Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Boss Baby (Blu-Ray)

Review: Boss Baby (Blu-Ray)

>Het moment dat een kind weet dat het een broertje of zusje krijgt. Een heerlijk spannend moment. Of het kind is dolblij, of het kind wilt er niets van weten. Bij Boss Baby slaan ze de aankondiging over. Op een ochtend staat er een taxi voor het huis en stapt het nieuwe, kleine broertje uit. Compleet in pak en dat vertrouwt Tim (Miles Bakshi) voor geen meter.

Alles in Boss Baby draait om de babyfabriek. Een fabriek ergens in de wolken waar baby’s worden gefabriceerd. Alle baby’s worden op de lopende band getest en dan zijn er twee uitkomsten. Je bent een familiebaby, of je bent een manager. Managers zijn zeldzaam en worden niet op transport gezet, maar meteen van een pak voorzien en kantoor in gerold. Daar moeten ze het succes van de fabriek bewaken. Dat succes meten ze in liefde. En als er iets mis gaat, dan sturen ze een boss naar beneden waarmee Dreamworks al een beetje de draak steekt met Men in Black.

Tim merkt al meteen dat er iets vreemds aan de hand is met Boss Baby (Alec Baldwin). Tim wilt zo snel mogelijk van de boss af, maar de boss is een heel stuk slimmer. Wanneer Tim het grote geheim van de boss ontdekt, besluiten ze samen te werken. Alleen onder die voorwaarde is de Boss bereid te vertrekken uit het gezin. En de missie waarbij Tim moet helpen? Afrekenen met puppy’s die wereldwijd aan liefde winnen.

Hoewel mijn kinderen Boss Baby vanaf het eerste moment al interessant vinden, moet de film voor mij als volwassene echt even op gang komen. Pas in de tweede helft is de film echt leuk. Wat ik wel enorm kan waarderen zijn de persiflages in Boss Baby. Op subtiele wijze steekt de animatie de draak met vele bekende films die wij als ouders vooral hebben gekeken of in ieder geval kennen. Van Poltergeist tot Kill Bill.

Extra’s

Dreamworks levert wederom enorm veel extra’s af om de Blu-Ray een feest voor ieder kind te maken. Daarbij zitten ook vele originele beelden die niet of nauwelijks in de film terug te vinden zijn. Bijvoorbeeld de Forever Puppy infomercial. Dit doen ze erg goed bij Creamworks.

Het moment dat een kind weet dat het een broertje of zusje krijgt. Een heerlijk spannend moment. Of het kind is dolblij, of het kind wilt er niets van weten. Bij Boss Baby slaan ze de aankondiging over. Op een ochtend staat er een taxi voor het huis en stapt het nieuwe, kleine broertje uit. Compleet in pak en dat vertrouwt Tim (Miles Bakshi) voor geen meter. Alles in Boss Baby draait om de babyfabriek. Een fabriek ergens in de wolken waar baby’s worden gefabriceerd. Alle baby’s worden op de lopende band getest en dan zijn er twee uitkomsten. Je…

Overzicht Reviews

Verhaal
Stemmen (EN)
Stemmen (NL)
Humor
Creativiteit

Opsomming: Voor ons volwassenen begint Boss Baby erg slap. Er zijn wel wat grappen, maar niets creatiefs. Wanneer je begint te merken dat Boss Baby de draak begint te steken met andere films, wordt je al snel een stukje scherper en voor je het weet lijkt de humor ook van een hoger niveau. Bij een goede kinderfilm is het belangrijk ook de ouders te blijven boeien. Na een slechte start, komt dit zeker goed. Voor mijn kinderen was het anders. Die hebben vanaf het begin genoten.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
78

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*