Home / Hardware / Monitoren / BenQ XL2730Z beeldscherm nu in de winkel

BenQ XL2730Z beeldscherm nu in de winkel

>BenQ heeft met dit beeldscherm flink ingezet op de high end markt voor gaming beeldschermen. En met interessante features.

Dit monster van 27 inch heeft de nodige technologie aan boord gaming nog scherper en sneller te maken. Alles wat dit beeldscherm kan staat hieronder netjes aangegeven. Interessant detail is de AMD FreeSync wat mij sterk doet denken aan G-Sync van Nvidea. Wanneer we dit beeldscherm hebben mogen testen weten we het zeker of dit beeldscherm het prijskaartje van €769,- waard is! Maar het ziet er veelbelovend uit.

Belangrijke kenmerken en technologieën van de BenQ XL2730Z

 Beeldkwaliteit & resolutie:  27-inch/68,5 cm beelddiagonaal, WQHD / 1440p, 16:9, 144 Hz, dynamisch contrast van 12.000.000:1

  • LED-achtergrondverlichting:  de BenQ LED-achtergrondverlichting biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van de traditionele CCFL -technologie: Hogere lichtopbrengst en geoptimaliseerde kleurruimte garanderen uitstekende beeldprestaties.
  • AMD FreeSync™ ondersteuning: AMD FreeSync™ is een nieuwe displaytechnologie die het stotteren van beelden voorkomt en schokken en vertragingen bij de invoer minimaliseert. Scènes worden direct weergegeven, objecten lijken scherper, en het spel verloopt soepeler.
  • Black eQualizer: via de Black eQualizer kan de helderheid van donkere scènes worden verhoogd zonder overbelichting van heldere gebieden. De XL2730Z herkent de ingangsbron en past de helderheidsverbetering aan volgens de instellingen van de gamer.
  • Motion Blur Reduction:  BenQ’s Motion Blur Reduction-technologie zorgt voor een vloeiende gamingbelevenis zonder sluiereffect: gamers hoeven niet langer te lijden onder een slechte beeldkwaliteit als gevolg van bewegingsonscherpte en lagging.
  • Low Blue Light Modus: elk display heeft een blauwcomponent in de belichting, die irritatie van de ogen tot gevolg kan hebben. BenQ’s unieke Low Blue Light-technologie reduceert dit blauwe licht om gezondere game- en werkomstandigheden te bieden.

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*