Home / Hardware / Audio / Review: Plantronics 500HS

Review: Plantronics 500HS

>Deze headset komt uit de 500 serie. Maar deze is speciaal voor de PS4 en daarom genoemd de 500HS. Zal deze stereo headset het flink afleggen tegen zijn Dobly 7.1 tegenhanger? Dat lees je hier!

De 500 serie is een prachtige lijn. Je hebt headsets voor diverse doeleinden maar vele headsets binnen de lijn zijn te customizen. Je kunt andere microfoonbomen, andere oorschelpen en andere hoofdbanden bestellen in diverse prints. Ze zijn dus volledig demontabel en zeer licht en flexibel. De RIG zat al fijn om de oren, maar deze nog meer door zijn geringe gewicht!

Unboxing

Lijkt mij duidelijk. Een headset die je zelf nog even in elkaar moet zetten.

Design

Het lijkt erg op andere headsets in de 500 series. Goh, dat meen je niet!? Jazeker, en natuurlijk met een goede reden om je eigen persoonlijke headset samen te stellen mocht je dit willen. De hoofdband is standaard van zwart mat plastic. De onderkant van de band zijn drie monteergaten te vinden om de hoogte van je headset te bepalen. De oorschelpen klik je daar in vast. De standaard oorschelpen zijn van een zachte stof om geen rode oortjes te krijgen en het dus lekker koel te houden en nog wat mee te krijgen van de omgeving. Je kunt ook oorschelpen bestellen die je totaal opsluiten in je game en al het geluid van buiten tegenhouden, al zou ik dat in de zomer niet aanraden, erg warm. De binnenkant van de oorschelpen staan logo’s, in de rechter een stijlvolle R van rechts en in de linker het PS logo om aan te geven dat dit oorschelpen zijn voor je PS4 headset mocht je ze los in de la hebben liggen. De buitenkanten van de schelpen zijn van mat plastic met kleine groeven erin. Onderin zien we Plantronics staan. Op de microfoonboom zien we 500 staan. Deze is los te koppelen. Je kunt hem omhoog klappen wanneer je deze niet nodig hebt en hij zal dan ook gemute zijn. De jack kabel is ook met dunne groeven versierd evenals het punt in de kabel waar de aparte kabels van de schelpen bijeen komen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Akoestiek

Het is een stereo headset met 40 mm drivers. Niets uitzonderlijks dus. Toch weten ze me wel te verbazen. Ze klinken erg helder en hebben door de goede kamers ook een prima bass wanneer je aan het gamen bent. Stereo staat niet bekend om zijn locatie geluid. Daarmee bedoel ik dus of de actie achter je gebeurd of boven je etc. Dat doen deze stereospeakers prima, het is natuurlijk geen 7.1 geluid maar toch kon ik goed horen hoe ver en waar het geluid ongeveer vandaan kwam. Daar hebben ze dus wel even over nagedacht bij de tekentafel! Het geluid overall is erg prettig om naar te luisteren. Ook buiten de PS4 om, ik heb muziek geluisterd op mijn telefoon en de PC. Deze headset is zijn geld zeker waard, hij is namelijk al voor €39,99 te koop.

Gebruikersgemak

Hij is extreem licht door zijn flexibele plastic maar zeker duurzaam. Het feit dat je hem uit elkaar kunt halen neemt hij ook lang niet zoveel ruimte in omdat hij een stuk platter is te maken om in je tas te doen. Het feit dat het stereo is hoef je hem alleen maar in je controller te klikken en misschien wat om te zetten in je menu en dat is het. Doordat er geen usb aan de kabel zit ben je ook niet afhankelijk van lange snoeren die er anders meegekomen zijn. Nu sta je bedraad in verbinding met je controller en draadloos naar je PS4. Je hebt daardoor dus meer vrijheid met je headset op dan met een 7.1 headset. Handig als je even naar de koelkast moet, dan hoor je nog steeds je maten en de gamesound. Hij past door zijn jack van 3,5 mm natuurlijk ook in andere apparaten en dat is ook fijn. Het snoer is ook lang genoeg om onder je kleren door tot in je broekzak te eindigen voor het hardlopen!

Deze headset komt uit de 500 serie. Maar deze is speciaal voor de PS4 en daarom genoemd de 500HS. Zal deze stereo headset het flink afleggen tegen zijn Dobly 7.1 tegenhanger? Dat lees je hier! De 500 serie is een prachtige lijn. Je hebt headsets voor diverse doeleinden maar vele headsets binnen de lijn zijn te customizen. Je kunt andere microfoonbomen, andere oorschelpen en andere hoofdbanden bestellen in diverse prints. Ze zijn dus volledig demontabel en zeer licht en flexibel. De RIG zat al fijn om de oren, maar deze nog meer door zijn geringe gewicht! Unboxing https://www.youtube.com/watch?v=SrwIjpF5H24 Lijkt mij duidelijk.…

Overzicht Reviews

akoestiek - 85%
design - 75%
comfort - 90%

83%

Eindscore

Opsomming: Al met al een fantastische headset voor die prijs. Zeer comfortabel en geheel te customizen. Goed geluid voor een stereo headset en makkelijk te gebruiken. Meer bewegingsvrijheid dan met een 7.1 headset die dan toch weer een USB aansluiting nodig heeft.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
83

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*