Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Warcraft: The Beginning (4K Blu-Ray)
Warcraft: The Beginning 4K Packshot

Review: Warcraft: The Beginning (4K Blu-Ray)

>Mijn kennismaking met Warcraft was met Warcraft II in 1995. Ik was instant verslaafd aan het spel en ook Warcraft III was voor mij één groot plezier. Bij de release van World of Warcraft haakte ik af. Ik was een RTS speler en in één klap was die hele ervaring ontheiligd. Oké, ik beleef nog steeds enorm veel plezier aan Starcraft ;-). Echt verhaallijnen waren er niet in de eerste Warcraft games, dus hoe valt deze film voor mij als semi-buitenstaander?

Laat ik beginnen met dat ik de film na veertig minuten opnieuw heb gestart. Ik kon het verhaal totaal niet volgen. Niet omdat het te ingewikkeld was. Het is de eerste animatiefilm die ik op 4K HDR kijk op mijn Philips TV. In tegenstelling tot reguliere 4K HDR films blijkt animatie echt verbluffend. Ik was alleen maar op pixels aan het kicken en vergat dat ik een film aan het kijken was. Wacht even, Warcraft een animatiefilm? Ja, zo mogen we dat wel noemen. Er zijn mensen, maar die zijn in een compleet geanimeerde omgeving geplaatst. De menselijke acteur is dus echt te gast in Warcraft.

Maar terug naar het verhaal. Waar Warcraft III afsloot met vier rassen, gaat het in Warcraft The Beginning echt om de mensen en de orcs. Een Orc is een soort Oger ala Shrek, maar dan met slagtanden en wat gevaarlijker.

We bevinden ons eerst op de thuiswereld van de Orcs. Een wereld waar het volk dominant is. Maar ze willen meer. Ze willen onze aarde. Hun eigen planeet blijkt compleet uitgeleefd. Om daar te komen gebruikt een warlock The Fel. The Fel is de groene energie van de chaos en bestaat uit levenskracht. Levenskracht dat letterlijk uit andere lichamen wordt onttrokken. De Orcs hebben The Fel nodig om hun volk van hun oude planeet naar ons toe te brengen.

Wanneer de Orcs hier aankomen, komen ze aan in het koninkrijk van Azeroth. Waar het op dat moment nog behoorlijk vredig is. Binnen no-time gaat het los en brandt de eerste stad af. Maar de Orcs blijken niet de enigen die magie gebruiken.

Warcraft: The Beginning laat zich kenmerken door een enorme strijd tussen mens en Orc. Een strijd tussen goed en kwaad, maar wie is het goed en wie het kwaad? Die vraag blijkt al snel minder gemakkelijk te beantwoorden wanneer regisseur Duncan Jones zich in zijn verhaal toch op een beperkte groep Orcs en mensen focust. Hoewel de individuele karakters te weinig ruimte krijgen om echt goed uitgediept te worden, bevat de film wel voldoende verhaal om interessant te zijn. Ook voor iedereen die geen speler is van World of Warcraft.

Extra’s

En als je nog geen speler bent, kun je dit natuurlijk worden. Bij de film krijg je een code om met World of Warcraft te starten. Daarnaast zitten er codes bij voor speciale karakters bij Heroes of the Storm (Gul’Dan) en Heartstone (Medivh). Voor spelers van Blizzard games heeft de film dus een paar leuke extra’s.

Universal, de uitgever, heeft naast de 4K versie, ook de gewone Blu-Ray versie bijgesloten. Heb je nog geen 4K speler of TV, maar verwacht je deze wel, kun je dus gewoon met deze release aan jouw 4K collectie bouwen. Wil je Warcraft: The Beginning op andere apparaten kijken, krijg je ook nog eens een digitale download via UV.

Op de Blu-Ray schijf staan ook alle extra’s. Natuurlijk zit er een gag reel op en bij dit genre zijn die al snel erg grappig. Men gaat ook dieper in op de fans van de serie en… er is zowaar een special over Warcraft bij Madam Tussauds. Dit en nog een serie andere extra’s maken deze release van Warcraft een feest.

Beschikbaarheid

Warcraft: The Beginning is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Mijn kennismaking met Warcraft was met Warcraft II in 1995. Ik was instant verslaafd aan het spel en ook Warcraft III was voor mij één groot plezier. Bij de release van World of Warcraft haakte ik af. Ik was een RTS speler en in één klap was die hele ervaring ontheiligd. Oké, ik beleef nog steeds enorm veel plezier aan Starcraft ;-). Echt verhaallijnen waren er niet in de eerste Warcraft games, dus hoe valt deze film voor mij als semi-buitenstaander? Laat ik beginnen met dat ik de film na veertig minuten opnieuw heb gestart. Ik kon het verhaal totaal niet…

Overzicht Reviews

Actie
Verhaallijn
Grafisch

Opsomming: Als je een techdemo zoekt doe nu al laat zien waar jouw 4K Blu-ray speler en 4K TV toe in staat zijn, is Warcraft: The Beginning een heerlijke aankoop. Als je een fan bent van de game, is Warcraft: The Beginning een must-have en als geen van beiden van toepassing zijn... blijft World of Warcraft een prima fantasy film met epische gevechten die prima naast die van LOTR en andere toppers geplaatst kan worden.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
93

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*