Home / Hardware Reviews / Mediaplayer Reviews / Review: Ugoos UM2 (Android Stick)

Review: Ugoos UM2 (Android Stick)

>Android sticks zijn populair, maar hebben een enorm probleem. Tè weinig USB aansluitingen en een bagger bereik op de WiFi. Voor wie toch beslist een stick in plaats van een ‘kastje’ wilt, lijkt de UM2 uitkomst te bieden.

Unboxing

Design

Qua design is de UM2 zeer opvallend door het gebruik van blauw plastic. De stick is wat groter dan de gemiddelde Android stick en biedt zo niet alleen ruimte aan een grotere antenne voor WiFi ontvangst, maar ook een tweede USB poort. Gezien je één USB nodig zal hebben voor een air mouse, kun je de tweede mooi gebruiken voor een USB stick met films of een LAN adapter.

Specs

De Ugoos UM2 draait op Android 4.2.2. Onder de motorkap ligt een quadcore 1.4Ghz Cortex A9 processor. De processor beschikt over 2GB aan RAM. Voor grafisch werk ligt er een quad-core ARM Mali-400 MP4 GPU in met ondersteuning voor OpenGL ES 2.0.

Geen Google Services

Android is open source en kan gratis worden gebruikt door fabrikanten als Ugoos. Voor Google Services (Google Play, Gmail en andere Google apps) moeten fabrikanten doorgaans een licentie fee betalen. Ugoos doet dat niet en levert de stick vrijwel schoon af.

Nu wil ik zelf geen Gmail op een mediaplayer laat staan ruimte verspillen aan Google Maps. Google Play is echter wel handig en dat heeft Ugoos slim opgelost. Een snelkoppeling opent de browser en zet je meteen op de voorpagina van Google Play waar je alle apps (inclusief die van Google) gewoon kunt downloaden. Slim.

Launcher

Ugoos blijft trouw aan de standaard Android launcher. Je krijgt dus eigenlijk de volledige tablet interface van Google tot je beschikking. Met een AirMouse is dat prima te bedienen.

Films en series kijken

Voor liefhebbers van films en series is het fijn om te weten dat de UM2 zonder problemen gebruik kan maken van populaire apps als uitzending gemist en RTL XL. Al deze apps zijn vanaf Google Play te downloaden.

Voor jouw eigen collectie, kun je onder anderen gebruik maken van XBMC. Omdat XBMC zelf geen goede ondersteuning voor Android levert, maakt Ugoos gebruik van de XBMCHub.com versie en dat werkt prima.

Ugoos-UM2-XBMC

In de settings biedt Ugoos met de UM2 de mogelijkheid om op 1920x1080p op 60 frames te draaien, maar in de praktijk blijkt dit toch gewoon 1280x720p te zijn.

Gaming

Voor gamers heeft Ugoos de Rockchip controller app aan boord. Wanneer je een bluetooth controller met de UM2 koppelt, kun je de knoppen van de controller mappen aan je display. Zo kun je diverse touch games goed met bijvoorbeeld de PS3 controller spelen.

Ugoos-UM2-Controller

Benchmarks

De Mali-400MP GPU is geen onbekende GPU. Hij is in veel smartphones te vinden en staat bekend als een middenmoter. Dat zien we ook terug in de banchmarks. We hebben de scores hieronder geplaatst.

Afstandsbediening

Ugoos levert standaard een beperkte afstandsbediening mee. Hoewel hij beperkt is, is hij prima om filmpjes en dergelijke mee aan te zetten en daarmee prima om familie uit te leggen hoe jouw mediaplayer werkt. Voor het echter werk blijft een Airmouse een aanrader.

Android sticks zijn populair, maar hebben een enorm probleem. Tè weinig USB aansluitingen en een bagger bereik op de WiFi. Voor wie toch beslist een stick in plaats van een 'kastje' wilt, lijkt de UM2 uitkomst te bieden. Unboxing Design Qua design is de UM2 zeer opvallend door het gebruik van blauw plastic. De stick is wat groter dan de gemiddelde Android stick en biedt zo niet alleen ruimte aan een grotere antenne voor WiFi ontvangst, maar ook een tweede USB poort. Gezien je één USB nodig zal hebben voor een air mouse, kun je de tweede mooi gebruiken voor…

Overzicht Reviews

Design
WiFi ontvangst
Aansluitingen
Leveringsomvang
Resolutie
Gaming prestaties

Opsomming: Heel zware 3D games kan de UM2 niet afdraaien, maar verder is het prima gamen op de UM2 van Ugoos. Ook filmliefhebbers komen aan hun trekken, al moet je het wel met een resolutie van maximaal 720p doen. Onder de HDMI sticks is de UM2 zonder twijfel de beste keuze.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
85

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*