Home / Hardware Reviews / Muis Reviews / Review: Razer Diamondback, elegant en stijlvol

Review: Razer Diamondback, elegant en stijlvol

>Razer’s Diamondback is de eerste review van velen die wij de komende weken gaan behandelen. Deze gamingmuis heeft dus de primeur!

Unboxing

Zoals altijd beginnen we met de unboxing video. Bij deze!

In de doos zitten stickers, een manual, en de Diamondback zelf.

Design

De Diamondback is erg stijlvol. Het is een hele slanke, langwerpige gamingmuis. De twee muisknoppen beslaan bijna de helft van de muis. De achterkant loopt mooi rond en slank af. Het is een muis voor zowel links- als rechtshandige gamers. Dit geeft hem een symmetrische vorm. De extra knoppen zitten zowel links als rechts op exact dezelfde plaats. Deze knoppen zitten net onder de LED verlichting die rondom de hele muis lopen. Onder deze knoppen zitten rubberen inkepingen om meer grip te hebben tijdens het besturen van de muis. Dit rubberen oppervlakte heeft een bijenkorf structuur. Het muiswiel is ook verlicht evenals het Razer logo. De voorkant van de muis loopt schuin af naar het midden.  Op de USB-aansluiting staat het logo van Razer.

Deze muis heeft chroma, dat wil dus zeggen dat het disco geslagen is! Je kunt diverse thema’s en kleuren kiezen of zelf helemaal los gaan met alle individuele LED lampjes in de muis. Ikzelf vind het wave thema wel mooi, maar ik kan ook nog steeds genieten van de traditionele groene kleur van Razer, dat heeft toch ook wel weer wat.

Deze diashow vereist JavaScript.

Comfort

Zoals ik al eerder vermeldde is de muis dus voor zowel links- als rechtshandige gamers geschikt. De Diamondback heeft dan ook zowel links als rechts twee knoppen aan de zijkant. Dan loop je al snel tegen het probleem aan dat die knoppen aan de andere kant in de weg zitten. Bij de Diamondback zeer zeker niet. Als je rechts bent dan zitten de knoppen aan de rechterkant precies tussen je ringvinger en je pink. Perfect plaatsing dus. Je kunt die knoppen ook gewoon gebruiken uiteraard, hetzij wat minder goed maar het kan zeer zeker.  Hij ligt prettig in de hand, en mijn handen zijn niet de kleinste maar ik heb geen moeite om mijn robuuste vingers op de muis te laten rusten zonder dat ik ongewenste klicks maak. Al had ik het niet erg gevonden dat hij wat breder was. De twee vingers op de muisknoppen liggen min of meer in de knop d.m.v. een inkeping in de knoppen. Ook heb ik diverse muismatten getest en hij bleef soepel over de oppervlakte heen glijden. Kortom, qua comfort een dik pluspunt dat hij voor zowel links- als rechtshandige lekker in de hand ligt en je geen last hebt van het symmetrische model.

Software

De Diamondback zelf is plug & play. Zonder software heeft hij ook gewoon verlichting. Met software wordt het een feest. Je kunt de verlichting in diverse thema’s instellen zoals wave, reactive, breathing etc. Je kunt ook zelf de verlichtingsspecialist gaan uithangen en je eigen combo’s maken. Wat jij wilt! De Diamondback is jouw feestje. Zo kun je ook elke knop configureren zoals jij dat wilt. Je kunt profielen maken voor elke game en zelfs automatisch activeren wanneer je de .exe van die game start. Je kunt met de muis ook zelf programma’s laten starten, marco’s maken, het laten fungeren als een toetsenbordtoets etc, etc. Zeer veel mogelijkheden en goed af gekaderd zodat het zeker gebruiksvriendelijk blijft.  Je kunt er ook gamespecifieke chroma apps voor bepaalde games downloaden. Wat ook leuk is, het bijhouden hoeveel klicks je maakt, waar in het scherm je muis het meeste is enz. Leuk voor de statistici onder ons! De software is dus zeer uiteenlopend en veelzijdig. Maar alles is goed te gebruiken en ziet er ook nog eens prima uit. Een mooi stukje software.

Gebruikersgemak

Dan rest ons alleen nog het laatste vraagstuk. Hoe speelt het? Hoe accuraat is het? Met een max DPI 16,000 kan hij zeer precies worden afgesteld op jouw snelheid, en met 1,000 Hz ultrapolling heb je ook echt geen merkbare lag op je muisbewegingen. Ikzelf gebruik 4 instellingen voor DPI, dit hangt af van de bezigheden die ik dagelijks verricht. Of dit nu een shooter behelst of een MMO, of gewoon zoals nu een artikel aan het schrijven ben. Met 1 klik kan ik zo veranderen van instelling. De muis reageert meer dan prima, zeker als je hem gekalibreerd hebt op je muismat voor optimale prestaties. Of dit echt werkt kan ik eerlijk gezegd niet echt zeggen. Voor en na de kalibratie doet de Diamondback gewoon wat ik van hem vraag zonder daarbij afwijkingen in op te merken.

 

Razer's Diamondback is de eerste review van velen die wij de komende weken gaan behandelen. Deze gamingmuis heeft dus de primeur! Unboxing Zoals altijd beginnen we met de unboxing video. Bij deze! https://www.youtube.com/watch?v=dAxtgPS07B8&feature=youtu.be In de doos zitten stickers, een manual, en de Diamondback zelf. Design De Diamondback is erg stijlvol. Het is een hele slanke, langwerpige gamingmuis. De twee muisknoppen beslaan bijna de helft van de muis. De achterkant loopt mooi rond en slank af. Het is een muis voor zowel links- als rechtshandige gamers. Dit geeft hem een symmetrische vorm. De extra knoppen zitten zowel links als rechts op exact…

Overzicht Reviews

design - 80%
comfort - 70%
gebruikersgemak - 85%
software - 90%
Prijs kwaliteit - 75%

80%

Eindscore

Opsomming: Razer heeft een waardige opvolger gemaakt die nog meer voldoet aan de verwachtingen van vandaag. Hij mocht wel wat breder zijn. De Diamondback heeft een prijs van ongeveer €79,99 en daarmee haal je een mooi stukje techniek in huis met een mooi design en logo. De chroma biedt net even wat meer dan een standaard muis en het mooiste is dat linkshandigen hem ook kunnen gebruiken!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
80

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*