Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Transformers The Last Knight (Blu-Ray)

Review: Transformers The Last Knight (Blu-Ray)

>Met Transformers The Last Knight dalen we af naar de tijd van de ridders. Een heldhaftige koning Arthur in het nauw en een knalbezopen tovenaar Merlijn die de koning uit het nauw moet halen, maar zelf nauwelijks meer op zijn paard kan zitten. De stemming is gezet. Ik heb er zin in.

Opnieuw horen we dat de buitenaardse robots van Cybertron al eeuwen op onze planeet komen. Dit keer om te zoeken naar een belangrijk wapen; de staf van Merlijn. En die hebben ze nog nooit gevonden. Laten we eerlijk zijn, iedere Transformers film staat eigenlijk wel op zichzelf. Op de eerste twee na dan en deze keer is dat niet anders. Wel zo lekker voor iedereen die de voorgaande films niet kent. Daar staat tegenover dat deze film wel met een cliffhanger eindigt die om een vervolgfilm smeekt.

Transformers The Last Knight is het nieuwste deel uit de Transformers serie en het eerste deel van Bumblebee prominent in het verhaal zet. Optimus Prima zien we wel even in een openingsshot, maar verdwijnt al snel naar Cybertron waar hij wordt omgevormd tot Nemesis Prime met als missie, de aarde te consumeren en zo Cybertron te redden. Het is dus de Transformer Bumblebee die de show mag stelen in deze vijfde Transformers film van regisseur Michael Bay.

In eerste instantie is het ook niet Cade Yeager (Mark Wahlburg) die de show steelt, maar de jonge Izabella (Isabela Moner). Zij is het die Cade introduceert en bijstaat in deze film, maar ze staat er niet alleen voor. Ook Anthony Hopkins verrast met mijn rol als Sir Edmund Burton die met zijn assistent Transformer een briljante rol mag neerzetten.

Maar…. De grote vraag die vanaf het begin in mij opkomt; is Transformers nog wel een echte actiefilm. Ja er wordt in geschoten, ja er zijn explosies, heel veel zelfs. Maar de humor in de film is ook van een steeds hoger niveau. Het is een film geworden waar je inmiddels met een wel heel brede glimlach naar kijkt…

Extra’s

De fans gaan smullen van de Blu-Ray release van Transformers The Last Knight. Natuurlijk is de film zelf afgemixt met Dolby Atmos, maar Paramount heeft de film ook de volle ruimte op de disc gegeven waardoor je geen compressieproblemen tegenkomt. Iets dat we de laatste tijd wel steeds vaker zien.

De tweede disc is afgeladen met bonusmateriaal waarvan veel ook nog in 5.1 surround sound is opgenomen. Ook gaan ze dieper in op hoe het grillige landschap van Cybertron is vormgegeven en hoe het is om een deel van de film in het Verenigd Koninkrijk op te nemen.

Met Transformers The Last Knight dalen we af naar de tijd van de ridders. Een heldhaftige koning Arthur in het nauw en een knalbezopen tovenaar Merlijn die de koning uit het nauw moet halen, maar zelf nauwelijks meer op zijn paard kan zitten. De stemming is gezet. Ik heb er zin in. Opnieuw horen we dat de buitenaardse robots van Cybertron al eeuwen op onze planeet komen. Dit keer om te zoeken naar een belangrijk wapen; de staf van Merlijn. En die hebben ze nog nooit gevonden. Laten we eerlijk zijn, iedere Transformers film staat eigenlijk wel op zichzelf. Op…

Overzicht Reviews

Humor
Actie
Estra's

Opsomming: Als ik de gemiddelde zuurpruim van de gemiddelde filmsite zou zijn, zou Transformers The Last Knight er met een kleine voldoende van af komen. Ja, het is geen hoogstandje op één gebied. Het is een allemansvriendje. Een film waar iedereen lekker naar kan kijken en dat is voor mij ook gewoon heel wat waard. Ik heb genoten en de mensen om mij heen ook.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
83

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*