Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / Hands-On: Nintendo Switch

Hands-On: Nintendo Switch

>Gisteren was het zo ver. Vroeg in de ochtend trokken we naar hartje Amsterdam met maar één doel. Dé Nintendo switch ervaren. In een speciale ruimte waren de eerste demo modellen opgesteld en konden we ook de eerste launchgames spelen.

Hardware

Nintendo is gestopt met het gebruik van optische schijfjes. De Nintendo Switch is overgestapt op geheugenkaartjes voor de fysieke verkoop van games. Het effect van de kaartjes wordt vrij snel duidelijk. Ze zijn niet alleen compact, maar zorgen ook voor ontzettend korte laadtijden tijdens het gamen. De spellen voelen hierdoor echt veel sneller aan.

Wanneer je de Nintendo Switch in haar dock hebt zitten, wordt deze opgeladen en speel je jouw games in Full HD. Pak je de Switch eruit, dan game je verder op een fors 720p HD display. Ik had zelf mijn twijfels over deze lagere resolutie, maar de kwaliteit van het display doet die snel vergeten. Ten opzichte van Full HD mis ik de extra pixels niet. Het scherm is gewoon enorm goed van kwaliteit.

Controller

Ook bijzonder zijn de twee halve controllers die je er standaard bij krijgt. Samen zijn ze één, maar met een vriend naast je kun je toch beiden gamen zonder een extra controller te hoeven kopen. Oké, je moet er wel een setje Joy Con Straps voor kopen. Deze voegen schouderknoppen aan de twee halve controllers toe. In dezelfde sfeer gaat Nintendo ook het Joy Con Wheel verkopen. Een enorm leuke accessoire voor tijdens Mario Kart 8 Deluxe. De Joc Con controller helften bevatten ook NFC ondersteuning zodat je Amiibo kunt gebruiken. Daarnaast komt er nog een losse Pro controller. My weapon of choice for sure…

Games

Alle launchgames waren speelbaar tijdens het event, maar toch lichten we er maar een paar uit. De pareltjes als je het mij vraagt. Natuurlijk begin ik dan met Mario Kart 8 Deluxe. Een opgewaardeerde versie van de Wii U game met meer karatkers en opties. De gameplay blijft vertrouwd goed aanvoelen. De game is in split screen met twee halve Joy Con controllers te spelen. Leuk voor multiplayer sessies in de trein. Je kunt tijdens het spelen tot acht Switches aan elkaar koppelen via lokale WiFi. Met split-screen erop kun je dus met 16 man in een level racen. Waanzinnig gaaf!

De tweede echt grote release is natuurlijk Zelda Breath of the Wild. Tijdens het event liet Nintendo dezelfde demo spelen die onze Jeroen heeft gespeeld tijdens de Gamescom. Toen nog op de Wii U versie. De versie die ik zag op de launchparty was natuurlijk helemaal aangepast op de Switch hardware. Ik verwacht dus veel creatieve toevoegingen aan de gameplay. Voor de verzamelaars van Amiibo heeft Nintendo ook goed nieuws, er komt een nieuwe serie Amiibo van deze Zelda.

Voor de fans van Shooters zal Nintendo Splatoon 2 lanceren. De game is de opvolger van Splatoon op de Wii U. Hij bevat nieuwe levels, karakters en natuurlijk wapens. Je kunt dus nog creatiever te werk gaan om het andere team met verf te vernederen ;-).

Nintendo heeft ook weer een spel bedacht waarvan de screenshots ons in eerste instantie aan het twijfelen zette. Het gaat om Snipperclips. Deze game in doodle-stijl geeft je twee poppetjes waarmee je creatief allerlei puzzels mag oplossen. Wanneer je aan deze game begint, werkt deze zeer verslavend. Voor mij was dit dé grote verrassing van de presentatie.

Weten hoe het precies was? Check dan de video. De Switch ligt 3 maart in de winkel.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*