Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: War for the Planet of the Apes (4K Blu-Ray)

Review: War for the Planet of the Apes (4K Blu-Ray)

>We trappen het weekend af met een hele sterke 4K Blu-Ray release. War for the Planet of the Apes is net uit en kan nu eindelijk in de hoogst mogelijke kwaliteit thuis worden gekeken. In 4K, met HDR en afgemixt in Dolby Atmos en DTS.

War for the Planet of the Apes is alweer de derde film in de reboot van de originele filmserie. Voor de volgers, de remake van Planet of the Apes tel ik even niet mee. Het is de tweede die Matt Reeves mag recenseren en gelukkig maar. Dawn of the Planet of the Apes was wat ons betreft een enorm succes. Met War for the Planet of the Apes is de regisseur dus terug voor een film met meer actie dan ooit tevoren in deze series.

In War for the Planet of the Apes is het namelijk mano a mano. Nouja, Mano a aapo. In Down of the Planet of the Apes zagen we al hoe aap Caesar (Andy Serkis) ontspoorde en de boel saboteerde met als doel de oorlog tussen mens en aap verder te vergroten.

In War for the Planet of the Apes krijgt Caesar aan de kant van de mensen eindelijk een meedogenloze tegenstander. Hij moet het opnemen teken een kolonel (Woody Harrelson) die met zijn leger de apen wil uitroeien. Het gevolg is dat we van de ene massale bestorming in de andere belanden. Fans van actie worden in het nieuwe War for the Planet of the Apes meer dan ooit op hun wenken bediend. Terwijl de agressie tussen de twee verder oploopt zien we ook hoe een deel van de apen toch ook affectie voor de mens ontwikkeld en andersom. En dan wordt alles ineens een heel stuk moeilijker.

Extra’s

Qua extra’s heeft Fox deze 4K Blu-Ray lekker rijk uitgerust. Alle extra’s staan Full HD Blu-ray. Natuurlijk zijn dit deels commentaren en trailers, maar er wordt ook diep ingegaan op hoe de strijd tussen de twee partijen oploopt, maar ook hoe de positie van de apen en de mens in de film is. Ook op de psychische belasting van Caesar wordt ingegaan.

We trappen het weekend af met een hele sterke 4K Blu-Ray release. War for the Planet of the Apes is net uit en kan nu eindelijk in de hoogst mogelijke kwaliteit thuis worden gekeken. In 4K, met HDR en afgemixt in Dolby Atmos en DTS. War for the Planet of the Apes is alweer de derde film in de reboot van de originele filmserie. Voor de volgers, de remake van Planet of the Apes tel ik even niet mee. Het is de tweede die Matt Reeves mag recenseren en gelukkig maar. Dawn of the Planet of the Apes was wat…

Overzicht Reviews

Cast
Verhaal
Actie
Extra's

Opsomming: Met de reboot series zien we een Planet of the Apes met een veel diepgaander verhaal dan de originele films die ik in mijn jeugd keek. Het is het verhaal dat War for the Planet of the Apes ook meer maakt dan slechts weer een actiefilm. Er zit veel meer verhaal en vooral ook veel meer emotie achter. Daarnaast is het interessant om Caesar het eens op te zien nemen tegen een mens dat vrijwel net zo meedogenloos is als hij zelf.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
98

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*