Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Trance (DVD / Blu-Ray)

Review: Trance (DVD / Blu-Ray)

>Films recenseren kan een zware klus zijn. Zo ook bij Trance. Een film die ik twee keer moest kijken. De eerste keer was ik te vermoeid om de verhaallijn te volgen. De tweede keer was ik wel wakker en werd ik verrast door een zeer interessant plot.

We starten de film met beelden van hoe enkele gangsters zonder al te veel moeite een schilderij op een veiling stelen. Vroeger bleek daar niet veel voor nodig. Vandaag de dag is dat anders. We zien de beveiliging, we zien hoe men oefent en hoe belangrijk de boodschap is om niet de held te spelen om in leven te blijven. We krijgen deze uitleg van veilingmeester Simon (James McAvoy). Een veilingmeester met een plan. Een plan om er met een schilderij vandoor te gaan.

Voor we het weten, zien we het hele plan in de soep lopen. Simon probeert het doek te verstoppen, maar krijgt een klap en weet zich al snel niets meer van de overval te herinneren. Zijn maffiamaatjes doen er alles aan om herinneringen aan de overval naar boven te halen om zo te weten te komen waar het gestolen doek verstopt is.

Ten einde raad huren ze een hypnotiseur in om de herinneringen bij Simon naar boven te halen en dat is het moment waarop het hele verhaal interessant wordt.

De film kent enorm veen scènewisselingen tussen fantasie en realiteit. Zoals ik al aangaf, het is opletten geblazen om erbij te blijven. Dut je per ongeluk in of ren je naar de WC zonder de film op pauze te zetten, is de kans groot dat je de draad even helemaal kwijt bent. Dit gaat echt ten kosten van de beleving.

Extra’s

Fox heeft haar best gedaan om de Blu-Ray die ik keek vol extra’s te stoppen. Gelukkig heeft Foz daarbij vooral rekening gehouden met het onderwerp hypnose en zelfs de korte film Eugene toegevoegd. Een leuke bonus.

Films recenseren kan een zware klus zijn. Zo ook bij Trance. Een film die ik twee keer moest kijken. De eerste keer was ik te vermoeid om de verhaallijn te volgen. De tweede keer was ik wel wakker en werd ik verrast door een zeer interessant plot. We starten de film met beelden van hoe enkele gangsters zonder al te veel moeite een schilderij op een veiling stelen. Vroeger bleek daar niet veel voor nodig. Vandaag de dag is dat anders. We zien de beveiliging, we zien hoe men oefent en hoe belangrijk de boodschap is om niet de held…

Overzicht Reviews

Verhaallijn
Cast
Extra's

Opsomming: Trance is een film waar je echt bij moet opletten om niet te verdrinken in het verhaal. Gelukkig plaatste Fox ook de nodige extra's op de schijf die niet alleen met deze film te maken hebben.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
73

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*