Home / Hardware Reviews / Toetsenbord Reviews / Review: Razer Ornata

Review: Razer Ornata

>De voordelen van een mechanisch- én een membraan toetsenbord? Dat kan nu met de nieuwe Razer Ornata Chroma!
Ik ken het fenomeen zeker. Iemand in de groep met een mechanisch toetsenbord. Wanneer je met elkaar in een voice programma zit dan hoor je continu luid getik. Dit kan zeker irritant zijn en sommigen in de groep hebben om deze reden hun mechanische toetsenbord maar aan de kant gelegd. Mechanische toetsenborden kunnen namelijk te luidruchtig zijn en daardoor zijn die spelers moeilijk verstaan in het heetst van de strijd. Daarom bedacht Razer het beste van beide werelden. Mechanische toetsen op een zacht kussen van de rubberen domes. Maar hoe zal het spelen? Nou dat lees je zo meteen.

Unboxing

De doos is zoals we gewend zijn. Het bekende groen, met reflecterende kleuren zodat we zien dat het Chroma betreft. In de doos zelf zit het toetsenbord, stickers, een welkomsbriefje en natuurlijk de polsstandaard.

Design

Geen uitdagend design, maar een mooi schuin strak design. De uiteinden lopen schuin uit, dit geeft het een mooie futuristische look. De toetsen zijn mid’s, niet te hoog of te laag. Geen extra knoppen, wel volledig programmeerbaar natuurlijk. Op de onderkant vinden we de gegevens van het toetsenbord, eveneens het kabelgootje zodat het toetsenbord strak op je bureau kan liggen. De kabelgoot gaat zowel naar boven als naar links en rechts, zodat jij bepaalt waar de kabel eruit komt! Aan elk uiteinde van het toetsenbord zit een rubberen driehoek om het wat meer grip te geven. De kabel zelf is niet van gewoon plastic, maar zoals we Razer kennen van gewoven stof.

De polssteun volgt precies de lijnen van het toetsenbord, zo zijn het misschien twee onderdelen, maar die smelten samen als je ze aan elkaar klikt. En dit klikken gebeurd overigens door een magneet zodat ze onder het gamen netjes aan elkaar blijven zitten. In het midden van de steun is netjes het logo ingebracht van Razer.

Deze diashow vereist JavaScript.

 Gebruikersgemak

Het is plug en play met de Ornata. De polssteun was eerst even wennen, maar ik kan al niet meer zonder. Het geeft zoveel comfort, het kussen is zacht, plakt niet, en na enkele maanden nog steeds geen slijtage. Zeker een schot in de roos wat betreft de armsteun. Een welkome toevoeging.

Wat betreft de toetsen heb je het beste van beide werelden. Geen zeer luid geklik, maar wel de response die we gewend zijn van een mechanisch toetsenbord. Wat mij betreft de toetsen die ik altijd al zocht. Ik ken mensen die hun Razertoetsenbord hebben moeten verlaten door het luide geklik van hun toetsen. Daarnaast is membraan ook niet ideaal omdat je minder response en duurzaamheid hebt. Dan is de middenweg met deze nieuwe  “mecha-membrane”toetsen een goed alternatief!

De Ornata heeft geen extra toetsen of USB poorten. Maar daar betaal je dan ook niet voor. Zo is de Ornate een slordige €90,- goedkoper dan de Blackwidow V2 waarvan binnenkort de review te lezen is.

De Ornata is helemaal naar je hand te zetten middels de overkoepelende software genaamd Synapse. Verlichting, presets en custom instellingen. Macro’s, ook on the fly in te stellen, etc. Volledige controle. Daarnaast heb je ook nog de gameknoppen om niet per ongeluk te alt tappen etc. Een handige feature die in het heetst van de strijd nog wel eens van pas kan komen! Check de site voor meer info.

De voordelen van een mechanisch- én een membraan toetsenbord? Dat kan nu met de nieuwe Razer Ornata Chroma! Ik ken het fenomeen zeker. Iemand in de groep met een mechanisch toetsenbord. Wanneer je met elkaar in een voice programma zit dan hoor je continu luid getik. Dit kan zeker irritant zijn en sommigen in de groep hebben om deze reden hun mechanische toetsenbord maar aan de kant gelegd. Mechanische toetsenborden kunnen namelijk te luidruchtig zijn en daardoor zijn die spelers moeilijk verstaan in het heetst van de strijd. Daarom bedacht Razer het beste van beide werelden. Mechanische toetsen op een…

Overzicht Reviews

prijs/kwaliteit - 85%
gebruikersgemak - 80%
design - 75%

80%

Eindscore

Opsomming: Al met al een goed betaalbaar toetsenbord van Razer, met de kwaliteit die we gewend zijn. De polssteun is zeker comfortabel en een mooie aanwinst!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
80

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*