Home / Hardware / Smartphones / Motorola’s Moto G richt zich op jongeren

Motorola’s Moto G richt zich op jongeren

>In Nederland heb ik Motorola al jaren niet meer gezien. Met de introductie van de Moto G kan dar verandering in komen. Deze smartphone die zich op jongeren richt, komt eerst in Brazilië en Europa op de markt.

De Moto G bespaart op het display en de camera. Zo moet je het voor fotografie met 5 megapixel doen en is het 4,5 inch display ‘slechts’ 720×1280 pixels ofwel 720p. Wel is het display beschermt met Gorilla Glass 3.

Onder de motorkap zien we een aardige 1.2GHz quad-core processor liggen met 1GB aan RAM. Waar veel merken meteen op besparen is de GPU. Motorola heeft de Moto G echter voorzien van een relatief snelle Adreno 305 GPU. Veel 3D voor weinig geld dus met de Moto G.

Wanneer je de Moto G in handen krijgt, bevat deze nog Android 4.3. Motorola belooft een update naar Android 4.4 KitKat begin 2014. Gezien Motorola eigendom is van Google, mag je er vanuit gaan dat dit wel goed komt ;-).

Over geld gesproken, de Moto G zal niet duur zijn. De smartphone verkoopt in Amerika voor $179 als je genoegen neemt met 8GB aan opslagruimte. Wil je liever 16GB dan betaal je slechts $20 extra. Natuurlijk kun je er ook een micro-SD kaart in prikken.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*