Home / Handheld & Mobile / Android / Onderzoek: 10% Pokémon Go spelers speelt ook achter het stuur

Onderzoek: 10% Pokémon Go spelers speelt ook achter het stuur

>Jagen en optimaliseren, het zit in ons bloed. We genieten van de jacht op Pokémon en willen dit zo optimaal mogelijk doen. Uit onderzoek blijkt dat 10% van de spelers er geen moeite mee heeft om achter het stuur te spelen.

Het onderzoek, uitgevoerd door Team Vier in opdracht van AllSecur, heeft plaatsgevonden onder 748 spelers. Daarbij moesten de spelers minimaal 18 jaar oud zijn en in bezit van een auto.

Hoewel 64% netjes aangeeft lopend te spelen, speelt 16% Pokémon Go op de fiets. Nog eens 10% speelt weleens achter het stuur. Daarnaast zijn er mogelijk nog spelers die niet durven te zeggen dat ze Pokémon Go achter het stuur spelen. Waar de overige 10% het liefst speelt laat het onderzoek niet weten.

Uit het onderzoek komt ook naar voren gat automobilisten last ondervinden van lopers en fietsers die Pokémon Go spelen. 7% geeft aan last te hebben gehad van een Pokémon Go spelende automobilist. Rijdende Pokémon Go spelers geven wel aan ander rijgedrag te vertonen. Er is niet doorgevraagd of dit positief of negatief rijgedrag was. Veilig Verkeer Nederland heeft dan ook aangegeven de eerste Pokémon Go dode in het verkeer te verwachten.

Niantic, het bedrijf achter Pokémon Go, gaf afgelopen week al aan maatregelen te willen nemen. Wanneer het spel vermoedt dat de speler in een auto zit, zullen extra waarschuwingen worden gegeven. Het spel afsluiten is natuurlijk lastig. Het kan evengoed een kind zijn dat op de achterbank aan het spelen is.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*