Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Independence Day: Resurgence (3D Blu-Ray)

Review: Independence Day: Resurgence (3D Blu-Ray)

>Hij is uit op DVD, dé sci-fi hit van deze zomer. Dan heb ik het natuurlijk over Independence Day: Resurgence. Een film die chronologisch gezien 20 jaar na het origineel afspeelt, maar toch in een andere wereld dan hoe we die vandaag kennen. De wereld zoals die zou zijn, twintig jaar na de gebeurtenissen van de eerste Independence Day.

Het voorafje

Het is echt een hele dikke tip van mijn kant. Voor je Independence Day: Resurgence, kijk eerst even het origineel. Gewoon zodat je niet alleen het verhaal, maar ook de gezichten en de details weer even scherp hebt. Independence Day: Resurgence is dus geen remake, maar echt een vervolg. En twintig jaar ertussen is een hele lange periode.

Het verhaal van Independence Day: Resurgence

Spoiler alert (voor als je de eerste Independence Day niet kent); de mensheid heeft de aliens verslagen. Captain Steve Hiller (Will Smith) heeft met de nodige grappen en grollen een einde gemaakt aan het alien scum dat het Witte Huis opblies. In zijn strijd is hij bijgestaan door president Thomas J. Whitmore (Bill Pullman) en wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum).

Inmiddels is de mensheid twintig jaar verder. Het witte huis is herbouwd en ook andere steden zijn weer helemaal opgelapt. Bovendien heeft de mensheid veel geleerd van de resten van de buitenaardse beschaving die op aarde zijn achtergebleven. Zo zijn er nieuwe soorten helikopters en vliegtuigen ontwikkeld. Bovendien is de mens veel actiever in de ruimte. In twintig jaar tijd heeft de mens zich geprobeerd voor te bereiden op de terugkeer van de aliens. Op het moment dat de defensie bijna af is, blijkt het te laat. Een vreemde bol duikt op. En de bol komt niet alleen.

De beleving van Independence Day: Resurgence

Independence Day liet zich typeren door het informele karakter van de Amerikaanse overheid en de vele grapjes. In Independence Day: Resurgence is dit ongewijzigd gebleven. Hoewel na twintig jaar een andere president aan de top van de Amerikaanse regering staat, speelt ex-president Whitmore ook nog steeds een belangrijke rol in de hernieuwde strijd tegen de aliens. Hoewel niet de gehele originele cast een rol speelt in het verhaal van Independence Day: Resurgence, heeft regisseur Roland Emmerich de ontbrekende plaatsen perfect weten op te vullen.

Overigens zien we bij het ‘opvullen’ van de cast wel dat de Chinese industrie een belangrijke sponsor in Independence Day: Resurgence is geworden. De Chinese vlag is regelmatig te zien en er wordt zo nu en dan ook echt even Chinees gesproken. Bovendien hebben een aantal acteurs van Chinese afkomst een prominente rol gekregen.

De cast van Independence Day: Resurgence

Oké, ik mis hem een beetje. Will Smith zit niet in de nieuwe Independence Day: Resurgence. Omgekomen tijdens een ‘trainingsmissie’… Van wereldreddende held tot sukkel in één zinnetje. Maar toch geëerd met een mooie foto in het nieuwe witte huis.

Independence Day: Resurgence in 3D en de extra’s

We hebben de 3D uitvoering van Independence Day: Resurgence mogen reviewen. Wanneer je de 3D versie kijkt zie je hoeveel moeite Emmerich erin heeft gestoken om de film optimaal tot haar recht te laten komen. De film is tot in de puntjes prachtig uitgewerkt.

Naast het prachtige 3D werk, zijn er voldoende extra’s te vinden op Independence Day: Resurgence. Uiteraard verwijderde scenes en audiocommentaar, maar ook een making of en bloopers. Bloopers die trouwens ook echt leuk zijn.

Beschikbaarheid

Independence Day: Resurgence is onder anderen verkrijgbaat via Bol.com.

Hij is uit op DVD, dé sci-fi hit van deze zomer. Dan heb ik het natuurlijk over Independence Day: Resurgence. Een film die chronologisch gezien 20 jaar na het origineel afspeelt, maar toch in een andere wereld dan hoe we die vandaag kennen. De wereld zoals die zou zijn, twintig jaar na de gebeurtenissen van de eerste Independence Day. Het voorafje Het is echt een hele dikke tip van mijn kant. Voor je Independence Day: Resurgence, kijk eerst even het origineel. Gewoon zodat je niet alleen het verhaal, maar ook de gezichten en de details weer even scherp hebt. Independence…

Overzicht Reviews

Verhaal
Humor
Cast
3D
Extra's

Opsomming: Na twintig jaar een goed verhaal hervatten, dat is lastig. Krijg je de cast nog bij elkaar? Ga je in de tijd vlak na de gebeurtenissen zitten of juist niet? Dit is wat Independence Day: Resurgence echt een unieke filmervaring maakt. Het is een must om de originele Independence Day vooraf te kijken, maar dan geniet je ook optimaal van deze prachtige 3D film.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
86

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*