Home / Handheld & Mobile / SHIELD / 4K Nvidia Shield console komt naar Nederland

4K Nvidia Shield console komt naar Nederland

>Eindelijk gaat Nvidia officieel haar Shield miniconsole naar Nederland brengen. De microconsole/mediaplayer op basis van Android ligt morgen al in de schappen voor €199.

Streaming diensten als Netflix zijn standaard al aanwezig en laten het toe om beelden in 4K naar de TV te streamen. De Android versie op de Shield is de speciale Android TV versie die ook op TV’s van Sony en Philips staat. Nvidia is één van de weinige bouwers van Android boxen die deze speciale Android versie mag gebruiken. Reguliere Android mediaplayers en consoles draaien nog op aangepaste, reguliere versies van Android. Leuk detail is dat de Android TV build van de Shield ook een Chromecast ontvanger aan boord heeft.

Om ook games lekker op het scherm te zetten, beschikt de Shield over een Tegra X1 processor. Dezelfde processor waar ook de high-end Google Pixel C tablet op draait en waar we in die review erg blij van werden. De chipset beschikt over 3GB aan werkgeheugen en 16GB SSD opslag. Koop je de iets duurdere Pro versie, krijg je 500GB HDD opslagruimte. Met behulp van de USB poorten is zelf opslagruimte toe te voegen. Interessant is ook dat de Shield 24-bit audio ondersteuning biedt.

Wanneer je de Nvidia Shielt koopt, krijg je er standaard één controller bij. Losse controllers kosten €59. Je kunt tot 4 controllers gelijktijdig met de Shield koppelen. Nvidia komt ook met een losse afstandsbediening met microfoon a €49 en een standaard a €29.

Nvidia biedt het ook aan om 90 populaire PC games via haar streaming dienst op de Shield te spelen. Deze dienst kost €9,99 per maand. De games zijn te spelen in Full HD. Wanneer je de Shield koopt krijg je drie maanden gratis toegang.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*