Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Kingsman: The Secret Service (DVD)

Review: Kingsman: The Secret Service (DVD)

>Met Kingsman: The Secret Service stort regisseur Matthew Vaughn zich opnieuw op een stripverfilming. ‘The Secret Service’ is een stripreeks van Mak Millar en Dave Gibbons waarvan zes delen zijn verschenen en die het verhaal vertellen van een super spion die zijn neefje probeert te rekruteren.

Het verhaal van Kingsman: The Secret Service loopt net even iets anders. We ontmoeten het Britse Kingsman team van superspionnen tijdens een missie in de woestijn. Hier zien we hoe een spion met de codenaam ‘Lancelot’ zijn leven geeft om zijn team te redden.

Het is aan spion ‘Galahad’ (Colin Firth) om het gezin van ‘Lancelot’ het slechte nieuws te brengen. Hij biedt moeders een eremedaille aan met daarop een telefoonnummer. Met behulp van een wachtwoord kan ze hulp vragen als dat ooit nodig blijkt. Moeders slaat in haar verdriet het aanbod af. De dan nog zeer jonge Eggsy Unwin (Alex Nikolov) neemt het aandenken wel aan.

Als de jaren zich ontwikkelen, ontwikkelt het gezin van de nu oudere Eggsy (Taron Egerton) zich tot een typisch Brits probleemgezin. Moeder Michelle Unwin (Samantha Womack) heeft een nieuwe vriend met een drankprobleem die ook nog een bendeleider is. Eggsy accepteert zijn nieuwe vader niet en er is een nieuwe baby binnen het gezin. Bovendien is Eggsy een typische jongen van de straat met een veel te grote pet en een Adidas trainingspak.

Wanneer Eggsy een auto steelt en daarmee in een hilarische achtervolging door de politie terecht komt, gaat het helemaal mis. Al snel zit Eggsy op het politiebureau en op dat moment besluit hij het nummer op de eremedaille te bellen…

De Kingsman blijkt een groep superspionnen die buiten de overheid om werken en op een enorme hoeveelheid geld zitten. Ze hebben geen overheid nodig om hun werk te doen en zo de wereld steeds weer te redden van superspionnen.

Hoewel de Kingsman aan een rechthoekige tafel zitten, hebben ze allemaal de namen van de ridders van de ronde tafel aangenomen. Aan het hoofd staat ‘Arthur’ (Michael Caine). De groep houdt vast aan oude tradities en leden worden vervangen wanneer ze sterven. Op dat moment vindt een nieuw rekruteringsproces plaats en dat proces vormt de hoofdlijn van het verhaal.

Een opleiding tot superspion is natuurlijk niet interessant als we niet mogen zien hoe de jonge Eggsy zijn skills tegen een supercrimineel kan inzetten. De supercrimineel is Kingsman is ‘Valentine’. Een soort wannabe rapper die al veel te lang in zijn eigen wereldje leeft. Deze rol wordt op geniale wijze vertolkt door Samuel L. Jackson.

Even zo geniaal is de montage van Kingsman: The Secret Service. Alle scènes lopen zo veel mogelijk in elkaar over en ook de choreografie tijdens de vechtscènes is geniaal. Hierdoor geeft Kingsman: The Secret Service mij als kijker de energie om zelfs na een zware werkdag mijn hoofd erbij te houden. Daarnaast kent de film vele doden zonder enorme bloedbaden.

Dit maakt ook dat ik baal van Kingsman: The Secret Service op DVD. Het monteerwerk steekt zo goed in elkaar dat je dit eigenlijk op de hoogste resolutie moet ervaren.

Extra’s

De extra’s op de DVD stellen weinig voor. Een trailer, wat foto’s en een stukje over de opleiding van een superspion in de 21ste eeuw. Nee, qua extra’s heeft de DVD weinig echt toegevoegde waarde.

Beschikbaarheid

Kingsman: The Secret Service is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Met Kingsman: The Secret Service stort regisseur Matthew Vaughn zich opnieuw op een stripverfilming. 'The Secret Service' is een stripreeks van Mak Millar en Dave Gibbons waarvan zes delen zijn verschenen en die het verhaal vertellen van een super spion die zijn neefje probeert te rekruteren. Het verhaal van Kingsman: The Secret Service loopt net even iets anders. We ontmoeten het Britse Kingsman team van superspionnen tijdens een missie in de woestijn. Hier zien we hoe een spion met de codenaam 'Lancelot' zijn leven geeft om zijn team te redden. Het is aan spion 'Galahad' (Colin Firth) om het gezin…

Overzicht Reviews

Cast
Verhaal
Actie
Humor

Opsomming: Met Kingsman: The Secret Service zet regisseur een film neer die vraagt om meer. Prachtige actiescènes worden afgewisseld met prachtige Britse humor en dit alles door een cast die gewoon prima weet te presteren. Het gerucht gaat dat het vervolg al in productie is. Ik kan niet wachten.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
95

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*