Home / Hardware Reviews / Mediaplayer Reviews / Review: Ugoos UT2 (Mediaplayer)

Review: Ugoos UT2 (Mediaplayer)

>Met de UT2 presenteerde Ugoos niet al te lang geleden de meest krachtige Android mediaplayer uit haar assortiment. De UT2 valt bovendien op door de fijne afstandsbediening en bijbehorende launcher.

Unboxing

Op een setje AAA batterijen voor de afstandsbediening na, levert Ugoos de UT2 met zo ongeveer alles om meteen van start te gaan. Onze collega’s van GadgetGear filmden een unboxing;

Aansluitingen

De UT2 beschikt over een slot voor een SD kaart, drie USB 2.0 aansluitingen, een Micro-USB/OTG connector, HDMI en natuurlijk een optische uitgang om de UT2 op je surroundset aan te sluiten.

De UT2 beschikt over een LAN aansluiting voor iedereen die serieus gaat streamen. Heb je geen zin om een kabel te trekken, dan is het fijn dat de UT2 van een dual-band WiFi antenne is voorzien. Het bereik is het beste dat ik tot nu toe heb gezien waardoor ik tot 720p zonder haperingen kan streamen.

Chipset

Ugoos maakt voor de UT2 gebruik van een quad-core chipset van Rockchip. CPU is een quad-core model op 1.61GHz. De chipset is voorzien van 2GB aan RAM en een Mali-400 GPU.

Ugoos heeft de UT2 voorzien van twee interne geheugens. Het eerste is slechts 2GB groot en huisvest Android en alle Ugoos apps. Het tweede meet op ons testmodel 32GB. Daarmee is Ugoos één van de weinige fabrikanten van eerlijke Android hardware. Als je 32GB koopt, krijg je die ook.

Android

Ugoos installeert standaard Android 4.2.2 op de UT2. Hier knalt Ugoos haar eigen launcher overheen die naadloos samenwerkt met de bijgeleverde afstandsbediening. De noodzaak voor een airmouse is daarmee een stuk kleiner geworden.

Langzaam aan ontdekken grote groepen gebruikers de kracht van de UT2, maar echte support communities zijn er op dit moment nog niet. Toch verwacht ik wel dat we dit meer gaan zien.

Films kijken

De UT2 van Ugoos heeft over Wi-Fi absoluut de voorkeur boven andere Android mediaplayers. Het WiFi ontvangst en werkelijk fantastisch. Natuurlijk moet je daar ook een goede dual-band router voor hebben en niet al te ver van je router zitten. Het advies blijft natuurlijk om gewoon een netwerkkabel te trekken.

Naast dat de UT2 goed met de afstandsbediening te gebruiken is, heeft Ugoos standaard al XBMC en Netflix op de UT2 geïnstalleerd. Apps als die van uitzending gemist en YouTube laten zich zonder moeite op de UT2 installeren. Er is een zeer brede ondersteuning voor codecs en dit maakt dat de UT2 op dit moment mijn favoriet is om films op te kijken.

Gaming

Gaming is een heel ander verhaal. De Mali-400MP GPU is goed, maar blijft een chip uit de middenmoot. Doordat Ugoos een hele kleine partitie gebruikt voor Android, kunnen we helaas geen grafische testsoftware op de UT2 draaien. Op het oog zijn de prestaties van de Mali-400MP echter wat we er van mogen verwachten. 3D games spelen goed, maar hier en daar mist wat detail ten opzichte van de sterkere Adreno GPU’s.

Ook qua gaming krijg je van Ugoos weer een handige app. In dit geval een tool om bluetooth controllers zoals die van de PS3 met het systeem te koppelen. Je kunt de knoppen van jouw controller dan configureren op het display.

Benchmarks

Grafische benchmarks draaien werkte helaas niet, maar benchmarks zoals die van AnTuTu laten een mooi beeld zien van de chipset in de UT2. Deze scores bevestigen dat je met de UT2 niet snel tegen problemen aan zal lopen.

18-5-2014_06

Met de UT2 presenteerde Ugoos niet al te lang geleden de meest krachtige Android mediaplayer uit haar assortiment. De UT2 valt bovendien op door de fijne afstandsbediening en bijbehorende launcher. Unboxing Op een setje AAA batterijen voor de afstandsbediening na, levert Ugoos de UT2 met zo ongeveer alles om meteen van start te gaan. Onze collega's van GadgetGear filmden een unboxing; Aansluitingen De UT2 beschikt over een slot voor een SD kaart, drie USB 2.0 aansluitingen, een Micro-USB/OTG connector, HDMI en natuurlijk een optische uitgang om de UT2 op je surroundset aan te sluiten. De UT2…

Overzicht Reviews

Gaming
TV kijken
Wi-Fi bereik
Uitrusting
Afstandsbediening

Opsomming: De Ugoos UT2 ziet er niet alleen gelikt uit, hij presteert ook nog eens goed. Vooral voor het kijken van (online) films en series is de UT2 een zeer sterke speler. Daarnaast is het comfort van de standaard afstandsbediening erg groot. Hierdoor geef ik de UT2 op dit moment mijn voorkeur boven andere spelers.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
96

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

3 reacties

  1. Ugoos UT2 nu enkele maanden in gebruik als TV ‘smartner’ over het algemeen zeer tevreden. Wel blijken een paar apps het niet te doen… Bijvoorbeeld de Ziggo TV app [ja ik ben klant] die beweert dat TV kijken niet mogelijk is [ik werk met n lan verbinding] ook niet met Wifi. Ook de WDphotos app die prima draait op alle andere toestellen [smartfoons, tablets] draait wel maar houd vol dat er geen internet verbinding is [lan of wifi helpt niet]. Ik ben bang dat dit het gevolg is van het feit dat dit toestel geen echte overeenkomst met google play heeft maar alles via een ‘truc’ via ugoos laat lopen. Wanneer dit echt zo is is dit gewooon een miskoop en moet iedereen twee keer achter de oor krabben alvorens met Ugoos in zee te gaan. Dik €100 voor iets dat niet alle android apps kan gebruiken is de risico niet waard.

  2. Geen enkele Android kan alle apps draaien. Het maakt niet uit of je het over een Samsung smartphone of een Ugoos TV box hebt. Voor bedrijven als Ziggo en WD is de mindset vaan ook niet op dit soort kastjes gericht. Sterker nog, veel van die bedrijven zitten nog steeds in de ‘iOS is alles’ bubbel. Het enige dat ik je kan aanraden is om de support lastig te vallen met deze vraag en zo te hopen dat ze de ogen openen en ook naar dit soort apparaten gaan kijken.

    • Ik als ‘leek’, maar wel wetenschapper in ruste, dacht dat dit mogelijk afhankelijk zou zijn van de android versie [buiten mijn vermoedens t.a.v. de Ugoos truc]. Ik moet zeggen zelf nooit te hebben meegemaakt dat apps het ergens op niet doen, [binnen mijn missch. beperkte ervarings veld] bijvorbeeld de andere WD app die hoort bij de WD systeem ik heb doet het wel op de Ugoos. Het is wel frappant dat juist twee apps die je bij een apparaat als deze in de catagorie ‘voor de hand liggend’ het juist niet doen. Ik kan me wenden tot WD, maar daar heb ik tot nu toe slechte responsen van gehad. Ziggo verwacht ik op voorhand niks van… Het blijft merkwaardig. Mijn advies blijft: kijk uit naar apparatuur die wel een volledige overeenkomst met Google heeft.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*