Home / Handheld & Mobile / Android / Review: Madcatz S.T.R.I.K.E. M

Review: Madcatz S.T.R.I.K.E. M

>Dit draadloze toetsenbord is een groot gemak voor de flexibele gebruiker die graag wisselt tussen devices!

Unboxing

Het toetsenbord zit in een stevige doos. Wanneer je de doos uit de verpakking schuift zie je mooi de rode strepen van Madcatz. Open je de doos zelf dan zie je mooi een langwerpig instructieboek liggen. Onder dit boekje zie je de Strike M liggen in zijn reishoesje. Erg stevig hoesje met verstevigingen aan de zijkanten om eventuele klappen op te vangen. Het hoesje is ook zo ontworpen dat de Strike M niet zomaar eruit kan vallen, hij zit er wel lekker stevig in. Naast het toetsenbord vinden we een verkapping voor de usb-kabel. Wat er ook nog bij zit, al had ik dat zelf niet meteen door is een houder voor je tablet om het daadwerkelijke te laten fungeren als beeldscherm. Hij past perfect om mijn Samsung tablet en staat erg nuttig.

 

Design

Zonder dat je het merk van Madcatz zou zien weet de kenner meteen dat het wel degelijk om een toetsenbord van Madcatz gaat. De kenmerkende schuine lijnen en opvallende details zijn ook in dit toetsenbord aanwezig. Het toetsenbord zelf is grofweg 29cm lang en 10 cm breed.Wat dat betekend voor het bedienen lees je hieronder. De Strike M is bedoelt als draadloos toetsenbord die op allerlei verschillende apparaten aangesloten kan worden. Dit is ook terug te zien in het ontwerp. Rechtbovenin zien we een zwart knopje dat je touchpad is, maar daarnaast de linker en rechtermuisknop. Deze muisknoppen zijn ook terug te binden linksbovenin als je het fijner vind om daar te klikken. Dan hebben we een windows knop en zelf een heuse IOS command knop! Ook IOS gebruikers worden opgenomen in dit toetsenbord.

Verder zien we nog naast de spatieknop een soort homeknop voor andriod devices zoals je smartphone of tablet, dit is de knop waar het logo van Madcatz op prijkt. Erg handig om snel terug te willen naar je gebinscherm. Verder voor multimedia doeleinden zien we een grijze ronde “knop”, om het geluid hard en zachter te laten gaan en als je er op klikt om het geluid te muten, daaronder vinden we de knoppen om songs te skippen en op pauze te zetten. Kortom vele knoppen die allemaal zijn eigen functies hebben, dat ligt er natuurlijk aan welk device je hem gekoppeld hebt!

Dan de knop voor de verlichting, je hebt 4 standen qua helderheid. best een leuke verlichting, al zal dit natuurlijk wel invloed hebben op je batterij gebruik. Dan heb je nog de knop om te schakelen tussen de 4 apparaten. Heel duidelijk geeft het blauwe lampje rechtonderin weer welk apparaat je hebt. Als hij knippert dan heeft hij geen verbinding en wanneer hij brand wel. Heel simpel dus.

mad-catz-strike-m-mobile-keyboard-blk-001

Gebruikersgemak

Wat meteen opvalt is zijn formaat, naar mijn mening te klein. De knoppen zijn aan de kleine kant waardoor je best snel twee aanslagen maakt. Was de Strike M iets groter dan had dit veel gescheelt. Je merkt dat ze veel knoppen kwijt moesten in een beperkte ruimte. Dat is echt jammer, het duurde in mijn geval best lang om aan te voelen waar welke knop zat. Bij de richtingstoetsen merk je dat het pijltje naar boven wat meer naar rechts zit en je daardoor snel de andere toets aantikt. Je kunt hem op je schoot houden maar dan moet je niet met je benen wijd op de bank gaan zitten want dan valt hij ertussen. Nog een nadeeltje aan zijn formaat, met de benen bij elkaar dus. Ik snap dat een draadloos toestenbord kleiner moet zijn dan een traditioneel toetsenbord maar naar mijn mening nogmaals is deze toch echt wel aan de kleine kant. Het zou geen kwaad gekunt hebben om het formaat wat op te schroeven.

Hier een snelle foto van het formaat, ter vergelijking een PS4 controller.

DSC_0166

Het formaat gehad te hebben dan hier het stuk hoe hij verder functioneerde! Hij werkt zo goed als naadloos op je tablet of Andriod smartphone. Het is 1 keer koppelen en dan kun je naar hartenlust switchen tussen de devices, binnen enkele seconden ben je verbonden. Dan merk je ook de handigheid van de specifieke knoppen. Je kunt op deze twee apparaten zowel uit de voeten met alleen de pijltoetsen maar je kunt ook gerust de muis gebruiken, het is even wennen om goed richting te geven op zo’n klein oppervlak maar dit went wel redelijk snel. Ook heb ik ze verbonden met mijn computer en smart TV, ook dit werkt prima. Snel verbonden en meteen aan de slag.

Mijn PS3 en PS4 waren ook aan de beurt om te testen hoe het ze verging. Deze apparaten zijn niet geheel geschikt voor een toetsenbord denk ik. Ze koppelen niet uit zichzelf met het toetsenbord en bij de PS4 werkt de muis niet, bij de PS3 dan weer wel, hetzij gebrekkig. Werken met de pijltoetsen is bij deze consoles dan zeer gewenst en in het geval van de PS4 een must. Afgezien van deze feitjes kun je gewoon door je games scrollen, op het internet browsen enz. Werkt pima.

Door een gebrek aan IOS en Xbox apparaten in huis kan ik hier helaas niets over schrijven. Je kunt niet alles hebben! Maar goed, toch een aantal dagen met een 6tal apparaten gestest en de overall score is gewoon prima.

 

 

Dit draadloze toetsenbord is een groot gemak voor de flexibele gebruiker die graag wisselt tussen devices! Unboxing Het toetsenbord zit in een stevige doos. Wanneer je de doos uit de verpakking schuift zie je mooi de rode strepen van Madcatz. Open je de doos zelf dan zie je mooi een langwerpig instructieboek liggen. Onder dit boekje zie je de Strike M liggen in zijn reishoesje. Erg stevig hoesje met verstevigingen aan de zijkanten om eventuele klappen op te vangen. Het hoesje is ook zo ontworpen dat de Strike M niet zomaar eruit kan vallen, hij zit er wel lekker stevig in.…

Overzicht Reviews

desing - 9
formaat - 5
veelzijdigheid - 8.9
functionaliteit - 7

7.5

Einscore

Opsomming: Qua design en inrichting helemaal Madcatz. Een zeer authentiek product met mooie features. Grootste nadeel is zijn formaat, te kleine knoppen en niet goed op je schoot te houden. Hij kan met vier verschillende apparaten verbonden worden en het schakelen gaat veelal snel en automatisch. Je hoeft ze maar 1 keer aan elkaar te koppelen en dan heeft hij het volgende apparaat zo gevonden. De knoppen zoals de windowsvlag, de homeknop voor Andriod enz zijn een mooie toevoeging die het gebruik zeker een stuk makkelijker maakt. Deze knoppen geven aan dat Madcatz wel degelijk heeft nagedacht over welke apparaten er zoals aan gekoppeld gaan worden en hebben hier goed op ingespeeld! Een dikverdiende 8.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
7

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*