Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (3D Blu-Ray)

Review: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (3D Blu-Ray)

>Ik was er vroeger verslaafd aan, de tekenfilms en Nintendo games van de Turtles. Ik was dolblij toen de eerste films verschenen, maar wat waren die slecht. In 2014 kreeg het verhaal een reboot en werd Transformersheldin Megan Fox als April O’Neil voor de camera getrokken. Een goede zet, want met de animatietechnologie van nu werd ontstond de eerste Turtles film die ook op latere leeftijd enorm leuk is ;-).

In Teenage Mutant Ninja Turtles lag de focus sterk op April O’neil en cameraman Vernon Fenwick (Will Arnett – The LEGO Movie, Popstar: Never stop never stopping). In Out of the Shadows gaat het roer om. Ineens gaat het echt weer om de groene helden zelf. Daarmee doet het verhaal van Out of the Shadows de titel van de film eer aan. De Turtles hebben voor het oog van het publiek tot nu toe in de schaduw van de twee gestaan en blijken hier toch wel wat moeite mee te hebben. Ze willen zich graag onder de mensen begeven.

Qua kwaad komen we in Out of the Shadows natuurlijk Shredder weer tegen, maar daar blijft het niet bij. Voor iedereen die geboren is in de 80’s, is Out of the Shadows echt smullen. Regisseur Dave Green introduceert met veel succes Casey Jones, Baxter Stockman, Bebop, Rocksteady en… Krang! Op Lord Dregg na is het hele stel supercriminelen aanwezig.

In Out of the Shadows gaat het dan ook om het gevaar van Dimension X. Een andere dimensie waar Krang de baas is. Krang is een soort verdwaalde hersenkwab die de meest briljante uitvindingen bedenkt om zijn eigen tekortkomingen op te lossen. Bijvoorbeeld het missen van een lichaam. Traditioneel was dit al voer voor grappen en die humor is heerlijk in de film gebleven. Net als de stupiditeit van Bebob en Rocksteady. Eindelijk zien we waar die twee vandaan komen en hoe ze zijn gemuteerd.

Natuurlijk is het in Out of the Shadows compleet gedaan met mannen in schildpaddenpakken. De Turtles zijn wederom compleet geanimeerd. En met succes. Er is enorm veel oog voor detail en in 3D is de film een ware techdemo. De beelden wisselen snel, maar de 3D effecten zijn tot in de puntjes verzorgd. Deze wil je eigenlijk niet in 2D zien.

Extra’s

Wij beoordeelden de 3D Blu-Ray uitvoering van Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows. Deze bestaat uit de 3D Blu-Ray, maar ook een 2D Blu-Ray en de film om DVD. Je kunt dus alle kanten op. Alle extra’s staan zo ongeveer op de Blu-Ray uitgave. Natuurlijk gaat men daar heel erg in op de technologie achter de film, maar voor mij als fan is het ook gewoon interessant om eens te kijken welke overwegingen er waren bij het uitbereiden van de karakters in de film. En ook dan komt je heerlijk aan bod. Tenslotte staan er ook nog een paar extra’s op de DVD, maar dit zijn er minder en dezelfde extra’s staan (gelukkig) ook op de Blu-Ray.

Beschikbaarheid

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Ik was er vroeger verslaafd aan, de tekenfilms en Nintendo games van de Turtles. Ik was dolblij toen de eerste films verschenen, maar wat waren die slecht. In 2014 kreeg het verhaal een reboot en werd Transformersheldin Megan Fox als April O'Neil voor de camera getrokken. Een goede zet, want met de animatietechnologie van nu werd ontstond de eerste Turtles film die ook op latere leeftijd enorm leuk is ;-). In Teenage Mutant Ninja Turtles lag de focus sterk op April O'neil en cameraman Vernon Fenwick (Will Arnett - The LEGO Movie, Popstar: Never stop never stopping). In Out of…

Overzicht Reviews

Cast
Animatie
Verhaal
Humor

Opsomming: Eerlijk is eerlijk, verhaaltechnisch mist Out of the Shadows diepgang. Of beter gezegd, eigenlijk mist Out of the Shadows totaal geen diepgang. De film heeft het totaal niet nodig. Als 80'skind wordt ik op een plezierige manier herenigd met mijn jeugdhelden en mijn favoriete antihelden. Dit fijn aangevuld met snelle actiescènes en een heerlijke, makkelijke humor. Dit is precies waarom je Out of the Shadows koopt. Niet omdat je een hoogstaand emotioneel drama verwacht. Of een actiefilm met een ontzettend goed uitgedacht plot. Je wilt je helden van toen zien met de techniek van nu en je wordt op je wenken bedient.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
73

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*