Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Xperia Z2 (D6503)

Review: Xperia Z2 (D6503)

>De Xperia Z2 is het nieuwste entertainmentmonster uit de stal van Sony, maar kan hij ons ook een beetje entert1ed houden? Ik legde de smartphone in de palm van mijn hand en zocht het uit.

Unboxing

Sony levert de Xperia Z2 met de bijzondere MDR-NC31EM headset. Daar schrijf ik zo meer over. Verder vinden we een USB OTG kabel (handig om een stick met films aan te sluiten), een micro-USB kabel en een netstroom lader. Erg netjes.

MDR-NC31EM Headset

De MDR-NC31EM is een bijzondere headset. Deze heeft een vijf-polige plug en werkt daardoor op dit moment alleen met de Xperia Z2 en de Xperia Z2 Tablet. Nouja, hij werkt ook wel met andere apparaten, maar dan werkt de ruisonderdrukking niet en kun je hem alleen als hoofdtelefoon gebruiken.

Voor deze ruisonderdrukking maakt Sony gebruik van haar Sony Digital NC technologie. Deze gebruikt de microfoon in het linker oor om omgevingsgeluiden op te vangen en live tegengeluiden aan het muzieksignaal toe te voegen. Hierdoor ontstaat actieve ruisonderdrukking en ga je films, series en muziek op een heel andere manier waarderen.

Meer geluid

Toch is de kans groot dat je niet altijd deze headset gebruikt. Ook dan heb je niets te vrezen. Het geluid dat uit de Z2 komt gaat niet zo enorm hard als dat van de LG G3, maar is wel veel zuiverder. Daarnaast zal je al snel de aanwezigheid van stereo speakers waarderen wanneer je films en series kijkt of gewoon een spelletje speelt.

Display

Met 5,2 inch is het Full HD (1920×1080) display van de Xperia Z2 weer net iets groter dan dat van de Xperia Z1. Toch is dat niet het grootste verschil. Sonyis namelijk overgestapt op IPS displays en legt daar ook nog eens haar Triluminos en X-Reality engine onder. Het geheel geeft een rijk contrast en mooie, warme kleuren. Met 424 pixels per inch is het display van de Xperia Z veel scherper dan dat van bijvoorbeeld een iPhone 5S.

Android

Sony levert de Xperia Z2 met Android 4.4 Kitkat. De launcher van de Xperia Z2 blijft op veel gebieden trouw aan de beleving van de originele Android versies. Hierdoor reageert het toestel lekker vlot. Via Throw kun je gemakkelijk content naar verschillende apparaten schakelen op basis van WiFi of Bluetooth.

Chipset

Sony heeft de Xperia Z2 voorzien van een quad-core Qualcomm chipset van 2,3GHz. Deze CPU krijgt een royale 3GB aan RAM en een Adreno 330GPU. Dat levert de volgende prestaties op;

Gaming

Met deze prestaties is het enorm lekker gamen op de Xperia Z2. Het toestel reageert vlot en kan in games als Need for Speed niet alleen de framerate hoog houden, maar ook lekker veel details weergeven.

Camera

Ook qua camera zal de Xperia Z2 niet teleurstellen. Er ligt een 20,7 Exmor RS megapixel beeldsensor in met een G lens er voor. Daarnaast heeft Sony er een BIONZ beeldprocessor in gelegd.

De camera is ook in staat om te filmen op 4K resolutie. Daarmee maakt de Z2 beelden die futureproof zijn.

De Xperia Z2 is het nieuwste entertainmentmonster uit de stal van Sony, maar kan hij ons ook een beetje entert1ed houden? Ik legde de smartphone in de palm van mijn hand en zocht het uit. Unboxing Sony levert de Xperia Z2 met de bijzondere MDR-NC31EM headset. Daar schrijf ik zo meer over. Verder vinden we een USB OTG kabel (handig om een stick met films aan te sluiten), een micro-USB kabel en een netstroom lader. Erg netjes. MDR-NC31EM Headset De MDR-NC31EM is een bijzondere headset. Deze heeft een vijf-polige plug en werkt daardoor op dit moment alleen met de Xperia…

Overzicht Reviews

Opsomming: De entertainmentwaarde van de nieuwe Xperia Z2 van Sony ligt hoog. Enorm hoog. Met de krachtige weergave van 3D graphics en het heerlijke geluid uit de MDR-NC31EM headset is de Xperia Z2 dé entert1 smartphone van deze zomer!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
0

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*