Home / Geen categorie / Skylanders, Amiibo en LEGO verwachten $2,8 miljard omzet uit gamers

Skylanders, Amiibo en LEGO verwachten $2,8 miljard omzet uit gamers

>Wie de term Smart Toy hoort denkt misschien meteen aan de LEGO Mindstorms dozen, of de nieuwe Meccano robot. Misschien zelfs aan de minidrones van Parrot. Het blijken echter de poppetjes zijn die je via een platformpje in een game importeert en die zijn goed voor een enorme omzet.

We zien al jaren halflege Skylanders rekken bij de plaatselijke speelgoedwinkel en ook in Amiboo wordt lekker gehandeld. Niet vreemd, want al deze poppetjes dragen bij aan een completere ervaring wanneer je de bijbehorende game speelt. Bovendien is LEGO dit jaar van start gegaan met de verkoop van haar LEGO Dimensions. Na het geflopte LEGO Universe kwam de Deense plasticgrootgrutter er achter dat ouders wel willen betalen op het moment dat het kroost er echte LEGO steentjes aan overhoudt en dat lijkt enorm goed te gaan.

Hoeveel wij Nederlanders aan deze omzet in Smart Toys bijdragen is onbekend, maar onze westerburen (de Britten) geven er nog meer geld aan uit dan de inwoners van de VS. De top drie wordt afgesloten door Japan, gevolgd door Canada en Duitsland.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*