Home / Geen categorie / Review: Black-Ops 3 DLC #1: Awakening

Review: Black-Ops 3 DLC #1: Awakening

>Het is sinds tijden gebruikelijk met het uitbrengen van een nieuw deel Call of Duty dat er ook een serie aan DLC pakketten worden gereleased. We zijn inmiddels een kwartaal verder na de release van Black-ops 3 en is het dus tijd voor nummer 1 van de 4 Downloadable Contents: #1 AWAKENING!

 

Deze DLC bevat 4 nieuwe multiplayer maps en 1 nieuw avontuur binnen de Call of Duty zombie saga. Maar Om te beginnen… the Multiplayer maps!

Map #1: GAUNTLET

Gesitueerd in een militair trainingskamp kun je binnen deze map vanuit het midden 3 richtingen kiezen waardoor je uitkomt in 3 totaal verschillende omgevingen. Zo loop je van de hete tropische Jungle zo de arctische kou binnen om vervolgens door de sliden naar de regenachtige urban combat zone. Toen ik de trailer voor het eerst zag kreeg ik de indruk dat de 3 verschillende zones een grote rol zouden spelen in de map maar helaas maakt dit maar een klein gedeelte uit van de lay-out. Daarnaast heb ik gemerkt dat spelers toch meer het midden opzoeken en dat de meeste “shoot-outs’ gebeuren  in de gangen tussen de zones. Mijn verwachtingen waren redelijk hoog vanwege de verschillende settings maar helaas is het op dat gebied toch een domper geworden. Verder speelt de map we lekker weg.

BO3-DLC1_Awakening_Gauntlet

MAP #2: SPLASH

In deze vrolijk ogende frisse map ren je rond in een  achter gelaten water pretpark. Veel close combat en water. De hele map zit vol kronkelende paadjes, piraten schepen en open ruimtes. De basis van SPLASH draait om vloeiend verplaatsen binnen de map. Al hebben ze dat met dit kleurrijke waterpark thema dan wel heel letterlijk genomen. Door te “glijden” over de tal van water glijbanen verplaats je makkelijk door het level. In deze map komt het zwemmen meer terug dan alle andere maps waardoor je een andere belevenis krijgt dan het normale run and gun principe. Mijn favoriet blijft dan toch ook de water ambush wat tevens voor menig frustraties bij de tegenstanders heeft veroorzaakt.

bo3_dlc1_awakening_splash_wm_1454347463

MAP #3: RISE

Op deze map speel je tussen de bouwmaterialen op een bouwplaats in het besneeuwde Zurich. De map doet me toch een beetje denken aan de bouwput map: HARDHAT uit COD: modern warfare 3. Maar dat is waarschijnlijk meer vanwege het thema dat gebruikt is. Vooral in deze map komt het 3 lane principe goed tot zijn recht. Lang stuk voor de long range wapens, in het midden een heerlijke arena waar iedereen elkaar opzoekt en wederom op veel plekken water. Wat mij betreft de favoriet om dat er genoeg  close combat bevat, maar ook veel mogelijkheden bied om dekking te zoeken om zo je reload momentje te pakken. Teven kunt je zo dus van cover naar cover sprinten/ sliden wat het net dat beetje extra geeft.

Rise_Loading_Screen_BO3

 

MAP#4: SKYJACKED

De publieks lieveling en een van de eerste uitgelekte maps. Voor de trouwe fans is deze map meteen bekend. Het is namelijk de remake van het “luxe jacht map” HIJACKED. Maar in plaats van op het water,  in een wat luxer bootje hebben ditmaal  gekozen voor een futuristisch airship( aldus de naam). Treyarch heeft eigenlijk weinig moeite gedaan om de map te veranderen. Zodra je begint met spelen voelt het ook als HIJACKED alleen dan in een ander thema. De map is smal en lang waardoor je elkaar redelijk head-on aanvalt. Maar net als zijn voorganger is het wederom opgedeeld in lagen en is het dus mogelijk om alsnog van uit meerdere hoeken elkaar op te zoeken. Groot verbeterpunt in deze versie t.o.v. zijn voorganger is dat je nu ook aan de zijkant van het schip kant wallrunnen waardoor je net wat meer mogelijkheid hebt om je tegenstander te verassen.

Call of Duty®: Black Ops III_20160201205355

call-of-duty-black-ops-3-awakening-dlc-skyjacked-map

 

Black Ops Zombies: DER EISENDRACHE

Dit is het eerste deel van 4 stuks waarin zich langzaam een verhaal onthuld binnen de black-ops 3 zombie meyhem. Het speelt zich af in, hoe kan het ook typischer, een verlaten middeleeuws kasteel. Gebouwd op een locatie waar in de loop der eeuwen vreemde en onheilspellende dingen zijn gebeurd. Op deze plek zijn grote hoeveelheden van is het zogenoemd 115 element gevonden. Dit element komt voor in de gevonden meteorieten wat weer centraal staat in het verhaal hoe de doden tot leven komen. In dit geval hebben de nazie’ s geprobeerd hier super-soldiers te ontwikkelen met nu alle gevolgen van dien.
Met de release van dit nieuwe zombie deel zijn er ook 4 nieuwe gummball upgrades, 2 nieuwe wonder wapens en een daily challenge toegevoegd. Ook heeft Treyarch de fans beloofd in dit deel antwoord te geven op een hoop vragen die zijn ontstaan uit de zombie episodes uit black ops 1 en 2. Schrikelementen zijn leuk toegevoegd en het geluid is weer top. Voor mensen die van creepy giechelende meisjes stemmen houden kunnen met deze uitbreiding hun hart ophalen.

Black-Ops-3-Zombies-Der-Eisendrache-Walkthrough-817x320

 

Al met al een leuke aanvulling op de Black ops 3 online gameplay. De maps zitten goed in elkaar en het “3 lane” principe komt ook hier weer goed tot zijn recht. Ik mis toch dat extra wapen en extra unlocked gear wat in voorgaande DLC’s  er wel bij zat. Dit geeft je online toch net dat beetje extra. De Zombie Map is wel uitgebreid en is een ruime aanvulling wat het weer een beetje goed maakt. Hou je niet van het hele zombie gebeuren dan voelt het toch een beetje karig voor 12,50. DLC #1: Awakening is vanaf 2 februari  te downloaden voor zowel Xbox one, PS4 en PC.

Het is sinds tijden gebruikelijk met het uitbrengen van een nieuw deel Call of Duty dat er ook een serie aan DLC pakketten worden gereleased. We zijn inmiddels een kwartaal verder na de release van Black-ops 3 en is het dus tijd voor nummer 1 van de 4 Downloadable Contents: #1 AWAKENING!   Deze DLC bevat 4 nieuwe multiplayer maps en 1 nieuw avontuur binnen de Call of Duty zombie saga. Maar Om te beginnen... the Multiplayer maps! Map #1: GAUNTLET Gesitueerd in een militair trainingskamp kun je binnen deze map vanuit het midden 3 richtingen kiezen waardoor je uitkomt in…

Overzicht Reviews

Gameplay - 85%
Graphics - 80%
Value for money - 65%

77%

Eindscore

Opsomming: Voor de liefhebbers zijn de DLC een graag geziene uitbreiding. Voor mij meer dan welkom maar dat is omdat ik de standaard maps inmiddels wel gezien heb. Voor 12,50 vind ik maar 4 multiplayer maps een beetje karig voor je geld. Normaal word er ook een extra wapen of gear bij gedaan en die mis ik nu. Daarin tegen is er wel een groot en uitgebreid zombie level bijgekomen en dit maakt het dan weer een beetje goed.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
77

Over Patrick Hengeveld

Fervent Xbox'er, om wat tegenwicht te bieden met al die Playstations op de redactie! Vooral shooters en racegames hebben mijn aandacht, daar ben ik dus vooral te vinden op Entert1. Call of Duty speler van het eerste uur. wegens een zeer druk schema vooral in de nachtelijke uurtje online te vinden.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*