Home / Geen categorie / AMD’s Ryzen 3 processoren zijn nu beschikbaar!
AMD-Ryzen-3-released

AMD’s Ryzen 3 processoren zijn nu beschikbaar!

>De Ryzen processor serie van AMD lijkt nu compleet met de Ryzen 3 processoren. Ryzen 3 is de ‘budget’-lijn gebaseerd op de ‘Zen’ core architectuur van AMD.

Na de releases van Ryzen 7 en Ryzen 5 zijn vooral de wensen van gamers, professionals en veeleisende gebruikers vervult. Zowel de Ryzen 5 als de Ryzen 7 bieden een goede prijs / prestatie ten opzichte van Intel. Ryzen 5 en Ryzen 7 bieden gamers, professionals, enthousiast en andere veeleisende gebruikers genoeg opties. Ryzen 3 is de lijn die ook de laatste groep gebruikers moet aanspreken. Daarmee maakt Ryzen 3 het assortiment van AMD’s Zen architectuur processoren compleet.

Ryzen 3

Bij de release op 27 juli bestaat de Ryzen 3-lijn van AMD slechts uit een tweetal processoren. De Ryzen 3 1300X en 1200 zijn beiden quadcore processoren voor  AMD’s AM4 platform. Met deze processors wil AMD het mainstream publiek aanspreken met vriendelijk geprijsde processoren.

AMD-Ryzen-3-released

Ryzen 3 1200

De Ryzen 3 1200 processor beschikt over 4 cores en 4 threads. Met een Base Clock van 3.1 Ghz en Boost clock van 3.4 Ghz klinkt op papier de kleinste telg uit AMD’s Zen-lijn helemaal niet slecht. Voor $109,- heb je een nette processor in huis, welke voor main-stream gebruikers meer dan voldoende zal zijn. Je moet dan denken aan alledaagse werkzaamheden zoals het gebruik van office applicaties, internet en andere lichte taken.

Ryzen 3 1300X

De Ryzen 3 1300X is de grote broer van de 1200. Eveneens beschikt de 1300X over 4 cores en 4 threads. De Base Clock ligt wat hoger met 3.5 Ghz en de Boost Clock op 3.7 Ghz. Door het gebruik van goede koeling stelt XFR de processor in staat om een verhoogde boost clock van 3.9 Ghz te behalen. Daarnaast staat de X in de modelnaam voor een unlocked multiplier. Dit betekent dat de Ryzen 3 1300X makkelijker en beter te overclocken is dan zijn kleinere broertje.
Voor gamers met een beperkt budget moet deze processor een uitkomst gaan bieden. Gezien de lage prijs en de mogelijkheden tot overclocking. De Ryzen 3 1300X is voor $129,- te verkrijgen.

AMD-Ryzen-3-released

Specificaties

Product

Lijn

Model Cores Threads Base Clock (GHz) Boost Clock (GHz) TDP (in Watt) Prijs
AMD Ryzen 3 1300X 4 4 3.5 3.7 65 $129
AMD Ryzen 3 1200 4 4 3.1 3.4 65 $109

Wraith Stealth Koeler

De Wraith Stealth koeler word geleverd bij zowel de Ryzen 1200 als de 1300X. Dit is de stilste en laagste koeler in de Wraith-lijn. Daarnaast kondigt AMD ook aan dat de Wraith Max koeler nu ook los verkrijgbaar zal zijn voor $59,-. De Wraith Max koeler met RGB-LED verlichting was tot voor kort enkel verkrijgbaar in complete voorgeconfigureerde systemen van AMD’s partners. De Wraith Max is compatible met de AM4, AM3 en FM2 sockets van AMD. De koeler moet krachtig genoeg zijn om ook op de  high-end Ryzen cpu’s genoeg koeling te bieden, en om XFR te enabled zonder meer dan 38 dBA geluid te produceren.

AMD-Ryzen-3-released-Wraith-Koelers

 

 

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*