Home / Hardware Reviews / Game Chair Review / Review: Sandberg EsportsEquipment Warrior Gaming Chair

Review: Sandberg EsportsEquipment Warrior Gaming Chair

Sandberg schrijft dat als de kwaliteit van accessoires en het gebruiksgemak daarvan belangrijk voor je zijn, je kiest voor Sandberg. Daar besluiten zij nog met hun motto “IT is voor iedereen” Geldt dat ook voor de Warrior Gaming Chair? Let’s Unbox!

Er zijn tegenwoordig genoeg Gaming Chairs te verkrijgen op de markt. Welke modellen zitten geweldig en welke stoelen zijn eigenlijk alleen maar duur? Onze redactie probeert zoveel mogelijk modellen uit en wij komen deze week met de Sandberg Warrior Gaming Chair.

warrior_gaming_chair_verpakking

Unboxing Warrior Gaming Chair

Waarover ik mij altijd verbaas is de compactheid waarmee de producten van Sandberg zijn ingepakt. Je krijgt het eenmalig uit de doos, als een puzzel, maar nooit meer zo netjes terug. 🙂 Nu is dat ook niet nodig, maar wat kan er veel in deze verpakking! De stoel bestaat uit de volgende stukken: De de stoelrug, het zitvlak, de linker- en rechter armsteun, 5 stuks wielen, een been basis, een gasveren pook, de stoelbasis, 4 kleine bouten, 8 grotere bouten, 8 maal de boutdekking voor het verstoppen van de bouten op de armen en natuurlijk een inbussleutel.

sandberg_warrior_gaming_chair_entert1_review

De instructies op de gebruiksaanwijzing worden door een aantal foto’s uitgelegd. Dit is erg gemakkelijk, maar met sommige delen is het net wat handiger als je een hulpje hebt om vast te houden, kracht te zetten en te assisteren terwijl je wat bouten draait. Houdt deze bouten losjes aangedraaid zodat de stoel nog enigszins te bewegen is en tot je de hele stoel in elkaar hebt, draai ze dan pas vast. Pro tip 😉

Looks & Feel

Het design van de Warrior gaming Chair is niet langer uniek. Overal duiken de game chairs op en iedere huiskamer lijkt een Need For Speed setting. Toch doet Sandberg het in mijn ogen net even anders dan de andere stoelen. Deze stoel is op prijsniveau geweldig interessant met € 167,99 inclusief btw is deze stoel geen prijsvechter, maar zeker niet zo duur als de 250, 300,- of duurdere stoelen.  Daarnaast is deze stoel van ander materiaal gemaakt namelijk de combinatie PU Leer (onderhoudsvriendelijk!) en daarbij een zwarte stoffen zitvlak dat langer mooi blijft in het kwestbaarste gedeelte.

20160904_21564520160904_21560520160904_215520

De Warrior Gaming Chair is niet alleen een stoel die perfect zou passen in iedere racewagen, maar het biedt ook het comfort van een bureaustoel. De rugleuning heeft een fijne ronding, een bolling die je rug ondersteund bij een lange zit in combinatie met comfortabele armsteunen. Helaas kun je zelf de armsteunen niet aanpassen, maar de stoel is wel weer iets naar voor of achter te kantelen. Niet zo ver om je zit geheel persoonlijk te maken, maar toch biedt deze stoel de ideale stand als standaard aan. Zit je graag op het puntje van je stoel? Dan geeft deze Warrior dankzij de bolling in de rug net de ondersteuning die je nodig hebt. Zit je liever naar achter met een rechte rug? Dan kun je ruim naar achter zitten en door het dalende zitvlak toch geheel aansluiten met je rug. Je voelt gewoon dat bij deze stoel is nagedacht over ondersteuning van het lichaam in combinatie met stijl.

20160904_21554020160904_21555320160904_215620

Conclusie

Een echte PC stoel, gestyled na de inhoud van een racewagen. Deze chair zal in ieder kantoor een blikvanger zijn en de droom van iedere student. Wil je comfortabel gamen, met ondersteuning van je rug én de show stelen met dit supergave design? Dan zit je gebakken bij Sandberg. De prijs: 167,99 € maakt het een fijne middenklasser en geeft deze stoel een sterkere score ondanks wat onverstelbare onderdelen.

 • Max gewicht: 150 kg
 • Red superior PU leather + black fabric
 • Comfortable padded PU leather armrests
 • 80 mm class 2 gas lift
 • Tiltable seat to a relaxed angle
 • 5 legs / wheels
 • Seat dimensions: Width 53 cm, depth 52 cm
 • Back dimensions: Width 54 cm, height 75 cm
 • Total height: 124 cm
 • Box dimensions: 78×64.5×34 cm
 • Net weight 15 kg / Gross weight 16.5 Kg

Pluspunten

 • Prijs kwaliteit
 • Materiaalkeuze
 • Rug ondersteuning

Minpunten

 • Armsteunen niet verstelbaar

Cijfer: 9

 

Sandberg schrijft dat als de kwaliteit van accessoires en het gebruiksgemak daarvan belangrijk voor je zijn, je kiest voor Sandberg. Daar besluiten zij nog met hun motto "IT is voor iedereen" Geldt dat ook voor de Warrior Gaming Chair? Let's Unbox! Er zijn tegenwoordig genoeg Gaming Chairs te verkrijgen op de markt. Welke modellen zitten geweldig en welke stoelen zijn eigenlijk alleen maar duur? Onze redactie probeert zoveel mogelijk modellen uit en wij komen deze week met de Sandberg Warrior Gaming Chair. Unboxing Warrior Gaming Chair Waarover ik mij altijd verbaas is de compactheid waarmee de producten van Sandberg zijn…

Overzicht Reviews

Design
Comfort
Prijs
Opties

Cijfer: 9

Opsomming: Comfortabel in stijl voor een nette prijs! Ik zeg doen.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
90

Over Jeroen Andreasen

Jeroen: Gadget & Games. Voornamelijk PS4 en 3DS. Favoriete games zijn Final Fantasy IX en X, Modern Warfare 2, Tekken Tag Tournament en de handheld Pokémon games. Naast gamen en testen schrijf ik voor www.jcmuts.nl

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*