Home / Handheld & Mobile / Android / Pokemon Go Starterguide, tips en hints voor beginners

Pokemon Go Starterguide, tips en hints voor beginners

>Sommigen onder ons hebben via een omweg de game al te pakken. Hier de tips voor de beginners onder ons!

Voor jullie verder lezen moet ik opmerken dat ik speel en leer tegelijkertijd! Deze guide zal dus continu geüpdate worden en vragen waar ik nog geen antwoord op heb zal zichtbaar zijn. Schroom ook zeker niet om zelf ook met vragen en/of antwoorden te komen! Hier gaat ie dan. Mocht je nu al verder zijn dan level 5 of al nieuwschierig zijn naar wat je kunt doen na level 5 klik dan hier!

De game downloaden

Door serverproblemen is de uitrol van de game in Nederland uitgesteld. Het aantal spelers was zo onverwacht groot dat de servers er regelmatig uit klappen. Via zogenaamde APK files kun je hem wel donwloaden. Hier een voorbeeld. Maar pas wel op, hackers hebben versies online staan met daarin virussen. Downloaden is dus op eigen risico. Deze file heb ik gecheckt met een mobiele antivirus maar het blijft oppassen geblazen. Wanneer je de game hebt pas dan wel goed op buiten! Je moet wel goed je omgeving in de gaten houden voor al het verkeer om je heen!

Download link

Het begin, wat is wat?

Kies een naam en een pas je character aan naar je wensen. Dan kom je in een kleine tutorial die je leert hoe je pokemon vangt. Je loopt door je stad/dorp en je ziet een kring rondom je. Dat is je reikweide.  Waar jij loopt zal je character meelopen.

Screenshot_2016-07-11-09-54-23

Even korte uitleg over het scherm. Linkonder zie je jou character.  Wanneer je daar op klikt dan zie je meer info over je levelvoortgang, je coins, je begindatun, het team dat je gekozen hebt, en je achievements.

 

Klik je op de pokébal  midden onderin dan krijg je het volgende scherm.

Screenshot_2016-07-11-12-47-53

Onder Pokémon zie je al je pokemon terug die je gevangen hebt.  In de shop kun je voor coins items kopen zoals extra pokéballs, of lokmiddelen. De Pokédex zie je al je gevangen Pokémon keurig per nummer weergegeven.  Dan nog je items, je ziet hoeveel je er hebt en welke je hebt inclusief een beschrijving wat het doet.  Rechtbovenin zie je een vraagteken die je kort verteld wat de landmarks op de kaart zijn.

 

Pokéstops en Pokémon Gyms

En nu we het daar toch over hebben! Je hebt Pokéstops, bezienswaardigheden waar je naartoe kunt lopen en kunt swipen om pokéballs, potions, pokémoneieren en meer te krijgen. Handig dus om vaak te bezoeken. Ik heb ervaren dat je dit ongeveer 1 keer per 5 minuten kan doen. Een mooi rondje door het centrum en je hebt genoeg items om even mee door te kunnen.

Screenshot_2016-07-11-12-53-26

Dan heb je Pokémon Gyms. Dit zijn Gyms die je zelf over kunt nemen. Maar meer hierover in een apart artikel want dit is immer een artikel voor tips en hints om goed te beginnen.

 

Pokémon vangen, hoe doe je dat?

Je loopt dus door je dorp bijvoorbeeld. Rechtsonder zie je afbeeldingen of schimmen van Pokémon. Dit zijn de Pokémon die in de buurt zijn. Je kunt er 1 selecteren en dan zie je 1,2 of 3 voetjes. Dit geeft aan hoe veraf of dichtbij een Pokémon is. Loop je in de goede richting en zie je blaadjes opspatten dan is de Pokémon dichtbij. Zie je geen voetjes meer dan kan de Pokémon elk moment tevoorschijn komen. En dan is het game on!  De Pokémon verschijnt en je ziet hem op je smartphone in de echte wereld! je moet Pokéballs naar hem toegooien. Je ziet een grijze en een groene/oranje cirkel. Wanneer de gekleurde cirkel zo klein mogelijk is heb je de meeste kans om hem te vangen. Sommigen zijn moeilijk te vangen anderen makkelijker. Zelfs als hij in de bal zit kan hij er nog uit komen. Goed gooien is dus wel belangrijk. Duurt het te lang dan zal de Pokémon ontsnappen.

Pokémon gevangen en wat nu?

Je hebt hem. Dan zie je zijn CP (combat point) oftewel hoe sterk is de Pokémon. Hoe hoger de CP hoe sterker hij is. Maar dat is niet het enige. Dezelfde Pokémon kan verschillende aanvallen hebben.  Tot level 5 ga je lekker rondlopen of fietsen en vang je Pokémon en bezoek je Pokéstops. Dat is alles wat je nu moet weten. Dus ga lekker gezond op pad en maak die kilometers! Deze guide is tot level 5. Hoe Pokémon te evolueren en sterker te maken lees je in de volgende guide. Check Entert1.nl voor meer info en verdere guides! En check dit artikel voor leuke feitjes! En kies natuurlijk voor team Mystic! (blauw)

Screenshot_2016-07-11-12-27-29

 

Pokemon Go en Battery Gone

Waarschijnlijk zal het niet lang duren voordat je het meemaakt: je batterij gaat als een tierelier. Dit kun je natuurlijk niet geheel voorkomen, want de game verbruikt gewoon veel, maar hier wat korte tips om je meer speeltijd te gunnen.

Helderheid scherm

De helderheid van je scherm eet veel batterij. Dit is in het algemeen al zo, maar vooral wanneer je een lange tijd achter elkaar een app laat draaien. Pas deze aan naar een minimaal percentage. Zie je niets meer? Zoek een plek in de schaduw.

Download kaart Google Maps

Pokemon Go navigeert via Google maps en haalt dus continu informatie daar vandaan. Dit kost extra veel batterij. Download daarom nu de kaart van Google Maps en installeer deze op je telefoon. Voordeel is dat bij weinig GPS je toch kunt spelen. Een kaart downloaden doe je door naar je App Google Maps te gaan.  Druk vervolgens op het menu en ga naar ‘Offline gebieden’. Tik op de plusknop rechtsonder en selecteer welk gebied je wilt downloaden. Druk op ‘Downloaden’ en Google Maps haalt je kaart binnen.

Vang een Pikachu

Pikachu wekt stroom op, heb je een Pikachu (of Raichu) dan hoef je alleen maar af en toe aan zijn staart te trekken, je telefoon te geven en een paar passen achteruit te springen.

Pokemon Powerbank

Heb je geen Pikachu, koop dan een Powerbank. Kies er één die niet te groot is, want hij moet wel in je zak passen. Kijk naar de prijs want je hebt al een hele goeie vanaf 15 of 16 euro. Wij reviewde onlangs deze topper.

 

UPDATES:

12-7-2016: 12:34 Het vangen van Pokémon. De kring zo klein mogelijk moet zijn om meer succes te hebben met vangen.]

12-7-2016 18:30 En join team blauw! Team Mystic .)

13-7-2106 20:41 Artikel toegevoegd betreffende sterker maken Pokémon, evalueren en ei uitbroeden.

17-7-2016 14:02 Pokemon Go & Battery Gone

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Één reactie

  1. Really informative article.Really looking forward to read more. Really Cool.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*