Home / Hardware / Review: Netgear R7000 Nighthawk gaming router

Review: Netgear R7000 Nighthawk gaming router

>Netgear kwam een tijd terug met een supersnelle router op de markt. De R7000 Nighthawk heeft een vet design en is ook nog eens ontzettend snel.

De Netgear R7000 Nighthawk is een router met een opvallend uiterlijk, geïnspireerd door de Amerikaanse stealth-fighter F-117A. Naast de gelijkenis in design met deze fighter is de R7000 Nighthawk bij release ook de eerste met een 1GHz dual-core processor, supersnel dus. De Nighthawk beschikt over vier bekabelde aansluitingen van 1 gigabit en 802.11AC wireless op zowel 2.4 als 5 ghz met snelheden van 600 en 1300 mbit.

Netgear-Nighthawk-LEDs

Unboxing

In de box van de Netgear R7000 Nighthawk vinden we naast de Nighthawk zelf drie prachtige antennes, de adapter, een kwalitatief goede netwerkkabel, documentatie zoals de handleiding en een installatie cd. Check de unboxing video van onze vrienden bij Gadgetgear hieronder!

 

 

Design

Het uiterlijk van de Nighthawk doet je denken aan een supersonisch apparaat, zoals de F-117A. Het design zal bij de meeste gamers volledig in de smaak vallen, en ook ik zal bij aanschaf van een nieuwe router dan ook snel voor een Nighthawk kiezen. De antennes, volledig in stijl, zijn goed geplaatst en te richten. Zowel de poorten aan de achter als de USB poort aan de voorzijde zijn gemakkelijk  te bereiken. De heldere LED’s bovenop het kastje zijn duidelijk af te lezen waardoor je ook van een grotere afstand gemakkelijk kan zien of er eventueel iets mis is met jouw verbinding.

Netgear-Nighthawk-Achterkant

Aansluitingen en verbindingen

Op de Nighthawk vinden we vier 1 gigabit aansluitingen voor netwerkkabels en een WAN poort. Verder zijn er een USB 2.0 poort op de achterkant en een USB 3.0 poort aan de voorkant aanwezig. Dit is opvallend, aangezien er toch al een USB 3.0 controller aanwezig moet zijn. Toch bewijzen beide poorten hun nut. Natuurlijk zijn ook de drie antennes niet aanwezig voor de sier, deze dual band router zendt zijn netwerken op zowel 2,4 als 5.0 Ghz op de AC standaard. Samen zorgt dit voor een gecombineerde snelheid van wel 1900 Mbps, zeker een snelheid om over naar huis te schrijven!

Netgear-Nighthawk-Voorkant

In gebruik

De afgelopen weken hebben wij van Netgear een R7000 Nighthawk in gebruik genomen en dat is eigenlijk wel erg goed bevallen. In de eerste instantie heb ik de router in een access point modus gebruikt. Aangesloten op de standaard router die ik in gebruik heb, waarna de Nighthawk zonder enige configuratie zich prima gedroeg als acces point. Met een simpele klik is er ook een modus te activeren waarbij de Nighthawk zich volledig gedraagt als een acces point, ip-adressen worden toegewezen door de eerste router en de Nighthawk is enkel een doorgeefluik. Er behoeft hier verder geen enkele andere vorm van configuratie, niet slecht.

Natuurlijk is dit niet het doeleinde waarvoor je de Nighthawk wil gebruiken, deze supersnelle router regelt het liefst al het verkeer. De Netgear heeft immers niets voor niets een dual-core processor aan boord. Op alle apparaten die ik gebruik komt te verbinding ontzettend snel tot stand en worden ip-adressen in hoog tempo uitgedeeld. Ook twee verdiepingen hoger op de zolder heb ik een prima bereik van ongeveer 75% tot 90% signaalsterkte.

Functionaliteit

De Nighthawk router bezit enkele extra’s die je niet zo snel ziet bij andere goedkopere routers. De usb poorten maken het mogelijk om de Nighthawk te gebruiken als een eenvoudige NAS om bestanden te delen of om media te streamen. Beiden twee zeer handige functies die van pas kunnen komen in het gebruik. Zo kan je gemakkelijk een USB stick of externe harde schijf aankoppelen om deze functies te gebruiken.

Netgear Nighthawk Genius software

Software

Netgear gebruikt voor zijn nieuwste routers de Netgear Genie software. Deze software is geweldig voor gebruikers die een graag eenvoudige software gebruiken. Gelukkig is er voor beheerders of meer ervaren gebruikers ook een “geavanceerd” stand met natuurlijk veel meer opties.

De eenvoudige software geeft duidelijk de status van het apparaat weer, wanneer je inlogt op de router wordt direct duidelijk of er een probleem is en waar het aan ligt. Daarbij is ook de installatie wizard gemakkelijk te begrijpen en eenvoudig te volgen om de beste instellingen te kiezen voor de router binnen jouw thuis netwerk.

Zelf loop ik warm van de geavanceerde modus, de interface is duidelijk en overzichtelijk. Informatie is eenvoudig te vinden, en alle benodigde opties zijn gemakkelijk te vinden. Er zijn vele opties beschikbaar die je ook binnen professionele- en bedrijfsnetwerken kan vinden. Dit vergroot de mogelijkheden binnen het thuisnetwerk voor geavanceerde gebruikers.

Netgear Nighthawk Genius geavanceerd

 

Netgear kwam een tijd terug met een supersnelle router op de markt. De R7000 Nighthawk heeft een vet design en is ook nog eens ontzettend snel. De Netgear R7000 Nighthawk is een router met een opvallend uiterlijk, geïnspireerd door de Amerikaanse stealth-fighter F-117A. Naast de gelijkenis in design met deze fighter is de R7000 Nighthawk bij release ook de eerste met een 1GHz dual-core processor, supersnel dus. De Nighthawk beschikt over vier bekabelde aansluitingen van 1 gigabit en 802.11AC wireless op zowel 2.4 als 5 ghz met snelheden van 600 en 1300 mbit. Unboxing In de box van de Netgear R7000 Nighthawk vinden we naast…

Overzicht Reviews

Design - 10
Snelheid - 10
Functionaliteit - 10
Software - 10
Range - 8.5

9.7

Opsomming: De Netgear R7000 Nighthawk AC1900 gaming router is een router als geen ander. Het design is uniek, de snelheid is supersonisch en het bereik is erg goed. Eigenlijk kan ik niet zo snel een punt bedenken dat de score voor deze router onderuit haalt. De Genius software is gemakkelijk af te lezen en in te stellen door gewone gebruikers, en de geavanceerde modus bevat genoeg professionele functies voor de ervaren en professionele gebruikers. Daarnaast tover je de router om tot een mediacenter of NAS door simpelweg een USB stick of externe harde schijf aan te koppelen. Mocht je voor de keuze staan een nieuwe router te kopen, dan zal je de Nighthawk zeker moeten overwegen!

Gebruikersbeoordeling: 4.4 ( 1 Stemmen)
10

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*