Home / PC & Console Reviews / Xbox One / Xbox One X ligt nu in de winkel, dit zijn dé games

Xbox One X ligt nu in de winkel, dit zijn dé games

>Op technisch gebied begint het te voelen of de strijd al is gestreden. Vorig jaar introduceerde Sony haar PS4 Pro die al snel minder sterk bleek dan de Xbox One S die Microsoft rond hetzelfde moment in de winkel legde. Dit jaar introduceert Microsoft de Xbox One X en blaast daarmee de PS4 Pro nog verder weg. Een antwoord van Sony blijft helaas nog uit.

Het als de PS4 Pro was de Xbox One S geen pure 4K console. Hij kon wel 4K gaming aan, maar het ging in beide gevallen vooral om slimme upscaling waarbij wel meer details op het scherm verschenen. De nieuwe hardware van de Xbox One X is echt puur gericht op 4K gaming. Er zullen mogelijk games komen die wel op de Xbox One X te spelen zijn, maar niet op de eerder generaties. Gewoon omdat ze niet krachtig genoeg zijn. Een vergelijkbare situatie als bij de Nintendo 3DS en de Nintendo New 3DS. Wel is de Xbox One X volledig backward compatible.

De review

Wij ontvingen vanmorgen onze Project Scorpio edition van de Xbox One X. Zo genoemd omdat dit lange tijd de codenaam van deze console was. Ten tijden van de Xbox One S lancering, kondigde Microsoft het project al aan.

De beste Xbox One X games

Het duurt altijd even voor gamestudios in staat zijn echt het maximale uit de gaming hardware van een console te halen. Zo ook bij deze console maar…. De architectuur is vrijwel gelijk aan de andere Xbox One hardware die de afgelopen jaren op de markt kwam. Ontwikkelaars kennen de hardware grotendeels al en dat zien we terug in de eerste games die specifieke Xbox One X versies hebben meegekregen.

Natuurlijk trappen we af met het paradepaardje van Microsoft; Forza Motosport 7. Wij reviewden heb al op de Xbox One S en de eerste graphics op de One X zijn nog overtuigender. Ook Gears of War heeft een Xbox One X make-over gekregen evenals Titanfall 2.

Xbox One X kopen

Vanaf vandaag ligt de nieuwe Microsoft Xbox One X in de winkel en die is in twee uitvoeringen te vinden. De Project Scorpio en de reguliere, zwarte uitvoering. Het verschil tussen de twee is de Project Scorpio opdruk op de console. Officieel was de Project Scorpio wel echt een pre-order machine, dus deze zal zeldzaam zijn. Beide machines komen met 1TB aan opslagruimte.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*