Home / TV & Films / Bioscoop / Stargate krijgt een reboot en filmtrilogie

Stargate krijgt een reboot en filmtrilogie

>Goed nieuws voor fans van Stargate. Roland Emmerich and Dean Devlin, de mensen achter de originele Stargate film, hebben aangekondigd aan een nieuwe film te werken. Nouja, ze werken meteen al aan een trilogie.

De film van StarGate stamt nog uit 2004 en vertelt over een buitenaards portaal dat wordt gevonden tijdens opgravingen. Al snel blijkt dat het portaal in verbinding kan worden gesteld met andere portalen waardoor het mogelijk is om van planeet naar planeet te reizen.

Met de film verscheen vrijwel meteen een game. Vanuit de film ontstonden de series Stargate SG-1 (10 seizoenen) met haar spin-off Stargate Atlantis (5 seizoenen) en Stargate Universe (2 seizoenen). Daarnaast verscheen de animatieserie Stargate Infinity. Daarnaast verschenen verschillende boeken en strips rondom het Stargate universum.

Nu blijkt dat de oorspronkelijke bedenkers van de film uit 1994 aan een filmtrilogie werken. Gezien de lange tijd tussen de eerste film en deze trilogie zal er zeer waarschijnlijk spraken zijn van een reboot van het verhaal. Een nieuw team en een nieuwe Stargate, actie en spektakel ala nu. Dus met moderne smartphones en Facebook profielen šŸ˜‰

De film komt uit via Warner Bros. dus grote kans dat we Stargate ook terug gaan zien in nieuwe apps, LEGO Dimensions en op vele andere plekken.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*