Home / Handheld & Mobile / Android / Apple en Google verdienen goed aan Pokémon Go

Apple en Google verdienen goed aan Pokémon Go

>Business Insider heeft het even uitgezocht. Het businessmodel achter de populaire Pokémon Go app. Google en Apple lijken daarin meer te verdienen dan je misschien zou denken en Nintendo heel veel minder dan je zou verwachten.

Wanneer je apps verkoopt, of ingame items als Pokéballs, betaal je via Apple of Google. Deze twee partijen houden +- 30% van de inkomsten die via de app worden gegenereerd. De reden dat de bedrijven achter de app dit toestaan is simpelweg omdat het de gemakkelijkste manier is om af te rekenen. Bovendien zou Apple ze van iTunes trappen als ze een andere betalingspartner zouden kiezen. Een moetje dus.

Ontwikkelaar Niantic en de Pokémon Company verdelen samen 60% van de inkomsten. Met andere woorden, beiden krijgen 30% van de totale inkomsten. De 10% die overblijft gaat naar NIntendo. Nu heeft Nintendo weer een flink aandeel in de Pokémon Company. Daarnaast is NIntendo zelf veel meer waard geworden doordat de aandelenprijzen omhoog gingen. Aardig detail, Niantic was ooit onderdeel van Google.

Stel je geeft €1 uit in Pokémon Go. Dan betaal je dus €0,30 aan Apple of Google, €0,30 aan Niantic, €0,30 aan de Pokémon Company en €0,10 aan Nintendo.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*