Home / Hardware / Review: Speedlink Decus Respec (Gaming Muis)

Review: Speedlink Decus Respec (Gaming Muis)

De Decus Respec is de opvolger van de in 2014 gelanceerde Decus. Speedlink prijst deze gaming muis in het midden segment met een advies prijs rond de  60,- euro. Wat biedt deze upgrade van de Duitse fabrikant? Hoe voelt, shined en muist deze jongen? Je leest het hier!

De Respec is een opvallende muis. Dat ligt deze keer niet direct aan de opvallende kleuren, LED of de futuristische looks, maar aan de afmetingen. Met afmetingen van 41 millimeter hoogte, 128 millimeter lente en 92 millimeter breedte is dit geen muisje, maar een forse buidelrat. Deze muis is namelijk een stuk breder dan andere gaming muizen en dat is best even wennen. Heb je kleine poezelige handjes, dan is deze muis echt niets voor jou, dit zie ik nergens terug in specificaties maar neem van mij aan dat deze muismaat in L/XL is. Heb je middelgrote, tot angstig grote klauwen (ik dus) dan is deze muis echt een verademing.

decus-respec-speelink-gaming-mouse-gadgetgear

Bij de eerste aanraking is de Respec net een maatpak. Het voelt heel erg lekker. Je vingers vallen naadloos in de bedoelde geulen en ik merk voor het eerst dat een muis mijn gehele hand ondersteund. Naast de pasvorm geeft de Respec een sloom gevoel, dit is absoluut niet letterlijk het geval, maar omdat de muis wat groter is lijkt het langzamer. Terwijl dit natuurlijk alles met instellingen te maken heeft. Het enige nadeel is, of wellicht gewoon even wennen, dat het oppakken van de muis, wat ik regelmatig doe als muisbeweging, voelt wat lastiger. Je moet simpelweg meer beetpakken. Dit euvel wordt al snel opgelost door te kiezen voor een ruimere muismat. Na een week muizen met de Decus Respec kan ik je melden dat ik de muis heb meegenomen naar kantoor. Niet omdat deze muis niet geschikt is voor gamen, maar meer omdat het in een werkomgeving gewoon lekker veel ondersteuning geeft en fijn voelt.

speedlink-decus-respec-review-gadget-gear

De opties van de Decus Respec

De muis is zoals met vele muizen volledig aan te passen. Dit doe je volledig met het bijpassende stuurprogramma dat ik gedownload heb van de Speedlink website. Ik kreeg door van collega reviewers dat het programma niet goed zou werken en dat niets aangepast kon worden, maar zelf heb ik dit juist niet ondervonden. Ik heb de LED lichten aangepast naar blauw, zowel het stuurwiel als de LED van de muis zelf en het effect ademend uitgezet en gewijzigd naar constant. Ik heb de snelheid van de muis aangepast en een Makro toegepast waardoor een bepaalde muisklik veranderde in een dubbelklik. Dit alles werkt nog steeds erg prettig.Decus_Respec_GAdgetGear

Het gene wat niet aanpasbaar in software is, maar gewoon open te draaien aan de onderkant, is het gewicht van de muis. Je vindt namelijk een draaiknop waar een soort kogellager lijkt in te zitten met 4 bullets. Je kunt deze gewichten eruit halen en zo het muisgewicht aanpassen. Dit maakt direct verschil in het algehele gevoel van de muis. Ik vind namelijk budget muizen vaak er plastic en licht aanvoelen, terwijl de Decus Respec lekker zwaar (niet zo zwaar als de Sandberg Blast Mouse) aanvoelt en door de rubberen zijkanten helemaal geen plastic gevoel geeft.

Naast het gewicht en het stuurprogramma kun je met een klik boven het scroll wiel de DPI aanpassen van 800, 1800, 2400 tot en met 5000 DPI. Mijn voorkeur is standaard rond de 2400 DPI dat meer voelt als een natuurlijke muisinstelling. Alles daaronder voelt sloom en zwaar en alles daarboven word ik hyper nerveus van.

screenhunter_03-nov-01-16-08

Conclusie

De Speedlink Decus Respec is een supergrote, fijne muis. Kenmerken zijn comfort, ondersteuning, persoonlijk instelbaar gewicht plus licht en bovendien fijn geprijsd. Heb je kleine handen? Dan is deze muis niets voor jou, voor alle andere maten is deze muis echt een aanrader. Koop een grote muismat, dan hoef je deze gaming rat niet steeds op te tillen als je tegen een randje van de mat loopt. Al met al een zeer fijn product en een aanrader voor iedere serieuze gamer die niet te veel geld wilt uitgeven aan een gaming muis.

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Gewicht aanpassen
  • Prijs

Minpunten

  • Nergens vermeld XL maat

Cijfer: 8

 

De Decus Respec is de opvolger van de in 2014 gelanceerde Decus. Speedlink prijst deze gaming muis in het midden segment met een advies prijs rond de  60,- euro. Wat biedt deze upgrade van de Duitse fabrikant? Hoe voelt, shined en muist deze jongen? Je leest het hier! De Respec is een opvallende muis. Dat ligt deze keer niet direct aan de opvallende kleuren, LED of de futuristische looks, maar aan de afmetingen. Met afmetingen van 41 millimeter hoogte, 128 millimeter lente en 92 millimeter breedte is dit geen muisje, maar een forse buidelrat. Deze muis is namelijk een stuk…

Overzicht Reviews

Looks - 75%
Feels - 85%
Performance - 80%

80%

Cijfer: 8

Opsomming: Kenmerken zijn comfort, ondersteuning, persoonlijk instelbaar gewicht plus licht en bovendien fijn geprijsd

Gebruikersbeoordeling: 4.45 ( 1 Stemmen)
80

Over Jeroen Andreasen

Jeroen: Gadget & Games. Voornamelijk PS4 en 3DS. Favoriete games zijn Final Fantasy IX en X, Modern Warfare 2, Tekken Tag Tournament en de handheld Pokémon games. Naast gamen en testen schrijf ik voor www.jcmuts.nl

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*