Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: De Boxtrollen (3D Blu-Ray)

Review: De Boxtrollen (3D Blu-Ray)

>Coraline was nog een redelijk onbekende titel van animatiestudio Laika, maar wist net als opvolger Paranorman al wel een Oscarnominatie te ontvangen. De derde titel, de Boxtrollen (of The Boxtrolls) werd door Universal Pictures al een stuk grootser gepromoot en terecht.

De Boxtrollen is een verhaal gebaseerd op het verhaal van Here Be Monsters!, een boek van Alan Snow en plaatst de stop-motion film in een setting die sterk goed denken aan een kruising tussen de werelden van Harry Potter en Charles Dickens. Om precies te zijn, het verhaal speelt in het stadje Cheesebridge. Een stadje waarin alles om (hoe kan het ook anders) kaas draait. Onder dit stadje is een enorm gangenstelsel waar de boxtrollen zich weten te verstoppen. Nouja, niet alleen in die gangen, maar ook nog eens in dozen, want daar voelen ze zich op hun best.

De boxtrollen zien er misschien niet lief uit, maar blijken een goedaardig karakter te hebben. Ze hebben de hoofdrolspeler, een jongen genaamd Eggs, grootgebracht. Toch kennen ook de Boxtrollen een enorm probleem. Steeds meer boxtrollen worden ontvoerd door badguy Archibald Snatcher die zo hoopt hogerop te komen. Eggs gaat op onderzoek uit en krijgt daarbij gelukkig ook nog eens de hulp van Winnie, de dochter van de burgermeester.

Hoewel het grootste deel van de film uit stop motion beelden is opgebouwd, maakt Laika ook slim gebruik van computeranimatie om de beelden net iets meer magie mee te geven. Zeker wanneer je de 3D versie van de film kijkt, die wij ook hebben gekeken, is de Boxtrollen één van de mooiere stop motion films van dit moment. Ook het verschil tussen de wereld boven de grond en de wereld onder de grond is enorm en weet de sfeer van de film sterk te beïnvloeden. Zelfs de aftiteling is voor een groot deel nog opgeleukt.

Ik keek de Boxtrollen in de originele Engelse versie en dan mogen we genieten van de stemmen van acteurs als Ben Kingsley, Isaac Hempstead Wright en Elle Fanning. Een serie stemmen die zeer goed aansluit bij de karakters van de Boxtrollen.

Extra’s

De 3D Blu-Ray uitgave is voorzien van een berg aan extra’s. Zo krijg je van Universal een digitale downloadcode voor de film, maar ook enorm veel materiaal over het monnikenwerk om deze film tot stand te brengen.

Coraline was nog een redelijk onbekende titel van animatiestudio Laika, maar wist net als opvolger Paranorman al wel een Oscarnominatie te ontvangen. De derde titel, de Boxtrollen (of The Boxtrolls) werd door Universal Pictures al een stuk grootser gepromoot en terecht. De Boxtrollen is een verhaal gebaseerd op het verhaal van Here Be Monsters!, een boek van Alan Snow en plaatst de stop-motion film in een setting die sterk goed denken aan een kruising tussen de werelden van Harry Potter en Charles Dickens. Om precies te zijn, het verhaal speelt in het stadje Cheesebridge. Een stadje waarin alles om (hoe…

Overzicht Reviews

Animatie
Humor
Verhaallijn

Opsomming: Tim Burton was altijd mijn held als het om stop-motion films ging, maar wat heeft de Boxtrollen mij doen verbazen. Mooi met een flinke berg humor en een eigentijdse blik op het kastensysteem dat in veel landen nog steeds in gebruik is. Must-have!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
97

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*