Home / Handheld & Mobile / 3DS / Review: New Nintendo 3DS XL

Review: New Nintendo 3DS XL

>Nintendo introduceerde dit jaar twee nieuwe handheld consoles. De New Nintendo 3DS en de New Nintendo 3DS XL. In een eerdere review mochten we de New Nintendo 3DS al even ervaren. Vandaag heb ik de review van het XL model voor je.

Unboxing

De unboxing van de New Nintendo 3DS XL laat ons zien dat Nintendo keurig een berg documentatie meelevert alsmede de bekende AR cards. De Stylus en een 4GB micro-SD kaartje zitten keurig in de New Nintendo 3DS XL gestoken. Een lader krijg je niet. Als je de New Nintendo 3DS XL wilt opladen, zal je deze los erbij moeten kopen.

Design

Helaas is het voor de New Nintendo 3DS XL niet mogelijk om verwisselbare covers op de handheld te plaatsen. Dit is erg jammer, maar het is wel duidelijk dat Nintendo haar best heeft gedaan om de bestaande covers zo mooi mogelijk af te werken. Zo ook die van ons zwarte model.

De New Nintendo 3DS XL is in hoogglans afgewerkt, maar er lijken meerdere bewerkingen te hebben plaatsgevonden om een mooi patroon in het plastic te verwerken. Het ziet er echt een heel stuk mooier uit dan wat je op de foto’s ziet.

Ook bij de New Nintendo 3DS XL is Nintendo dingen op een logischer plek gaan zetten. Zo zit de gleuf voor games nu netjes aan de voorkant. Net als de sleuf waar je de stylus in stopt. Deze is bij de New Nintendo 3DS XL trouwens ook iets dikker dan bij de New Nintendo 3DS.

Ook de New Nintendo 3DS XL heeft nu een verwisselbare accu meegekregen. Waar die van de New Nintendo 3DS een capaciteit van 1.400mAh heeft, beschikt die van de New Nintendo 3DS XL over 1.750mAh. Leidt dit tot een langere accuduur? Niet zozeer. De grotere displays verbruiken ook wat meer energie dan die van het oude model.

Net als bij de Wii U en de New Nintendo 3DS is ook de New Nintendo 3DS XL van een NFC sensor voorzien. Deze gebruik je om Amiibo in games te gebruiken. Met behulp van Amiboo kun je in veel gevallen extra content activeren.

Button layout

Op de achterkant krijg je nu netjes vier schouderknoppen. Twee aan beide kant. Door het grote formaat van de New Nintendo 3DS XL liggen deze erg fijn in de volwassen hand.

De C Stick vervangt de Circle Pad Pro accessoire die je voorheen voor de Nintendo 3DS XL kon kopen. Deze zit nu boven de ABXY knoppen en werkt als de joystick die vroeger veel in notebooks gevonden kon worden. De besturing met de C Stick werkt erg comfortabel.

Displays

Bij de ‘New’ modellen plaatst Nintendo een nieuwe sensor boven het 3D display. Deze zorgt ervoor dat de New Nintendo 3DS XL jouw ogen kan tracken om zo het 3D beeld verder te optimaliseren. Het resultaat is zonder twijfel het beste native 3D display dat ik ooit voor ogen heb gehad. En op een fors formaat. Nintendo noemt dit Super Stable 3D en met recht.

Qua resolutie is het display vergelijkbaar met de resolutie van de New Nintendo 3DS, maar dat is geen enkel bezwaar. Het beeld blijft mooi scherp.

Specs

Om betere head tracking te leveren heeft de New Nintendo 3DS XL een sterkere processor nodig, maar daar blijft het niet bij. Met de New Nintendo 3DS XL gaan we namelijk een nieuwe generatie games zien die meer van de hardware gaat vragen. Het prachtige Xenoblade Chronicles is de eerste in de serie nieuwe games en is al niet meer speelbaar op oude 3DS systemen. Daarnaast zijn er games als Monster Hunter 4 en de nieuwe Zelda die er gewoon enorm veel beter uitzien op de New Nintendo 3DS XL.

Over de exacte prestaties van de chipset in de New Nintendo 3DS XL weten we niets. Wel zien we dat Nintendo nog steeds de IR sensor in het design heeft gelaten. Bij de voorgaande generaties gebruikte Nintendo deze om met de Circle Pad Pro accessoires te communiceren. Wie weet welke creatieve ideeën Nintendo hier nog voor in petto heeft.

De ervaring

Zoals gezegd, het super stabiele 3D beeld werkt echt en lijkt alleen al de moeite van de upgrade waard. Wat een stabiel plaatje heeft Nintendo hier neer weten te zetten. Bovendien ervaar ik het gebruikscomfort als enorm hoog. Als volwassene heb ik nou eenmaal grotere handen. Hoewel de New Nintendo 3DS dan al prima speelt, ligt de New Nintendo 3DS XL mij toch echt een stuk beter.

Nintendo introduceerde dit jaar twee nieuwe handheld consoles. De New Nintendo 3DS en de New Nintendo 3DS XL. In een eerdere review mochten we de New Nintendo 3DS al even ervaren. Vandaag heb ik de review van het XL model voor je. Unboxing De unboxing van de New Nintendo 3DS XL laat ons zien dat Nintendo keurig een berg documentatie meelevert alsmede de bekende AR cards. De Stylus en een 4GB micro-SD kaartje zitten keurig in de New Nintendo 3DS XL gestoken. Een lader krijg je niet. Als je de New Nintendo 3DS XL wilt opladen, zal je deze los…

Overzicht Reviews

Design
3D beleving

Opsomming: Van een afstandje lijkt er misschien niet veel veranderd aan de New Nintendo 3DS XL, maar wanneer je hem in de hand houdt merk je meteen al het verschil. Ik zou voorzichtig willen zeggen dat de Nintendo 3DS XL met deze laatste uitvoering echt volwassen is geworden. Hier valt niets meer op aan te merken.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
100

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*