Home / Hardware / Audio / Review: Turtle Beach Ear Force Recon 60P Gaming Headset

Review: Turtle Beach Ear Force Recon 60P Gaming Headset

De Recon 60P is de slimme opvolger van de 50P, dat klinkt logisch. Maar door deze met USB-poort aan te sluiten levert dit wel een significant verschil op! Wat dat is, dat lees je hier!

turtlebeachheadsetps460p

Voor een zeer aantrekkelijke prijs. De headset ziet er supermooi uit en is zeer geschikt voor de PlayStation 3 en PlayStation 4, daarnaast kun je deze ook gebruiken voor je pc, x-box, tv of mobiel. Deze headset plug je niet in de 3,5 mm poort van de controller, dat kan wel, maar via de usb direct in de console geeft het een beter resultaat. Dat verschil kan je zelf gemakkelijk testen. De microfoon lijkt minder gevoelig bij aanraking en je hoort gewoon duidelijk hoe zuiver het klinkt wanneer je wisselt van usb naar stekker.

Looks

De Turtle Beach Ear Force Recon 60P is supermooie, blauw- zwarte stereo headset. De kleuren matchen prachtig bij de Playstation 4 en zien er gewoon heel stylish uit. Misschien alles behalve de microphone. Die is attachable, dus je kunt deze er afhalen als je alleen geniet van de gamesounds en geen chatfunctie wilt gebruiken. De microphone is vrij lang, niet goed buigbaar, maar blijft niet in je ooghoek aanwezig of zo. Wanneer je wat zou drinken nip je waarschijnlijk wel met je kussentje in je whiskey, of aardbeienlimonade.  Daarnaast is het vrij storend voor de baardwrijvers, die dus steeds tegen een mic aanbotsen. Enige middel voor deze bizarre nadelen is negeren, want je mag genieten van het prachtige geluid.


Turtlebeach60p

Feels

De 60 P voelt wat voordeliger aan dan de zware jongens, dat klopt ook wel. Eigenlijk is dat een pluspunt. Als je uren gamed wil je geen in elkaar geduikte oren en hoofdband, je wilt eigenlijk de headset helemaal niet voelen. De schelpen passen goed en zacht  over je oren en sluiten redelijk af. In de hoofdband zit een strip met nepleerachtige, blauwe bescherming waar persoonlijk voor mij wel een dikker randje op mocht, maar ach dat is muggenzifterij. Ik heb de 60p nu twee uur ongestoord opgehad en helemaal geen zwaar gevoel.

Hears

Laat ik beginnen met de partners in crime. De schelp van de p60 sluit redelijk over de oren, maar is niet geluidsdicht voor je sociale omgeving. Je bent dus wel te horen en kan daarbij ook je omgeving nog redelijk horen (wat ik overige heel erg prettig vind, in plaats van dat aquariumgevoel), maar de 60P sluit voldoende af als je het geluid niet kei en keihard zet.

Omdat de microfoon wat aan een lange stengel zit pakt het iets sneller omgevingsgeluid op dan dat het strak tegen je mond zit. Game je in een rustige ruimte dan heb je hier helemaal geen last van. Komt je moeder binnen en zegt ze iets wat op hoog level niet tof is, dan hebben je vrienden wat te lachen.

Het geluid van de headset is perfect. Vooral omdat ik de usb versie gebruik in mijn playstation 4. De 7.1 surround sound is te gek. Voor wie denkt dat 5.1 hetzelfde is als 7.1 omdat je toch maar twee speakers hebt raad ik aan om het instructiefilmpje te kijken van Turtle Beach. Skip naar 3.25.

Extra

De EAR FORCE® Recon 60P is een versterkte digitale stereo headset met comfort en spelbepalende features. Ikzelf heb de extra plugbekabeling die er bijzit niet gebruikt, omdat de usb-versie alles voor mij en mijn PS4 doet. Je zou nog minder stekkers nodig hebben als je alleen het stekkertje gebruikt in je PS4 controller. Dan is die eigenlijk draadloos. Heb je een PS3 of gebruik je de headset voor de PC dan heb je de bijgeleverde stekker met plugs nodig. De mute en volumeknop aan de stekker is erg handig en eigenlijk wel een must voor iedere gamer. Wanneer je solo geniet van het mooie geluid kun je dus de mic er afhalen en je chatfunctie op mute zetten. Verder is het handig om naar instellingen-apparaten-audioinstellingen te gaan om het geluid van je chatfunctie en je omgevingsgeluid allemaal door de koptelefoon te laten gaan.

Conclusie

Turtle Beach Ear Force Recon 60P is vooral voor het redelijk goedkope segment een echte aanrader. Het geluid is subliem, vooral met de usb. Het werkt supersimpel, zit lekker en ziet er of uit. Al met al een dikke aanrader.

Pluspunten:

  • Scherpe prijs
  • Prachtig geluid
  • Cool design

Minpunten:

  • Microfoonstengel lang
  • Bolletje op de micro
  • Pakt omgevingsgeluid op

Cijfer: 8,5

 

De Recon 60P is de slimme opvolger van de 50P, dat klinkt logisch. Maar door deze met USB-poort aan te sluiten levert dit wel een significant verschil op! Wat dat is, dat lees je hier! Voor een zeer aantrekkelijke prijs. De headset ziet er supermooi uit en is zeer geschikt voor de PlayStation 3 en PlayStation 4, daarnaast kun je deze ook gebruiken voor je pc, x-box, tv of mobiel. Deze headset plug je niet in de 3,5 mm poort van de controller, dat kan wel, maar via de usb direct in de console geeft het een beter resultaat. Dat…

Overzicht Reviews

Looks
Feels
Hears
Price Quality ratio

Cijfer: 8,5

Opsomming: Voordelig, stoer, top geluid. Kopen!

Gebruikersbeoordeling: 4 ( 2 Stemmen)
84

Over Jeroen Andreasen

Jeroen: Gadget & Games. Voornamelijk PS4 en 3DS. Favoriete games zijn Final Fantasy IX en X, Modern Warfare 2, Tekken Tag Tournament en de handheld Pokémon games. Naast gamen en testen schrijf ik voor www.jcmuts.nl

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*