Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / Review: 1-2-Switch
1-2-Switch Packshot

Review: 1-2-Switch

>Een nieuwe console release is natuurlijk tijd voor een feestje. Logisch dat Nintendo meteen een partygame klaar heeft liggen om de release te vieren. Wij gingen met 1-2-Switch aan de slag.

1-2-Switch is voor Nintendo een typische launchgame om de mogelijkheden van de nieuwe Joy-Con controllers te demonstreren. In een uitgebreide collectie minigames probeert Nintendo je alle functies te laten ervaren. En dan is er heel wat creativiteit mogelijk. In onze review van de Joy-Con lieten we je al even zien wat een berg aan sensoren en knoppen in de controllers zijn weggewerkt.

Als we het over bijzondere eigenschappen van de Joy-Con hebben, dan is dit natuurlijk vooral de HD Rumble trilmotor die in de controllers is verwerkt. Dit is dezelfde trilmotor die we ook in Apple’s hardware terugvinden.

Met het spelletje Ball Count laat Nintendo je meteen al ervaren hoe enorm precies deze HD Rumble feature is. Door de Joy-Con te roteren moet je gokken hoeveel virtuele ballen erin zitten. En dan moet je zo snel mogelijk het juiste antwoord geven. Dit ene spelletje is ronduit fascinerend. Doordat de Switch naderhand het werkelijke aantal laat zien, ervaar je hoe enorm realistisch deze functie is.

Met dezelfde functie is ook de minigame Safe Cracker ontwikkeld. Als een echte meesterdief moet je proberen een cijferslot te openen. Dit moet je doen door te voelen welke tik anders is. Doe je dit te snel of te langzaam, is de kans groot dat je het verschil niet voelt.

Hilarisch wordt het wanneer je een koe mag melken. De wedstrijd gaat er natuurlijk om wie als eerste een emmertje melk heeft gevuld. Hoewel de tepellengte niet heel realistisch is, is het wel heel grappig om het met vrienden te spelen. Daarnaast zijn er nog een paar briljante creaties zoals Quick Draw en het luchtgitaar spelen.

Maar 1-2-Switch is een game met pieken en dalen. Er zijn ook veel minigames die gewoon net niet leuk zijn. De eetwedstrijd, de huilende baby die je in slaap moet wiegen en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Al zullen andere games vast een andere selectie van voor- en afkeur hebben tijdens het gamen.

Beschikbaarheid

1-2-Switch is onder anderen verkrijgbaar via bol.com.

Een nieuwe console release is natuurlijk tijd voor een feestje. Logisch dat Nintendo meteen een partygame klaar heeft liggen om de release te vieren. Wij gingen met 1-2-Switch aan de slag. 1-2-Switch is voor Nintendo een typische launchgame om de mogelijkheden van de nieuwe Joy-Con controllers te demonstreren. In een uitgebreide collectie minigames probeert Nintendo je alle functies te laten ervaren. En dan is er heel wat creativiteit mogelijk. In onze review van de Joy-Con lieten we je al even zien wat een berg aan sensoren en knoppen in de controllers zijn weggewerkt. Als we het over bijzondere eigenschappen van…

Overzicht Reviews

Variatie
Gameplay
Grafisch

Opsomming: 1-2-Switch is de eerste echte partygame voor de Nintendo Switch en een perfecte demonstratie van wat de hardware aan creativiteit te bieden heeft. 1-2-Switch heeft wel wat last van dat er gewoonweg teveel minigames in zitten waardoor een constante kwaliteit niet haalbaar is. 1-2-Switch haalt dan wel een voldoende, maar het is geen hele dikke voldoende.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
80

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*