Home / PC & Consoles / Playstation 4 / Review: LEGO Star Wars: The Force Awakens

Review: LEGO Star Wars: The Force Awakens

>LEGO’s meest succesvolle Hollywoodsamenwerking is terug. In LEGO Star Wars: The Force Awakens spelen we een LEGO filmgame zoals we dit de laatste jaren gewend zijn geraakt. Hoewel de gameplay weinig innovatie kent ten opzichte van eerder games, is de LEGO humor weer duidelijk aanwezig.

LEGO Star Wars: The Force Awakens volgt, zoals we inmiddels gewend zijn, het verhaal van de film die vorig jaar uitkwam. Uiteraard met een paar kleine aanpassingen om de game kindvriendelijker te maken. Daarnaast is er de nodige vrijheid genomen in de opbouw van de levels.

Zoals bij eerdere LEGO games draait het vooral om het puzzelen en bouwen. Je komt in levels waar objecten staan. Deze kun je afbreken om andere dingen van te bouwen of om simpelweg ‘studs’ te verzamelen. De levels zijn allemaal gebaseerd op de film. Nieuw is wel dat je met dezelfde stapel stenen nu meerdere bouwwerken kunt maken.

In eerdere games, bijvoorbeeld LEGO Jurassic World, konden we al in voertuigen rijden. In LEGO Star Wars: The Force Awakens is het ook mogelijk geworden om te vliegen en dat is een enorm leuke toevoeging. Daar staat tegenover dat man tegen man (of leger) gevechten soms wat onhandig gaan. Vooral wanneer je dekking gaat zoeken. Van de andere kant blijft het een LEGO game. Echt moeilijk wordt het nooit. De game richt zich immers op jonge spelers.

Het is ook de eerste Star Wars game waarin we nieuwe karakters als Rey, Finn, Kylo en BB-8 mogen spelen, maar dat is niet vreemd. Deze karakters bestonden immers nog niet. Ook van de partij zijn old-timers R2D2 en natuurlijk C-3PO alsmede Han Solo, Chewbacca en ‘Generaal’ Leia.

Het aantal speelbare karakters van LEGO Star Wars: The Force Awakens is weer enorm. Eigenlijk ook zoals we gewend zijn. Wanneer je de verhaallijn een beetje hebt doorgespeeld, heb je al een enorme lijst aan karakters vrijgespeeld. Met die karakters en hun eigen speciale mogelijkheden, kun je de levels opnieuw beleven en soms plekken bereiken die eerder onmogelijk leken.

Warner Bros. en T2 Games hebben ook ditmaal weer hun best gedaan om stemsamples en geluiden uit de originele film te gebruiken. Daarnaast zijn voor veel van de karakters de stemmen door de originele acteurs ingesproken. Dit maakt LEGO Star Wars: The Force Awakens ook een enorm leuke game voor de Star Wars purist.

LEGO's meest succesvolle Hollywoodsamenwerking is terug. In LEGO Star Wars: The Force Awakens spelen we een LEGO filmgame zoals we dit de laatste jaren gewend zijn geraakt. Hoewel de gameplay weinig innovatie kent ten opzichte van eerder games, is de LEGO humor weer duidelijk aanwezig. LEGO Star Wars: The Force Awakens volgt, zoals we inmiddels gewend zijn, het verhaal van de film die vorig jaar uitkwam. Uiteraard met een paar kleine aanpassingen om de game kindvriendelijker te maken. Daarnaast is er de nodige vrijheid genomen in de opbouw van de levels. Zoals bij eerdere LEGO games draait het vooral om…

Overzicht Reviews

Gameplay (innovatie)
Verhaal
Humor

Opsomming: LEGO Star Wars: The Force Awakens brengt fans de film en meer. Er valt immers een hoop content vrij te spelen die geen onderdeel maakt van de film. Zo kun je met karakters spelen die in de film niet te vinden zijn. Bovendien zit LEGO Star Wars: The Force Awakens bomvol heerlijke humor en grappen die voor kinderen net iets anders zijn dan voor ouders. Schokkende veranderingen in de gameplay zijn er al lang niet meer, maar die werden ook niet meer verwacht. LEGO Star Wars: The Force Awakens is gewoon een game die heerlijk door te spelen is.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
90

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*