Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof (Blu-Ray)

Review: Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof (Blu-Ray)

>Ze zijn terug, geanimeerd en volledig in 3D. Ik heb het natuurlijk over Asterix en Obelix, de twee Galliërs die al jaren de Romeinen buiten de deur weten te houden en ook nu weer een gemeen plan van Julius Caesar moeten dwarsbomen in Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof.

Natuurlijk begint Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof zoals we van een Asterix mogen verwachten, met een plan van Caesar om de wereld te veroveren. Om te beginnen bij die laatste Franse plaats waar ze maar geen grip op kunnen krijgen. Ditmaal pakt Caesar het echter anders aan dan in voorgaande avonturen. Het masterplan is ditmaal de bouw van een trekpleister voor iedereen die er gewoon eens een dagje op uit zou willen trekken. Een nieuw Rome, maar dan in Frankrijk. Gewoon om het dorp van onze helden heen en daarmee komt ons kroost voor het eerst via de TV in aanraking met citymarketing.

Deze nieuwe stad lokt de nodige toeristen naar het Gallische dorp met als gevolg dat de plaatselijke middenstand elkaar uit de tent vecht om de toeristen naar binnen te trekken en dat is toch wel heel wat anders dan legers die in voorgaande avonturen het dorp probeerden te overmeesteren.

Wat meteen opvalt is natuurlijk de nieuwe animatiestijl. De oude animatiefilms van Asterix en Obelix waren legendarisch, maar de films met echte acteurs konden (mij persoonlijk) niet echt boeien. De cartoonhumor die zo typisch is voor onze helden ontbrak gewoon. In Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof is deze humor weer helemaal terug.

Ook qua stemmen is weer een interessante cast aangetrokken. Hoewel we opnieuw aan nieuwe stemmen voor de belangrijkste karakters mogen wennen, is er ditmaal geen bekende Nederlandse cast voor aangetrokken en dat maakt het geheel net even wat natuurlijker. Tijdens een goede animatiefilm wil ik helemaal niet denken aan figuren als Charlie Luske of Katja Schuurman. Ik wil me gewoon concentreren op het verhaal en dat kan nu ook echt. Maar, dit is natuurlijk echt een persoonlijke opvatting.

Extra’s

De nieuwe animatiemethode maakt het ook mogelijk om Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof eindelijk echt in 3D te kijken. eOne brengt dan ook een 2D+3D uitvoering naar de winkelschappen. Ook aan onze zuiderburen is gedacht met een aparte Vlaamse cast met stemmen.

Ze zijn terug, geanimeerd en volledig in 3D. Ik heb het natuurlijk over Asterix en Obelix, de twee Galliërs die al jaren de Romeinen buiten de deur weten te houden en ook nu weer een gemeen plan van Julius Caesar moeten dwarsbomen in Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof. Natuurlijk begint Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof zoals we van een Asterix mogen verwachten, met een plan van Caesar om de wereld te veroveren. Om te beginnen bij die laatste Franse plaats waar ze maar geen grip op kunnen krijgen. Ditmaal pakt Caesar het echter anders aan dan in voorgaande…

Overzicht Reviews

Stemmencast
Animatie
Humor
Verhaal

Opsomming: De Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof is op vele vlakken net even een andere Asterix dan we gewend zijn, maar gaat gelukkig ook weer terug naar de kern. Naar de heerlijke animatiehumor die mijn in mijn jeugd enorm vermaakt heeft. Met 86 minuten is de lengte van deze film ook meer dan prima. Een heerlijke film voor het hele gezin.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
93

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*