Home / PC & Consoles / Xbox One / E3: Dit is de Xbox One X

E3: Dit is de Xbox One X

>Groots hardwarenieuws van Microsoft gisteravond. Het bedrijf presenteerde tijdens de E3 haar kleinste en tegelijk meest krachtige Xbox Ooit. Project Scorpio heeft een naam gekregen; de Xbox One X.

Was de Xbox One nog een oplossing om in 4K te gamen, maar vooral een hele snelle Full HD console, is de Xbox One X echt gemaakt voor native, 60 frames per seconde gaming met 10-bit graphics op een 4K display.

De rekenkracht van de Xbox One X is dan ook flink omhoog gegaan. Zo kan deze nieuwe console 6 terraflops aan data op het scherm zetten waar de Sony PS4 Pro bij 4.1 terraflops blijft steken. En dat met een prijsverschil van slechts $100. Microsoft realiseert dit onder anderen met 12GB aan DDR5 werkgeheugen en een bandbreedte naar dat geheugen van 326GB per seconde. De nieuwe console is zelfs zo’n 5 keer sneller dan de eerste generatie van de Xbox One. Natuurlijk is deze enorme rekenkracht ook nog gewoon te gebruiken op een Full HD TV.

Microsoft heeft meteen 5 exclusieve 4K titels voor de Xbox One X aangekondigd. Met Forza Motosport 7, Super Lucky’s Tale, State of Decay 2, Crackdown en Sea of Thieves zet het een sterke eerste line-up neer. De grote verrassing was echter een nieuwe Dragon Ball Z. Voor het eerst zijn de graphics in de game echt 100% vloeiende anime. Alsof iedere frame in de game netjes is uitgetekend. Alsof je echt naar de TV serie aan het kijken bent met het detail van 4K. Een indrukwekkende prestatie.

Compatibility met de Xbox One (S)

Hoewel even werd verwacht dat Microsoft met een compleet nieuwe console zou komen, is dit met Project Scorpio niet het geval. Project Scorpio werd bekend rond de lancering van de Xbox One S als dé nieuwe console, maar is dus gewoon de logische opvolger van de Xbox One S.

Hier laat het gebruik van het PC platform, waar zowel Microsoft als Sony op zijn overgestapt, zich goed zien. Er is volledige backward compatibility. Alle Xbox One games zullen gewoon speelbaar blijven. Alle Xbox One accessoires zullen gewoon bruikbaar blijven.

Beschikbaarheid

De Xbox One X zal vanaf 7 november in de winkel liggen voor €499,99.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*