Home / Handheld & Mobile / 3DS / E3: Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire hebben een datum

E3: Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire hebben een datum

>Nintendo heeft de releasedate bekend gemaakt van de nieuwste Pokémongames  Omega Ruby en Alpha Sapphire.

En deze datum is vrijdag 28 november exclusief voor de Nintendo 3DS en de 2DS.

De game gaat over twee legendarische pokémon Primal Groudon en Primal Kyogre die elkaar al eeuwen lang vechten. Door een transformatie zijn ze echter nog krachtiger geworden!

Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire beginnen beide in de Hoenn-regio’sLittleroot Town. Hoenn bestaat uit een hoofdeiland dat zich van oost naar west breed uitstrekt en omgeven is door talloze kleine eilandjes in de diepblauwe zee eromheen. Terwijl uit een actieve vulkaan in het midden van dit groene eiland continu stoom ontsnapt is de regio Hoenn gezegend met een natuurlijke schoonheid, waarin diverse Pokémon en mensen in harmonie samenleven. De spelers kiezen om als mannelijk of als vrouwelijk karakter te spelen, en als zij door deze speciale regio reizen, moeten zij kiezen tussen eenMach Bike, die is ingesteld op snelheid en tegen steile hellingen kan oprollen, of de Acro Bike, die over smalle bruggen en tegen stenen op omhoog kan springen.

De spelers moeten ook hun eerste partner-Pokémon kiezen: TreeckoTorchic, of Mudkip. Treecko is een Grass-type Pokémon die een van de snelste Grass-types wordt, nadat hij is geëvolueerd naar Grovyle en daarna Sceptile. Torchic, een Fire-type Pokémon, krijgt Fighting-type na te zijn gegroeid en geëvolueerd naar Combusken en dan naar Blaziken, die een ongelofelijke hoge Special Attack heeft. Mudkip is een sterke Water-type Pokémon die Ground-type en een verhoogde Attack krijgt na te zijn geëvolueerd naar Marshtomp en tenslotte Swampert.

Nieuwe mega-evoluties!
Tijdens het spel worden zowel het mannelijke als het vrouwelijke karakter voorzien van eenMega Bracelet-set met een Key Stone. De Key Stone, tezamen met een megasteen van een Pokémon, is nodig om mega-evolutie te bereiken, waarmee spelers toegang krijgen tot mega-evolutie in gevechtsvorm.

Hier een voorbeeld van een mega-evolutie, beetje anders dan ik verwachtte maar goed!

 

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*