Home / Hardware / Mediaplayers / Synology’s DS214play NAS is gemaakt voor mediastreaming

Synology’s DS214play NAS is gemaakt voor mediastreaming

>Veel NAS systemen die je tegenwoordig koopt kunnen via apps als Plex gebruikt worden om films over net hetwerk en zelfs internet te streamen. Toch vraagt dit nogal wat rekenkracht. Bij de nieuwe DS214play server van Synology lijkt dit anders. De NAS heeft geen bijzonder zware hardware aan boord, maar een aparte processor die in staat is om 1080i te transcoden.

De DS214play is inzetbaar als DLNA-ready-mediaserver. Met andere woorden, alle media is via het DLNA protocol op te vragen en zo naar jouw SmartTV of mediaplayer te streamen. Bij muziek kan dat zelfs met jouw DLNA speakers. De hele transcoding gebeurt via speciale hardware.

Synology DS214play Achterkant

Voor de overige taken houdt de DS214play ook nog een mooi stukje rekenkracht over. Er ligt namelijk een dual-core 1.6GHz CPU in met 1GB aan DDR3 RAM. Hiermee zijn de vele apps die de Synology rijk is te gebruiken.

Zo kun je de DS214play als persoonlijke cloudservice inrichten, maar ook de NAS inrichten om alvast die nieuwe series en films naar binnen te trekken (foei) via Downloadstation. Muziek kun je delen via de iTunes server en je kunt een camera gebruiken om met de DS214play jouw eigen beveiligingsysteem te maken. Veelzijdig dus!

Synology DS214play Voorkant

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*