Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / Review: Metal Slug 3 (Nintendo Switch)
Metal Slug 3 Screenshot

Review: Metal Slug 3 (Nintendo Switch)

>Het ontbreekt de Nintendo Switch dan wel aan een virtual console, dat wil niet zeggen dat er geen klassiekers te spelen zijn. Op de Neo Geo arcades was de Metal Slug series van SNK wereldberoemd en het derde deel was zonder twijfel één van de beste. En deze game is onderdeel van de lancering van de Nintendo eShop.

In Metal Slug 3 kies je één van de vier helden en ga je aan de slag om de wereld van bizarre bedreigingen te redden. Met andere woorden, je schiet op alles dat ademt of in ieder geval beweegt. Gaat het niet dood, dan was het één van de veteranen die je hebt gered en heb je niets fout gedaan ;-).

Metal Slug is alles behalve een gemakkelijke game. We hebben het over de arcade versie en die moet geld opleveren. Één hit en je bent dood. Of verandert in een zombie, afhankelijk van het level dat je speelt. Vooral de eindbazen zijn krankzinnig moeilijk, maar zolang je muntjes in de machine bleef gooien, bleef je veilig. En dat muntje gooi je er nu in door op de linker trigger te drukken. Dus dat hou je wel even vol :-).

De naam Slug komt van de oorlogsmachines die je onderweg tegenkomt. Van tanks tot walkers, er is van alles te vinden. En dan zijn er ook nog de alternatieve routes door levels. Neem je een moeilijkere, langere route, krijg je het weer wat gemakkelijker bij de eindbaas. En dan zijn er nog die veteranen en andere hulpjes die je af en toe met zware wapens uitrusten. Heerlijk.

En dan is er de humor van het ronduit bizarre Metal Slug. De animaties van de tegenstanders zijn werkelijk om van te genieten en worden aangevuld met dat echte arcade geluid van toen. Love it!

Het grootste nadeel is eigenlijk de speelduur van Metal Slug 3. Met oneindig levens ram je gewoon lekker door en ben je met een uurtje rond. Nog een uurtje om alles te vinden dat je hebt overgeslagen en daarna nog een paar keer knallen uit nostalgie. That’s about it. Maar de game is dan ook relatief goedkoop.

Een ander nadeel is de besturing. De uitleg die je krijgt bij aanvang is ronduit onduidelijk. Gewoon zelf even de controls aanpassen en je maakt een vliegende start.

Metal Slug 3 Screenshot

Het ontbreekt de Nintendo Switch dan wel aan een virtual console, dat wil niet zeggen dat er geen klassiekers te spelen zijn. Op de Neo Geo arcades was de Metal Slug series van SNK wereldberoemd en het derde deel was zonder twijfel één van de beste. En deze game is onderdeel van de lancering van de Nintendo eShop. In Metal Slug 3 kies je één van de vier helden en ga je aan de slag om de wereld van bizarre bedreigingen te redden. Met andere woorden, je schiet op alles dat ademt of in ieder geval beweegt. Gaat het niet…

Overzicht Reviews

Gameplay
Verhaal
Humor

Opsomming: Metal Slug 3 is terug en wat was het heerlijk om weer door die bizarre wereld heen te spelen. Alleen en soms met vrienden. Voor retro gamers is het nog steeds een enorm aantrekkelijke titel om in huis te halen. Gewoon doen dus.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
70

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*