Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Resident Evil: Vendetta (4K Blu-Ray)

Review: Resident Evil: Vendetta (4K Blu-Ray)

>Next level animatie, dat is Resident Evil: Vendetta voor Capcom. Het is de eerste Resident Evil animatiefilm die niet alleen in 4K verschijnt, maar meteen met ondersteuning voor HDR.

Resident Evil: Vendetta is alweer het derde deel uit deze animatieserie. De serie begon in 2008 met Degeneration en kreeg in 2012 een vervolg met Damnation. In tegenstelling tot de actiefilms van Resident Evil met Milla Jovovich, volgen de animatiefilms dichter op de verhaallijnen van de Resident Evil games van Capcom.

In Resident Evil: Vendetta draait het allemaal om BSAA agent Leon S. Kennedy. Hij wordt door BSAA kapitein Chris Redfield van stal gehaald om New York te redden nadat Chris een landhuis vol zombies heeft aangetroffen. De stad zelf blijkt in gevaar door een nieuw virus dat de nodige dodelijke monsters opwekt.

Deze monsters komen voort uit een virus dat verspreidt wordt door Glenn Arias. Terwijl Leon achter Glenn aan zit, krijgt Rebecca Chambers de onmogelijke taak om een antigif te ontwikkelen.

De film laat duidelijk het voordeel van animatie zien. Het is bijna een tech demo van wat jouw 4K TV met HDR kan laten zien en horen via een goed gecomponeerde en gebalanceerde DTS-HD 5.1 audiotrack. Daar staat tegenover dat de film duidelijk verwacht dat je de games of de eerdere films kent. Stap je er als blauwtje in, mis je toch echt wel wat achtergronden om de film meteen te snappen. En als je een prachtige geanimeerde Milla Jovovich verwacht… sorry ;-).

Extra’s

Hoewel we een UV code missen bij deze 4K uitgave, heeft Sony Pictures toch haar best gedaan het schijfje goed te vullen met extra’s. Deze extra’s staan op de gewone Blu-Ray schijf die ook in het hoesje zit. Daar is uiteraard buitengewoon veel aandacht voor hoe de CGI wereld van Resident Evil: Vendetta in elkaar is gezet. Hoewel karakteranimatie al lang niet meer zo heel geheimzinnig is, laat het toch zien hoe enorm veel werk in deze wereld is gaan zitten.

Next level animatie, dat is Resident Evil: Vendetta voor Capcom. Het is de eerste Resident Evil animatiefilm die niet alleen in 4K verschijnt, maar meteen met ondersteuning voor HDR. Resident Evil: Vendetta is alweer het derde deel uit deze animatieserie. De serie begon in 2008 met Degeneration en kreeg in 2012 een vervolg met Damnation. In tegenstelling tot de actiefilms van Resident Evil met Milla Jovovich, volgen de animatiefilms dichter op de verhaallijnen van de Resident Evil games van Capcom. In Resident Evil: Vendetta draait het allemaal om BSAA agent Leon S. Kennedy. Hij wordt door BSAA kapitein Chris Redfield…

Overzicht Reviews

CGI
Verhaal
Extra's

Opsomming: Als Resident Evil fan moet je Resident Evil: Vendetta natuurlijk zo snel mogelijk in huis halen. Als je dan ook nog een 4K TV met HDR aan de muur hebt hangen, krijg je ook nog eens de meest strakke Resident Evil visuals ooit van Sony en Capcom. Ken je de eerdere CGI films of de games niet, is Resident Evil: Vendetta geen gemakkelijke film om in te komen. Laten we dat buiten beschouwing, is Resident Evil: Vendetta qua verhaal toch ook wel heel goed.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
83

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*