Home / PC & Consoles / PC / Review: Razer Blackwidow Chroma V2

Review: Razer Blackwidow Chroma V2

>De mannen van Razer hebben zich inmiddels lang en breed bewezen op het gebied van game accessoires. Of je nou het liefst je game speelt op de PC, Xbox of Playstation, Razer heeft voor elk platform een ruime keuze aan toetsenborden, muizen en controllers. Gadgetgear.nl test vandaag de Razer Blackwidow Chroma V2. Deze Blackwidow is het paradepaardje van Razer, en dus zijn onze verwachtingen hoog. Is dit toetsenbord voor PC-gamers hét ultieme presentje voor onder de boom?

Unboxing

De Razer Blackwidow Chroma V2 wordt geleverd in een stevige groen/zwarte doos. In de verpakking zit een proeftoets verwerkt zodat je, zonder dat je het toetsenbord uit de verpakking hoeft te halen, kan zien en voelen hoe de gebruikte switches op jouw commando’s reageren. Superhandig dacht ik zo! Het toetsenbord is in tegenstelling tot de tournament edition voorzien van een vaste kabel. Prima, aangezien dit toetsenbord niet gemaakt is om dagelijks heen en weer te zeulen. Om het comfort te verhogen wordt er een lekkere brede polsondersteuner standaard meegeleverd. Goed nieuws als comfort belangrijk is tijdens jouw urenlange ramplank-sessies.

Constructie

I’m impressed! De blackwidow voelt erg solide aan. Door zijn forse gewicht van 1400 gram, en dan reken ik de polssteun niet mee, zit er voldoende druk op de anti-slip pads op de onderzijde en ligt de Blackwidow lekker stevig op je bureau. De kabel waarmee je de Chroma V2 met je PC verbind is erg dik en omvlochten. De kans op kabelbreuk is hierdoor tot een minimum beperkt. De kabel mond uit in één 3.5mm audio plug en twee USB stekkers. Één USB stekker is om je daadwerkelijke toetsenbord te voorzien van een dataverbinding en stroom. De andere dient als doorvoer voor een op je toetsenbord aan te sluiten muis. Hetzelfde lot is toebedeeld aan de 3,5mm audioplug. Je headset kan je direct aansluiten aan de audio-ingang aan de rechterzijde van het toetsenbord. Superhandig! Als had ik persoonlijk liever gezien dat deze aansluitingen aan de linkerzijde waren geplaatst. Met de ingangen aan de rechterzijde zitten de stekkers af en toe hinderlijk in de weg, aangezien de grote meerderheid van ons gamers ook aan deze zijde de muis gebruikt.

De Razer Blackwidow V2 die wij geleverd kregen is voorzien van de Razer Yellow Switches. Deze toetsen zijn lekker stil. Wel zo handig als je tot in de late uurtjes aan het gamen bent en je huisgenoten, of erger, je ouders zijn op zoek zijn naar nachtrust. met een verwachte levensduur van maar liefst 80 miljoen aanslagen zijn deze switches extreem duurzaam te noemen.

De meegeleverde polssteun is voorzien van een dikke padding en is door magneten aan je toetsenbord te verbinden. De bekleding is van een zacht kunstleer en, aangezien de toetsen 80 miljoen slagen meegaan, zal dit naar verwachting als eerste slijtagesporen gaan vertonen.

Uiterlijk

De Razer Blackwidow is lekker basic vormgegeven. De lijnen zijn strak en het toetsenbord is voorzien van subtiele Razer logo’s. Aan de onderzijde licht het razer-logo op in dezelfde kleur als de backlight van het toetsenbord zelf. Na bevestiging van de polssteun wordt dit logo verborgen en is enkel het logo op de polssteun zelf het bewijs dat je te maken hebt met een toetsenbord van Razer makelaardij.

De verlichting van de Razer is volledig aanpasbaar. er zijn legio mogelijkheden om deze naar wens in te stellen. Met keuzes als het oplichten van toetsen na een aanraking, een statische kleur naar keuze tot een gesimuleerd vuurtje of een regenboog die naar keuze van links naar rechts beweegt, of van rechts naar links. Ik zelf gebruik een statische background kleur. Met name de regenboog functie is zeker als het licht gedimd is, om epilepsie van te krijgen… 😉

Gebruik

Deze Razer Chroma V2 werkt als een mechanisch zonnetje. De mechanische yellow switches voelen bijzonder fijn aan en reageren subliem. De geluidsopbrengst is zoals beloofd lekker laag. De toesten zijn volledig te remappen en de 5 extra toegevoegde toetsen zijn superhandig om de meest gebruikte acties op te programmeren. De extra toetsen zijn links van het toetsenbord gepositioneerd en hierdoor makkelijk te vinden. De polssteun is iets waar ik nooit, maar dan ook nooit meer zonder wil. De pols heeft hierdoor ruim voldoende ondersteuning en gamen wordt hierdoor erg comfortabel. Ook als je langere periode aan één stuk doorspeelt. De Blackwidow heeft bovendien een gaming-modus, hierdoor je geen last meer van je bureaublad, zodra je in-game de windows-toets indrukt.

Als laatste moet ik toch nog even een kleine kritische noot kwijt. Wil je gebruik maken van alle mogelijkheden die dit toetsenbord zó enorm geweldig fantastisch maakt? Dat moet je de software genaamd ‘Synapse’ installeren. Op zich niks mis mee, en op zichzelf een zeer gebruiksvriendelijk programma. Maar waarom moet ik mij eerst weer registreren om hiervan gebruik te kunnen maken?

Conclusie

De Razer Blackwidow Chroma V2 is met recht het paradepaardje van Razer! Het gebruik is weergaloos en de constructie oerdegelijk. Alleen dat registreren, dat blijft bij mij een dingetje…

De mannen van Razer hebben zich inmiddels lang en breed bewezen op het gebied van game accessoires. Of je nou het liefst je game speelt op de PC, Xbox of Playstation, Razer heeft voor elk platform een ruime keuze aan toetsenborden, muizen en controllers. Gadgetgear.nl test vandaag de Razer Blackwidow Chroma V2. Deze Blackwidow is het paradepaardje van Razer, en dus zijn onze verwachtingen hoog. Is dit toetsenbord voor PC-gamers hét ultieme presentje voor onder de boom? Unboxing De Razer Blackwidow Chroma V2 wordt geleverd in een stevige groen/zwarte doos. In de verpakking zit een proeftoets verwerkt zodat je, zonder…

Overzicht Reviews

Constructie - 100%
Uiterlijk - 75%
Gebruik - 90%

88%

Eindscore

Opsomming: Uitstekend toetsenbord welke volledig naar wens via synapse is in te stellen. Maar waarom moet ik me nou eerst weer registreren voordat ik gebruik kan maken van de software?

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
88

Over Michiel Schuur

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*