Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Perception Seizoen 1 (DVD)

Review: Perception Seizoen 1 (DVD)

>Crimeseries zijn populair. Dat bewijst alleen al de aanwezigheid van een zender als RTL Crime. Waar het gros van de series haar detectivewerk oplost in high-tech crimelabs, gaat het in Perception net even iets anders. Hier is het oplossen van misdaden het werk van een nogal excentrieke professor en dat maakt de serie lekker luchtig en geschikt voor een jonger publiek (12+).

In de serie Perception van ABC Studios is de hoofdrol weggelegd voor Eric McCormack in de rol van Dr. Daniel Pierce. Meteen tijdens de eerste aflevering zien we hoe Pierce herenigd wordt met een oud leerlinge. Het is agent Kate Moretti (Rachel Leigh Cook) die net gedegradeerd is binnen de FBI. Omdat ze zaken iets te persoonlijk neemt en iets te diep graaft.

We komen er al snel achter dat de twee al eens eerder hebben samengewerkt, en dat is maar goed ook. Hoewel Pierce een wetenschapper is voor wat betreft het menselijk brein, heeft hij zelf de nodige mentale problemen waar hij mee probeert om te gaan. Zo zijn er veel dingen die hem toch wat bang maken en heeft hij de nodige hallucinaties. Dat laatste is trouwens meer een voor- dan een nadeel. Zijn hallucinaties helpen hem in veel gevallen om een zaak van een ander perspectief te bekijken.

Hoewel Pierce prachtige lessen lijkt te geven, is het echt een vreemde eend. Wordt het hem teveel, pakt hij een cassettespeler en gaat hij naar klassieke muziek luisteren. Nee, de serie speelt zich gewoon af in onze tijd, maar Pierce is bang dat de overheid hem zal volgen als hij moderne elektronica als smartphones op zak gaat dragen.

Extra’s

Perception zit in een DVD doos die niet heel veel prijs geeft. De discs hebben een grijze opdruk met enkel informatie over de afleveringen die erop staan en daar moeten we het ook echt mee doen. Raak je verslingerd aan de serie, zijn er geen extra’s die je meer vertellen over de karakters, het plot en wat er nog komen gaat. Een tweede en zelfs derde seizoen zijn in de VS al op de buis geweest. Jammer.

Perception-Unboxed

Crimeseries zijn populair. Dat bewijst alleen al de aanwezigheid van een zender als RTL Crime. Waar het gros van de series haar detectivewerk oplost in high-tech crimelabs, gaat het in Perception net even iets anders. Hier is het oplossen van misdaden het werk van een nogal excentrieke professor en dat maakt de serie lekker luchtig en geschikt voor een jonger publiek (12+). In de serie Perception van ABC Studios is de hoofdrol weggelegd voor Eric McCormack in de rol van Dr. Daniel Pierce. Meteen tijdens de eerste aflevering zien we hoe Pierce herenigd wordt met een oud leerlinge. Het is…

Overzicht Reviews

Cast
Verhaallijnen
Realisme

Opsomming: Qua extra's is de DVD box van het eerste seizoen van Perception ronduit kaal. Hoewel de oplosmethoden van Pierce niet heel realistisch zijn, kijkt de serie heerlijk weg en is het één van de weinige opties om met jonge kijkers voor te gaan zitten. Leuk!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
73

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*