Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: The Magnificent Seven (Blu-Ray)
The Magnificent Seven

Review: The Magnificent Seven (Blu-Ray)

>Ik ben niet zo van de westerns. Op het gegeven moment gaan ze gewoon wat teveel op elkaar lijken. Toch wist Disney vorig jaar al te verbazen met de reboot van The Lone Ranger. Dit jaar is het Sony Pictures met een reboot van The Magnificent Seven uit 1960 en ook hier gaat het gewoon goed.

Ik zeg wel dat The Magnificent Seven een reboot van het origineel in 1960 is, maar dat klopt stiekem ook weer niet. The Magnificent Seven uit 1960 was eigenlijk weer een remake van de film The Seven Samurai uit 1954. De titel heeft dus een behoorlijke geschiedenis opgebouwd.

The Magnificent Seven trapt af met een stevige sterrencast aangevoerd door Denzel Washington die de hoofdrol speelt als Chisolm, maar we zien ook Chris Pratt (Josh Faraday), Ethan Hawke (Goodnight Robicheaux) en meer. Deze sterrencast wordt aangestuurd door regisseur Antoine Fuqua.

We openen in de kerk. Inwoners van een klein dorpje spreken hun zorgen uit over Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). De man staat aan het hoofd van een enorme mijnbouwcorporatie die de grond onder het dorp wilt ontginnen. Hij verwacht goud en gaat over lijken om dit in handen te krijgen. En als je het over de duivel hebt… loopt hij binnen.

Bartholomew Bogue is bereid om de inwoners voor veel te weinig geld uit te kopen. Iedereen die niet vrijwillig vertrekt, wordt alsnog verwijderd door het privéleger en de Sheriff. Die is al omgekocht. Voor de inwoners een groot probleem totdat één van de inwoners kennis maakt met Chisolm. Hij verzamelt 6 vrienden om samen de The Magnificent Seven te vormen en met Bogue af te rekenen.

Het verhaal begint zwaar met een kerk die wordt afgefakkeld en de eerste dorpsbewoners die worden geëlimineerd. Daarna wordt het meteen al een stuk luchtiger terwijl we kennis maken met de crewleden van The Magnificent Seven. Chris Pratt is daarin de belangrijkste. Hij brengt de nodige humor in de film. Hoewel bij een aantal karakters al snel duidelijk wordt waarom ze het doel steunen, is dit helaas niet overal even duidelijk. Iets waar in het origineel veel meer aandacht aan werd besteedt.

Op dit moment wordt The Magnificent Seven ook gewoon een typische western met prachtige landschappen en fantastische actiemomenten. Let wel, is zeg western en niet spaghettiwestern. Die laatste is een heel andere categorie waar ik persoonlijk echt klaar mee ben. Nee, The Magnificent Seven steekt beter in elkaar. Bovendien is de actie ‘modern’ en daarmee realistischer dan in het origineel.

Extra’s

Op de Blu-Ray kun je de film in wraakmodus afspelen. Dit is niet zo zeer een alternatieve versie, maar een versie met commentaren. Er zijn verwijderde scènes en er wordt ingegaan op de strijd die de The Magnificent Seven moeten voeren. Sony stopt ook een UV code in het doosje zodat je de film kunt downloaden. Mooi compleet dus.

Beschikbaarheid

The Magnificent Seven is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Ik ben niet zo van de westerns. Op het gegeven moment gaan ze gewoon wat teveel op elkaar lijken. Toch wist Disney vorig jaar al te verbazen met de reboot van The Lone Ranger. Dit jaar is het Sony Pictures met een reboot van The Magnificent Seven uit 1960 en ook hier gaat het gewoon goed. Ik zeg wel dat The Magnificent Seven een reboot van het origineel in 1960 is, maar dat klopt stiekem ook weer niet. The Magnificent Seven uit 1960 was eigenlijk weer een remake van de film The Seven Samurai uit 1954. De titel heeft dus…

Overzicht Reviews

Cast
Verhaal
Humor
Actie
Afwerking

Opsomming: Zo diepgaand als het origineel is The Magnificent Seven zeker niet. Als je dat los kunt laten krijg je een western die gewoon lekker vlot in elkaar zit. Het verhaal kijkt lekker weg. De grappen zijn leuk en de actie is goed. Bovendien zet de ervaren cast een overtuigend spel neer. Een prima start van het weekend dus.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
80

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*