Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Kapitein Sabeltand en de schat van Lama Rama (DVD/Blu-Ray)

Review: Kapitein Sabeltand en de schat van Lama Rama (DVD/Blu-Ray)

>“Pirates” voor alle leeftijden!

regie: Jon Andreas Andersen en Lisa Marie Gamlem

met: Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen en Vinjar Pettersen.

Het verhaal

Deze, als avontuurlijke familiefilm gepromote productie begint met veel vaart als we Kapitein Sabeltand volgen die een schat zoekt op Apeneiland. Met veel vaart en de nodige kinderhumor weten Sabeltand en zijn volgelingen nog maar net op tijd weg te komen van het eiland met in hun bezit de schatkaart van Lama Rama. Daar ligt namelijk ‘De Koningsparel’, een begeerlijk stuk sieraad dat de Kapitein heel erg graag wil hebben. In zijn thuishaven ontdoet hij zich van zijn scheepsjongen en dat is weer een baantje die Pinky graag wil hebben. Als de Kapitein uitvaart voor zijn Lama Rama missie klimt Pinky snel aan boord. Als blijkt dat de plaatselijke waardin en haar dochter óók aan boord zijn wordt het geheel wel erg problematisch. De Kapitein wil ze van boord, maar het is zijn assistent Langejan die daar een stokje voor steekt. Met elkaar opgescheept overwinnen ze het ene na het andere avontuur. Wilde apen, gekke koningen en hun broers, feesten en stormen. Er is weinig wat ze bespaard blijft. Maar alles overgoten met een grote dosis klein geluk. En dit kan ik al verklappen, het loopt allemaal goed af, heus.

still2KST

Mening

Deze film is in het Nederlands nagesynchroniseerd door een rits bekende stemmen, maar van oorsprong is het een Noorse productie. In de ‘Making of’ wordt dieper ingegaan op het ontstaan van Kapitein Sabeltand en dat is een welkome toevoeging op de film die verder weinig om het lijf heeft. De acteerprestaties zijn in orde en de productie op zich is goed, alleen aan het script valt het een en ander aan te merken. Dat is een ABCtje. Goed en kwaad, gevaar dat op het laatst wordt afgewend, moraal èn het is een kinderfilm dus… geen spatje bloed. Het zou te ver gaan om te zeggen dat de hele familie hier ècht plezier aan beleefd, papa is halverwege in slaap gesukkeld denk ik. Maar voor kinderen, vooral in de leeftijd tussen 6 en 9  is het een hele leuke film. Het betreft hier een èchte piraat die er best wel stoer uitziet en die een best wel spannend kinderavontuur beleefd. Ook hier geldt weer, met veel enthousiasme gemaakt, en dat kun je gewoon zien. Het is een grote productie uit een klein land. Ik denk dat je er met een paar kinderen en een grote zak chips gezellig een druilerig middagje veilig mee stuk kunt gooien.

 

Via deze link kunnen jullie de film bestellen als je zin hebt!

http://www.bol.com/nl/p/kapitein-sabeltand/9200000048703845/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=kapitein%20s&originalSearchContext=media_all&originalSection=main

"Pirates" voor alle leeftijden! regie: Jon Andreas Andersen en Lisa Marie Gamlem met: Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen en Vinjar Pettersen. Het verhaal Deze, als avontuurlijke familiefilm gepromote productie begint met veel vaart als we Kapitein Sabeltand volgen die een schat zoekt op Apeneiland. Met veel vaart en de nodige kinderhumor weten Sabeltand en zijn volgelingen nog maar net op tijd weg te komen van het eiland met in hun bezit de schatkaart van Lama Rama. Daar ligt namelijk ‘De Koningsparel’, een begeerlijk stuk sieraad dat de Kapitein heel erg graag wil hebben. In zijn thuishaven ontdoet hij zich van…

Overzicht Reviews

Productie
Kinderamusement
Vader en Moeder amusement

Opsomming: Gezellige kinderfilm met grotere pretenties die je veilig aan jonge kinderen kunt laten zien. Deze film is absoluut niet geschikt voor zuurpruimen of kwaliteitfilmzeikerds, daarvoor is hij niet gemaakt.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
62

Over Frank van den Berg

Als regisseur van amateurgezelschappen heeft hij veel ervaring opgedaan met het 'kijken' naar acteurs. Zelf heeft hij geacteerd voor tv en opdrachtfilms en verschillende 48HFP films. Is nu werkzaam in de Food Groothandel en heeft naast zijn slagerij papieren een eigen zaak gehad in kaas en zuivel.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*