Home / Hardware / Muizen / IFA: Razer komt met de Firefly Cloth Edition (Hands-On)

IFA: Razer komt met de Firefly Cloth Edition (Hands-On)

>Een muismat met verlichting is leuk, maar tot nu toe was die standaard keihard. Niet iets dat iedere gamer kan waarderen. Wil jij toch lekker muizen in stijl, komt Razer nu met een briljante tussenoplossing.

De Firefly Cloth edition is in de basis precies hetzelfde als de oude Firefly. Dus met Razer Chroma verlichting rondom. Het grote verschil is dat de Cloth editie een stoffen toplaag heeft zoals je die van vele muismatten kent.

Tijdens onze sessie bij Razer mochten we de Cloth edition van de Firefly al even proberen. De mat was duidelijk een stuk gladder, maar niet zo zacht als een stoffen muismat. Razer had natuurlijk gewoon een standaard muismat op de Firefly kunnen verlijmen. In plaats daarvan heeft Razer het voor elkaar gekregen om alleen een stoffen toplaag te verlijmen en meteen op een manier dat je niets van de lijm merkt.

razer-firefly-cloth-edition-cloth

Het voordeel dat de mat niet ‘zacht’ is, is dat deze niet indeukt. Hierdoor hou je tijdens het gamen een consistent resultaat. Het zorgt er waarschijnlijk ook voor dat de toplaag minder makkelijk los zal laten. vervorming van de ondergrond zorgt er doorgaans voor dat lijmlagen verzwakken. Van die vervorming is hier geen spraken.

Wat wel hard is, is het groen verlichte Razer logo. Dit ziet er prachtig uit, maar er kleeft ook een nadeel aan. Tijdens onze sessie merkten we dat de muis er tegenaan stuit. Nu is de kans klein dat je in die hoek moet zijn en kan het zijn dat dit in de versie die in de winkel ligt geen enkel probleem is. Hier lees je meer over in onze review.

razer-firefly-cloth-edition-handson

 

Beschikbaarheid

De Razer Firefly Cloth Edition ligt halverwege deze maand in de winkel voor €74,99.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

2 reacties

  1. Ziet er mooi uit, het heeft wel “wat” een verlichte muismat.
    Ik zie een wat verdikte achterzijde, zit daar toevallig ook een usb poort extra?

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*