Home / Hardware Reviews / Toetsenbord Reviews / Review: Steelseries Apex M800, kan meer aan dan jij!

Review: Steelseries Apex M800, kan meer aan dan jij!

>Steelseries is met de Apex M800 een van de kampioenen als het gaat om het tegelijkertijd indrukken van wel 256 toetsen. En dat is niet het enige verbazingwekkende aan dit gaming toetsenbord van topkwaliteit!

Laten we gewoon beginnen bij het begin. Namelijk de binnenkomst van het pakket. Hiervoor maken we uiteraard altijd een unboxing video! Wat er in zit is de M800 zelf, wat stickers, handleiding en andere doppen.

Design

Als we deze M800 op de Apex 350 leggem dan is de M800 kleiner. Heeft minder macrotoetsen, heeft ook geen aparte mediatoetsen. Het design oogt wel slanker en lichter. Uiteraard heeft ook dit toetsenbord aan de weerskanten zijn stijlvolle verlichting zoals we gewend zijn.M800 and 350 comparison

 

Als je dit zo leest dan klinkt het misschien niet allemaal zo positief. Maar ik vind de keuzes begrijpelijk. De echte diehard die al die 22 macrotoetsen van de 350 gebruikt zal in de dikke minderheid zijn. Je hebt 6 aparte macrotoetsen en dat is voor mij genoeg. Daar komt ook nog gewoon bij dat je elke knop kunt aanpassen naar jouw behoefte. Het kleiner toetsenbord is ook fijn als je niet zoveel ruimte hebt op je bureau. Wat ik wel mis is dat de M800 geen polsondersteuning heeft. Die moet je dan weer apart aanschaffen voor €19,99.M800 side

 

De mediatoetsen, deze zijn nu verwerkt in de F7 t/m F12 knoppen. Druk je de Steelseriesknop in dan wordt het hele toetsenbord donker en zijn alleen de media- en de verlichtingstoetsen nog verlicht. Echt superhandig, omdat je snel ziet waar je wezen moet. Een extra handeling vergeleken met de 350, maar dit went snel.

Dan komen we bij het huzarenstukje voor de fans die gek zijn op verlichting! Elke knop is op elke mogelijke manier apart te configureren in alle mogelijke kleuren. Wil je bijvoorbeeld de F toetsen laten dansen en de rest van het toetsenbord 1 kleur. Prima joh, stel het in en bekijk je resultaat. Er zijn best coole presets ingebouwd zoals een Matrixachtige template, een Amerikaanse vlag, templates voor FPS games of MMO’s. (De knoppen die je vaak gebruikt in de games zijn dan alleen verlicht.) Je hebt ook twee standen, een stand wanneer je gebruik maakt van het toetsenbord en idle (wanneer hij voor een bepaalde tijd niet gebruikt is). Voor elke stand kun je ook weer apart een configuratie maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Hieronder heb ik mijn fantasie de loop gelaten en verschillende dingen geprobeerd. In het eerste shot zie je trouwens het effect van de Steelseriestoets.

En omdat we de review even achtergehouden hebben om iets leuks te laten zien, bij deze de Nederlandse vlag met oranje tint rechts! Fijne Koningsdag!

mde

Gebruiksgemak

Laten we beginnen met de software. Ik heb al een aantal producten in huis die de engine gebruiken van Steelseries. Ik ben er dus bekend mee. Maar dat neemt niet weg dat het redelijk simpel is om in te stellen wat je wilt. Of het nu de verlichting is per knop of de macro’s. Alles is simpel te vinden en soms is het gewoon even lekker experimenteren! Elke knop is in te stellen op kleur, en functie. Dus wil je een one of a kind toetsenbord dan is de M800 hét toetsenbord om voor te gaan! Mocht je even niet weten waar je de engine kan downloaden dan heb ik hier de link voor je.

Dan komen we op hoe het speelt en typt. Daarin is de M800 ook weer beter in dan de 350. Met de zogenaamde Qs1 toetsen hebben ze minimale weerstand en typen weg als een malle. Het toetsenbord is echt een lust voor zowel het oog als in gebruik. De low profile zorgt dat je snel alles vind en de hoek van het toetsenbord is ook perfect. Ook heeft de M800 twee usb 2.0 ingangen, in ruil daarvoor ben je uiteraard wel een extra usb ingang kwijt in  je PC. Maar je krijgt er twee voor terug op een hele makkelijke plaats.

apexm800_contentsection1_content1.jpg__513x430_q85_crop-smart_subsampling-2_upscale

Je kunt 256 knoppen indrukken en dan staan ze allemaal op het scherm. Zoveel knoppen heeft het toetsenbord natuurlijk niet maar het geeft wel aan dat de twee processoren gaan voor het ultieme. Gaat de 350 voor anti-ghosting van 6 knoppen tegelijkertijd in een deel van het toetsenbord, dan gaat de M800 voor geen enkele concessie. Gehele anti-ghosting en niets anders! Ik heb tijdens het poetsen van dit toetsenbord er even niet aan gedacht en de PC had het druk om al die commando’s uit te voeren, oeps! 😉

Dit toetsenbord gaat net zo hard tekeer als dat jij kunt gamen of typen, en kan zelfs hader. Geen lag niets! Ik heb nog niet zo’n snel toetsenbord in handen gehad. De prijs is €199,- maar in mijn ogen is hij dat ook waard als je ziet welke prestaties dit toetsenbord op je bordje legt. Dus om terug te komen op de titel. Hij kan meer dan jij, zowel qua customization als het invoeren van commando’s

Steelseries is met de Apex M800 een van de kampioenen als het gaat om het tegelijkertijd indrukken van wel 256 toetsen. En dat is niet het enige verbazingwekkende aan dit gaming toetsenbord van topkwaliteit! Laten we gewoon beginnen bij het begin. Namelijk de binnenkomst van het pakket. Hiervoor maken we uiteraard altijd een unboxing video! Wat er in zit is de M800 zelf, wat stickers, handleiding en andere doppen. https://www.youtube.com/watch?v=aTguRgiTj30 Design Als we deze M800 op de Apex 350 leggem dan is de M800 kleiner. Heeft minder macrotoetsen, heeft ook geen aparte mediatoetsen. Het design oogt wel slanker en lichter. Uiteraard…

Overzicht Reviews

Design - 100%
Gebruikersgemak - 90%
prijs/kwaliteit - 80%
Software - 85%

89%

Eindscore

Opsomming: Al met al een meer dan fantastisch toetsenbord. Het typt en gamed zeer fijn en snel. Heeft totaal geen last van lag en ghosting. Erg tof dat je elke toets apart kunt customizen op zowel functie als verlichting. Dit maakt de creatieveling in je los! Jammer dat ze de mediatoetsen weg hebben gehaald en dat je de polssteun er apart bij moet kopen. Je betaalt er immers dan in totaal bijna zo'n €219,- voor.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
89

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*