Home / Hardware / Review: Philips 231C5 SmoothTouch

Review: Philips 231C5 SmoothTouch

>Phillips introduceerde zo eind 2013 een nieuwe monitor, de Philips 231C5 SmoothTouch. De 23″ grootte SmoothTouch, zoals je al kan raden, heeft een aanraakscherm. En wij kregen de gelegenheid om dit scherm te testen en te reviewen.

Nadat het enkele maanden wennen was met Windows 8 ben ik tot de conclusie gekomen, voor mij geen Windows 8 zonder touchscreen. De SmoothTouch van Phillips was dan ook een goede reden om een desktop pc te gaan gebruiken met Windows 8.

 

Design

Het design van de SmoothTouch is zeer opvallend, in plaats van een verhoogde standaard heeft dit scherm er een SmartStand. Hierbij moet je denken aan het principe van een fotolijst waardoor het scherm altijd iets naar achteren gekanteld staat. Niet mijn favoriet maar het werkt in principe prima. De bediening van de scherm opties komen (gelukkig) ook in touch uitvoering, erg makkelijk in gebruik en het past prima bij het scherm. Bovenop de monitor is er een webcam met microfoon aanwezig, altijd makkelijk voor wanneer je bijvoorbeeld veel op skype zit of vaak belt met beeld en geluid.

Philips-231C5-SmoothTouch-3

 

Kwaliteit

Op het gebied van kwaliteit is er werkelijk niets met met de Philips 231C5 SmoothTouch, prachtige heldere beelden met een mooi diep contrast worden weergeven op deze 23″ monitor. Waar je bij een touchscreen natuurlijk benieuwd naar bent, werkt het allemaal wel naar behoren en hoe is de precisie. De Philips 231C5 SmoothTouch heeft 10 aanraakpunten, dit maakt dat het scherm ook bij meerdere aanrakingen prettig in gebruik. Het scherm lijkt goed gekalibreerd, wanneer je iets aanklikt met de touchscreen dan zal je daadwerkelijk ook die knop activeren. Het zoomen en de andere features binnen Windows 8 zijn ook gemakkelijk en prettig te bedienen met de SmoothTouch.

 

In gebruik

Ondanks mijn enthousiasme over de Philips 231C5 SmoothTouch zitten er ook wel de nodige minpunten aan dit scherm. Al eerder stoorde ik mij aan de plaatsing van de aansluitingen bij verschillende schermen, die dan naar beneden worden gericht wat het moeilijker maakt even snel iets aan te sluiten of te wisselen. Aangezien de SmoothTouch beschikt over twee USB poorten is het dan ook lastig om hier even snel gebruik van te maken. Je zal dan je scherm eerst moeten kantelen voordat je toegang heb tot deze aansluitingen.

Philips 231C5 SmoothTouch

Het tweede punt waar ik tegenaan liep is dan toch wel de SmartStand waarbij het scherm gekanteld staat in plaats van recht voor je neus. Ondanks dat dit er eigenlijk prachtig uit ziet is het in de praktijk nogal vervelend wanneer het scherm op een bureau staat. In mijn geval moet ik constant wat naar beneden kijken wanneer ik in een normale houding achter mijn bureau zit. Natuurlijk is dit op te lossen door een verhoging te plaatsen op het bureau, maar als we kijken naar gebruiksgemak vind ik dit toch wel een minpunt.

De Smartstand is wel ontzettend handig als je de monitor meer zou willen gebruiken zoals een tablet. De Smartstand is zo te plaatsen dat de monitor bijna plat ligt, enkel moet ik dan wel toegeven dat ik niemand kent die ooit zijn monitor zo heeft gebruikt. Toch zie ik het er nut wel van in, zeker met het grote aandeel van de mobiele markt deze dagen. Misschien dan toch met een blik op de toekomst?

Verder is de Philips 231C5 SmoothTouch geweldig om te gebruiken in combinatie met je Windows 8 PC en is dit scherm echt een meerwaarde in dit geval. Ook de kijkhoek is prima en de kwaliteit van het beeld dat deze monitor weergeeft is zeer goed te noemen. Ook is er een mogelijkheid om de monitor met een beugel te bevestigen aan een muur of een standaard, zo wordt mijn kritiek op de aansluitmogelijkheid ineens een voordeel en zal je de SmartStand niet eens meer gebruiken.

monitor-philips-231c5tjkfu-122904-50259-4

Aansluitmogelijkheden

Signaalinvoer: VGA (analoog), DisplayPort, HDMI (digitaal, HDCP), MHL-HDMI (digitaal, HDCP)
USB 2 x USB 3.0
Gesynchroniseerde invoer Aparte synchronisatie, Synchronisatie op groen
Audio (in/uit) Audio-ingang voor PC, Hoofdtelefoonuitgang
Webcam 1 MP
Microfooningang Ja

 

Phillips introduceerde zo eind 2013 een nieuwe monitor, de Philips 231C5 SmoothTouch. De 23" grootte SmoothTouch, zoals je al kan raden, heeft een aanraakscherm. En wij kregen de gelegenheid om dit scherm te testen en te reviewen. Nadat het enkele maanden wennen was met Windows 8 ben ik tot de conclusie gekomen, voor mij geen Windows 8 zonder touchscreen. De SmoothTouch van Phillips was dan ook een goede reden om een desktop pc te gaan gebruiken met Windows 8.   Design Het design van de SmoothTouch is zeer opvallend, in plaats van een verhoogde standaard heeft dit scherm er een SmartStand.…

Overzicht Reviews

Design
Kwalitiet
Aansluitmogelijkheden
Gebruiksgemak

Opsomming: Het design van de Philips 231C5 SmoothTouch is onzettend mooi en past in ieder huishouden en op ieder bureau. Het goede aanraakscherm en de kwalitatief erg mooie monitor verhogen het gebruikersgemak binnen Windows 8 en het plezier waar je de computer mee bediend. Wel zorgt de SmartStand voor een wat vervelende houding tijdens gebruik op een normaal bureau en heeft eigenlijk een verhoging nodig. Ook de plaatsing van de aansluitingen is erg vervelend ook omdat de SmartStand nog eens in de weg zit om even snel iets aan te sluiten om één van beide USB poorten bijvoorbeeld.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
83

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*