zoveel smartphones is de headset bagger, dus die kun je gewoon in het doosje laten zitten. Onze collega's van GadgetGear plaatsten de volgende unboxing op YouTube. Design Aan de voorkant valt de Alcatel OneTouch Pop C7 niet…

Overzicht Reviews

Prijs
Design
Display
Geluid

Opsomming: Met een verkoopprijs van €139, is de Alcatel OneTouch Pop C7 een zeer aangename verrassing. Het toestel ligt wel heel erg lekker in de hand en bij algemeen gebruik is hij lekker snel. De lage resolutie wordt gecompenseerd door een display met prachtige kleuren. Het is de beperkte kijkhoek die het toestel voor filmkijkers alleen wat minder geschikt maakt. Ook voor gamers kan dit display een reden zijn om niet voor de C7 te kiezen, maar het enige alternatief is toch echt een stuk meer uitgeven voor een Android smartphone met een beter display.

Gebruikersbeoordeling: 2.65 ( 3 Stemmen)
78

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

6 reacties

 1. Hallo
  Hoe maak je een screenshot ..alvsst bedankt
  Doei

 2. moet je je simkaart laten bijknippen??

  • Hi Enya,

   Dat hangt natuurlijk van je huidige simkaart af, al wil ik je het bijknippen wel afraden! In dit type toestel is er ruimte voor een micro-simkaart, mocht je huidige sim niet passen dan kan je contact opnemen met jouw provider. Bij de meeste providers wordt je dan zelfs gratis voorzien van een micro-sim!

 3. vraagje ik heb een Alcatel OneTouch Pop C7 wat is time out op mijn snelscherm? n hoe zet ik roaming steds aan als ik op mobiel internet ga?

  • Helaas hebben we het toestel hier niet meer liggen. Ik kan de instellingen daardoor niet nakijken. Nu is het wel zo dat Android een preferentiebeleid heeft. Als er WiFi is, zal hij mobiel internet bij voorkeur niet gebruiken. Je kunt mobiel internet dus gewoon aan houden.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*