Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: The Shallows (Blu-Ray)

Review: The Shallows (Blu-Ray)

>Ze komen weer terug, de haaienfilms. Lang moesten we het doen warme herinneringen aan het antieke Jaws en het enigszins flauwe Sharknado. Met The Shallows zet Hollywood weer een eerste stap en volgend jaar mogen we ook nog eens Meg verwachten.

In The Shallows draait het allemaal om Nancy. Een surfmeisje die het geheime strand zoekt waar haar moeder het over heeft gehad. Dat haar moeder is gestorven is een mooi stukje sentiment dat haar op het strand plaatst, maar is verder niet heel relevant voor de verhaallijn. Net als de rest van de familie van Nancy. Ze moeten een beetje een beeld geven van het karakter van Nancy, maar het is grotendeels vulling. Het draait bij The Shallows immers gewoon om de spanning.

Nancy komt namelijk, je raadt het al, in aanraking met een haai. Een hele grote, bloeddorstige haai. En die heeft het op haar gemunt. Dat wil zeggen, op alles dat leeft. Maar Nancy wil maar niet dood. Op zo’n 200 meter van het strand moet ze het zien te redden. Ze moet mensen zo ver krijgen haar te helpen. Maar hoe doet ze dat? Zeker gezien ze gewond is? En wat als het eilandje onder water komt te staan?

The Shallows is echt gemaakt voor spanning. Spanning op vele niveaus. We moeten regisseur Fede Alvarez complimenteren. De lekkere muziek, de prachtige, kleurrijke beelden van het strand, het prachtige lichaam van Nancy met haar fijne, strakke Rip Curl surfjasje, het bikinibroekje dat net niet groot genoeg is om de hele bilspleet in één keer te bedekken en de haai.

De manier waarop gadgets zichtbaar worden gemaakt in de film is briljant. Van de Sony Xperia Z5 waarmee ze belt tot haar Casio horloge, allen komen duidelijk in beeld. Dat we duidelijk een Sony telefoon in beeld zien is logisch. Het is een Sony Pictures film. Minder logisch is de aanwezigheid van GoPro. Die camera speelt nogal een rol in de redding van Nancy. Dit terwijl Sony met haar actioncam juist één van de grote uitdagers is voor GoPro.

Toch laat The Shallows ook vooral iets anders zien. De film laat zien dat je geen enorme budgetten nodig hebt om in krap anderhalf uur een bloedspannend verhaal neer te zetten. En het goede camerawerk zorgt ervoor dat ook wanneer de uitkomst van de aanvallen van de haai voorspelbaar zijn, deze spannend blijven. Net als dat bikinibroekje trouwens…

Extra’s

Sony Pictures stuurde ons de Blu-Ray uitgave. Deze komt met een berg extra’s die ingaan op het animeren van de haai en het filmen op de prachtige locatie. Ook laten ze ons zien waar het gedrag van de haai in de film, vandaan komt. Verder krijg je er ook nog een UV code bij zodat je de filmt kunt toevoegen aan jouw digitale verzameling. Het enige dat echt mist is de commentaartrack van de cameraman. Ik had graag willen weten wat er door zijn gedachten ging bij al die shots van dat fijne bikinibroekje.

Beschikbaarheid

The Shallows is onder anderen verkrijgbaar via bol.com.

Ze komen weer terug, de haaienfilms. Lang moesten we het doen warme herinneringen aan het antieke Jaws en het enigszins flauwe Sharknado. Met The Shallows zet Hollywood weer een eerste stap en volgend jaar mogen we ook nog eens Meg verwachten. In The Shallows draait het allemaal om Nancy. Een surfmeisje die het geheime strand zoekt waar haar moeder het over heeft gehad. Dat haar moeder is gestorven is een mooi stukje sentiment dat haar op het strand plaatst, maar is verder niet heel relevant voor de verhaallijn. Net als de rest van de familie van Nancy. Ze moeten een…

Overzicht Reviews

Spanning
Drama
Verhaal
Cast
Extra's

Opsomming: The Shallows combineert prachtige beelden met de spanning van een bloeddorstige en vooral ook onvoorspelbare haai. Mens vs. natuur. Mooi mens vs. mooie natuur. Al dat geneuzel over familie had van mij niet gehoeven, maar geeft de film wel de diepgang waardoor mijn partner mee wilde kijken. Mij ging het gewoon om de actie en de spanning... en die was er genoeg.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
80

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*